Pénteki süti: almás kevert, ropogós fahéjas morzsával

Zanza!

Az egyszerű keverős-almás süteményen nagyot dob a ropogós fahéjas morzsa a tetején. Langyosan a legjobb talán, alighogy kisült és hűlt egy picit, de szuper egy pohár tejjel reggelire, vagy vacsoradesszertként, kis vaníliás tejszínhabbal vagy mascarponéval.

Fotó: Piszke

A fahéjat ízlés szerint helyettesíthetjük mézeskalács-fűszerkeverékkel, de lehet nyugodtan kísérletezni önmagában is zöld kardamommal, szerecsendióval vagy szegfűborssal.

Hozzávalók: (20-22 cm-es kerek formához)

25 dkg liszt
15 dkg cukor
10 gr sütőpor
csipet só
5 dkg vaj
1,6 dl tej
1 tojás
20 dkg alma (megtisztítva)

a morzsához:

10 dkg cukor
egy kk. őrölt fahéj
7 dkg liszt
5 dkg vaj

  1. A morzsa száraz hozzávalóit összekeverjük, a szeletekre vágott vajjal elmorzsáljuk.
  2. A tésztához a lisztet, sót, cukrot és a sütőport elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet, a tojásokat és a langyos, felolvasztott vajat.
  4. Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, a tésztához adjuk.
  5. A sütőpapírral bélelt formába öntjük, elegyengetjük, egyenletesen megszórjuk a fahéjas morzsával.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  7. Kevés citromlével/rummal sűrűre kevert két-három evőkanál porcukorral kihűlés után csíkozhatjuk a sütit.
Fotó: Piszke
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra