no

Ez a tavaszi divat: monoton kockák, lapos cipők

Most, hogy a leárazások már tényleg véget érnek lassan, ideje megnézni, tavasszal mit hordunk majd. Jó hír, hogy a friss trendek követése nem igényel majd komoly befektetést, fehér inge, fekete nadrágja, és balerinacipője csak van már mindenkinek. Kockás holmik, monokróm színek, bomberdzsekik és tervezők hordható alkotásai a folytatásban!

1. Monokróm kockák

A Guardian és a Telegraph is első helyen említi a fekete-fehér kockák divatba jöttét. Nem kell ahhoz atomfizikusnak lenni, hogy ha a Louis Vuitton, a Unique és Sportmax kifutóján is kockásban vonultak a modellek, azt jósoljuk, a fast fashion boltokat is elönti majd a minimalista trend. Az már kérdés, kinek áll jól a sok kocka, egy külön posztot szenteltünk már ennek a trendnek, és ha jól sejtjük, fogunk is még írni róla.

A kockás trend részeként kúszik vissza a divatba a haspóló is, melyet magas derekú szoknyákkal párosítanak egyelőre a tervezők – a hasvillantással nem árt vigyázni, akárcsak a túl sok kocka halmozásával. Igazából Jessica Albának se áll túl jól, amikor rajtzászlónak öltözik.

2. Bomberdzsekik

A bomberdzsekik divatba jöttét megjósoltuk már korábban, most itt a megerősítés: nem ússzuk meg ezt az idényt bomber nélkül, köszönhetően a Balenciagának, Stella McCartney-nak, és Christopher Kane-nek. A bomber egyébként már divatba akart jönni ősszel is, akkor valahogy nem jött össze, így ha szerencsénk van, még a leárazások végén megcsíphetünk egy olyan kabátot, amiben divatosak leszünk tavasszal.

3. Túlméretezett fehér ing

Ezt a trendet sem lesz nehéz követni, csak vegyük ki a szekrényből pasink valamelyik ingét, és már divatban is leszünk. Ha mégis vásárolni szeretnénk, akkor vegyünk méretünknél nagyobb fehér inget, vagy elegánsan lenge selyeminget. Kövessük Jil Sander, Victoria Beckham, és a Preen stílusát!

4. Nőies kézitáskák

A hónaljba szorított clutch-ok és a túlméretes shopperek után eljön végre az értelmes méretű retikülök ideje. Most az lesz a divat, hogy kezünkben lóbáljuk a közepes méretű, kockaalakú táskákat, mint a Dolce & Gabbana, a Christian Dior, a Miu Miu, és a Marni modellei.

Egyébként itt jegyeznénk meg, hogy ezek a trendek még egyész jól kombinálhatók egymással: a fekete-fehér szettekhez jól mennek a kockaalakú retikülök, ahogy a bomberdzsekihez is illenek a csíkos nadrágok. De egy nőies kézitáskához olyan nőiesen is fel lehet öltözni, mint a Dolce & Gabbana rakott szoknyás modellei, nézze meg a galériában!

5. Keleties stílus

Aki a 90-es években volt tini, még emlékezhet arra, hogy időről-időre felbukkantak már akkor a keleties, kínai nyomott mintás, selyem – vagy épp műselyem – ingek, kimonószerűségek. Most megint eljött a japános stílus ideje, bár nem akarunk kimonós csajokat látni az utcán, de fogunk, mert a Prada, az Etro és a Pucci is keleties ruhadarabokban küldte kifutóra modelleit. Cseresznyevirágok, selymek, keleties szabású ingek várhatóak majd az üzletekben is: sőt, a legjobb a kínai mintás bomberdzseki a Mangótól és Topshoptól.

6. Fehér szmokingzakó

A szmoking is már divatban van egy ideje, már tavaly nyáron is fehér blézereket, szmokingzakószerűségeket hordtak a trendérzékeny nők. A széles váll, férfias vonal jól mutat a csinos nyári ruhákkal, farmershortokkal, és valószínűleg van is rá kereslet, mert Stella McCartney, a Unique, és a Dior is tervezett fehér zakót a női vonalba. Ez egyébként egy elég jól kihasználható trend, mert egy jó fazonú blézerben minden nő csinos!

7. Csíkos skinny nadrág

A hosszában vastag csíkos, lábra cuppanó nadrágok megjelentek már a fast fashion boltokban is, bár nem tudjuk, kinek állhatnak jól. Ha formás az ember lába, furcsa fodrokat kanyarít rá a minta, ha egyenes és vékony, mint a bot, még vékonyabbnak tűnik. Furcsa trend, ami a 80-as évek punkjait idézi, akik pedig nem csinosak akartak lenni. Chino fazonban még egész jó egyébként ez a csíkos trend, nézzék csak meg Michael Kors, a Balmain, és az Acne kifutóján!

8. Magasan sliccelt szoknyák

Mióta Angelina Jolie lábat villantott a vörös szőnyegen és ezzel mémmé vált, várható volt, hogy a divattervezők is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd erre a trendre. A Preen, és az Alexander Wang kifutóján is magasan sliccelt, térd alá érő szoknyákban vonultak a modellek. Végre egy trend, amivel lehet a nőies táskákat és a szmokingzakókat párosítani! A Guardian újságírója egyébként máris riadót fúj: az idősebbeknek nem kedvez ez a trend, mert sajnos megmutatja a ráncos térdeket.

9. Alacsony talpú cipők

Végre egy praktikus trend: nem elég, hogy egy fehér blúzban és egy fekete gatyában übertrendik lehetünk, még magas sarkakon se kell idén botladoznunk. Anna Sui, Marc Jacobs, és a Louis Vuitton is törpesarkú cipőkben küldte kifutóra modelleit, és milyen jól tette: a platformcipők már nagyon unalmasak, ráadásul kövérítenek is. Ha nem akar törpesarkakon tipegni, mokaszinban és balerinában is sétálhat!

10. Fodros ruhák

Ez a trend valahogy még a csíkos nadrágnál is jobban idézi a 80-as éveket, de nem a punkokat, hanem a béna szalagavatós ruhákat és a flamenco táncosok jelmezeit. A Telegraph ajánlása szerint a fodros, puffos aljú, túlburjánzó ruhákat jól lehet párosítani a nőies táskákkal és lapos cipőkkel, csak az a lényeg, hogy a szezon divatszíneiben válasszunk fodrokat. Inspirálódjon a Givenchy, a Balenciaga, és a Gucci kifutójáról!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra