Mi legyen egy darab selyemből?

Ügyféllel kerestünk virágos anyagot, amikor nagy szerelembe estem. A gyerekszobámban egy lilásbordó-fekete-törtfehér torontáli szőnyeg volt a padlón, geometrikus mintái örökre beégtek. Az anyagboltban pedig ott volt a polcon valami hasonló, de szép súlyos hernyóselyemből. Levettem, kicsit illegettem benne magam, az egész üzlet és az ügyfél is rábeszélt.

- Jaj, hát nem látom magam ebben felszállni a négyeshatosra.

- Az mindegy, cipőd van hozzá?

- Van, az se az a kimondottan BKV-kompatibilis modell...

- Nem is jársz BKV-val.

- Nem, mert bringával járok...

selyem 002

1-vállpánt nélküli maxi 2-beejtett nyakú

selyem 003

3-poncsó, derékon övvel 4- vállpánt nélküli ruha

Melyiket választanák?

A minta csak keresztbe forgatva működik, hosszában csíkosan nagyon béna, elpusztul, nem szeretném agyonszabatni se, és ezzel szétszedni a motívumokat. Egyetlen övem van, egy szegecses, a képeken ezzel próbáltam magamon tartani az anyagot, de lehet, hogy megmarad a ruhához is, amit egyelőre gőzöm sincs hova veszek fel, de majd simán egy szerda reggel, aztán annyi. A képeken látható, pofonegyszerű, klasszikus fazonokból önök melyiket választanák ehhez az anyaghoz? Én már választottam, de kiváncsi vagyok.

A kifordított kesztyű

Ruhát nem így kell tervezni, ez a móka nem az volt. Egy tisztességesen végigvitt tervezési folyamat végső fázisa a koncepciónak megfelelő alapanyag megkeresése, kiválasztása, sőt, legyártatása. Az első lépés a mit akarok mondani a kollekciómmal kérdés, aki ezt kihagyja, nem tervezi, csak gyártja a ruhát, bánjunk óvatosan a ruhatervező kifejezéssel.

De saját magának mindenki olyan zsákot tákol, amilyet tetszik, próbálják ki bátran!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek