Jó üzlet lett divatot csinálni az ebolából

Míg a világon mindenhol az áldozatokat szedő Ebola megállításán dolgoznak a szakemberek, addig az interneten felbukkant egy-két ravasz vállalkozó is, akik fantáziát láttak abban,hogy a halálos vírussal dekorálják ki eladásra szánt ruhadarabjaikat és egyéb kiegészítőiket – hívja fel a figyelmet a meglepő jelenségre a huffingtonpost.com szerkesztősége, akik több mint száz darab „ebolás” tételt találtak csak az etsy.com oldalán.

A hazánkba is szállító oldalon valóban nem kellett sokat kattintanunk ahhoz, hogy ráleljünk az újszerű elemekre, melyeket könnyen és megfizethető áron beépíthetünk ruhatárunkba, ha van hozzá gusztusunk. A csontvázas és egyéb halálfejes kiegészítőkben utazó eladó, „Shayne of the Dead” például poénosnak találta, hogy a „Divat fertőző” szlogennel adja el Ebola feliratos táskáját, amiért 8645 forintot kér vásárlóitól.

Az ebolából ihletet merítő eladó állítása szerint nem adott még el egy ilyen táskát sem, de valószínűleg Zazzle azért adott el párat „Got Ebola” feliratos atlétájából, ahogy valószínűleg James Granado is keresett már pár dollárt „Curse You Ebola” felirattal ellátott uniszex pólóiból. „Szeretném, hogy annyi információt kapjanak az emberek a betegségről, amennyit csak lehet. Így még több életet menthetünk meg. Szerintem mindenki átkozza és a fenébe kívánja az ebolát” – magyarázza meg pólóterveit az üzlet tulajdonosa, aki 2400 forintot kér termékéért.

Néhány megfontoltabb eladó azonban pénzt gyűjt a válságba került afrikaiaknak. Ilyen többek között a HelenasJewelry, mely csillogó kövekkel egészítette ki 9489 forintos gyertyáját, a bevétel 100 százalékát pedig a libériai szervezetnek, a SIM.orgnak ajánlotta fel. Hasonlóképpen gondolkodott az UncommonCords alapítója is, aki 4800 forintos piros pamutkarkötőinek teljes bevételét a nyugat-afrikai Doctors Without Borders fo Ebola alapítványnak ajánlotta fel.

A piacon találtunk még többek között Ebola mikrobát ábrázoló plüss gyerekjátékot is, amit meglepően pozitív véleményekkel láttak el az amazon.com értékelői. 17 véleményező például öt csillaggal jelölte meg a terméket, ketten pedig négy csillaggal illeték a figurát. „A gyerekeim szeretnek az Ebolával játszani” – jegyezte meg egy vevő.

Naná, hogy a hírességek sem maradnak ki az Ebolából beszedhető szajréból. A napokban például a rapperként ismertté vált Cam'ron tett közzé egy fotót az Instagram oldalán, melyen egy, a saját arcával ellátott sebészeti maszkkal látható. A viccesnek szánt darab 4800 forintért kapható a sztár dipset.com néven futó webáruházában. „ LMAO! Én nem hibáztatom azért, mert pénzt csinál az emberek paranoiájából.” – védte meg a rappert egyik követője.

 
Loading

Ebola is no joking matter.. So if u have to be safe.. Be fashionable. #CamEbolaMask get'm at @dipsetusa1997 nx week, made by @chinagram www.dipsetUsa.com

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek