Itt a böjt, egyen halat!

Akár tartja valaki a vallási előírásokat, akár nem, a farsangot követő, húsvétot megelőző böjti időszak jó lehet egy kis kiigazításra a konyhában. A decemberről jobb, ha nem beszélünk, januárban még tart a karácsonyi lendület, meg hát ugye a hideg, a sötét meg a tél. Aztán február közepén már megszólalhat a lelkiismeretszava, úgyhogy jöjjön most egy jó pisztráng recept Marsbéli Julitól.

stockfresh 591878 preparing-trout-fish sizeM

Azt szokták mondani, nem halevő nemzet a magyar, a mi vevőink viszont vagy nagyon szeretik, vagy ennyire figyelnek az egészségükre, mert nálunk mindig kapósak a halas ételek. A pisztráng jó választás, mert viszonylag könnyű belőle szépet, frisset venni, és piacon akár 2 ezer forint körül megkaphatjuk ( a szép hal!) kilóját, ami összehasonljtva mondjuk a lazaccal, elég baráti. Két egész hal tesz ki körülbelül egy kilót, ebből négy ember elég kényelmesen jól lakik.

Hozzávalók:

pisztráng
só, bors
babérlevél
petrezselyem
citrom
salottahagyma, vagy pici vöröshagymák
koktélparadicsom
olivaolaj

Recept ehhez szinte nincs is, annyira egyszerű.

1. Végy pisztrángot, mosd meg,

2. Belül só+bors (kívül mi nem sózzuk, de azért lehet azt is), és szintén a hasába babérlevél, mi saját frisset raktunk, petrezselyem, citromszeletek.

3. Dobj mellé salottahagymát negyedelve, koktélparadicsomot, loccsants rá egy jó adag olívaolajat és 200 fokon letakarás nélkül süsd kb 30 percig, félidőben fordítsd meg.

Sütés előtt
Sütés előtt

Tepsis krumpli volt hozzá, és répasali, ez utóbbi leírva borzasztóan hangzik, csak azután lehet beszélni róla, ha valaki már kóstolta.

Marsbéli Juli

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek