Majd most kiderül, hogy nem drága a gyerek tábora

Ismerős az érzés, amikor gyereke hazaállít azzal, hogy vásároljon meg neki valami elképesztően haszontalan dolgot méregdrágán, mert a szomszéd gyereknek is olyan van? És az megesett már, hogy a gyerek olyan tábort nézett ki magának, aminek ön szerint egyáltalán nincs haszna, viszont legalább irreálisan drága is? Mutattunk már hasznos alternatívákat, most pedig olyan gyerektáborokat gyűjtöttünk a világból, amiket látva hamar ráébred majd, nem is olyan drága az a budapesti lovastábor, amit a gyerek kinézett.

Kaszkadőrtábor

Nem az ára az egyetlen különlegessége a tábornak, hanem a témája is, ugyanis ha ide küldi a gyerekét, egy hét alatt kaszkadőrt nevelnek belőle. Állítólag. Az addig még rendjén is van, hogy megtanítják, hogyan essen el, ennek tényleg hasznát is veheti majd később – de mennyire ért egyet azzal, hogy szabadesést, verekedést, kardforgatást tanuljon a gyerek? És ezek csak az egyhetes kurzus részei. Ha két hétre megy, akkor azt is megtanítják neki, hogyan kell sokkal magasabbról meg leesni. Az egyhetes amerikai program ára 425 ezer forint, ebben természetesen nincs benne az utazási költség.

Fotó: Facebook / Pali Adventures Summer Camp
Fotó: Facebook / Pali Adventures Summer CampFacebook / Pali Adventures Summer Camp

Sítábor

Ha nyáron sítáborba küldi a gyerekét, azzal egy csomó aggódást megspórol. Például biztos nem megy bele kullancs, nem ég le a napon, nem kell azon remegni, hogy odafigyelnek-e rá a strandon eléggé, vagy hogy a nagy melegben megfelelő mennyiségű vizet fogyaszt-e. Ehhez Amerikába, Oregon államba kell küldeni a gyereket, de itt aztán tényleg egész nap síelhet. Van néhány délutáni program is, mint például a paintball, a sziklaugrás, esetleg biciklizés. Az egyhetes turnus ára a többihez képest igazán olcsó, csak 294 ezer forintba kerül, utazás önköltségen.

Fotó: MT Hood Summer Ski Camp
Fotó: MT Hood Summer Ski CampMT Hood Summer Ski Camp

Tóparti tábor

Ehhez is az Egyesült Államokba kell küldenie a gyerekét, de ez a New Hampshire-i tábor akár egész nyárra bővíthető. Ugye önök sem értették az amerikai filmekben, hogy a táborokban miért várják a gyerekek a leveleket a szüleiktől? Hát hiszen csak egy hétre mentek! Na, hát ez a tábor meg is adja rá a magyarázatot azzal, hogy egy hónapnál is többet is eltölthet itt a gyerek. De mit lehet ennyi idő alatt csinálni? Ebben a táborban gyakorlatilag nincs olyan sport, amit ne lehetne kipróbálni, legyen szó csapatsportokról, egyéniről, vízi vagy szárazföldi sportokról - és akkor a grillezős bulikról még nem is beszéltünk. Mindez persze fiúk és lányok esetében külön-külön zajlik. Egy ilyen egész nyaras (másfél hónapos turnus) 2,5 millió forint körül van, de ebbe sajnos nem fér bele az, ha a gyerek lovagolni is akar (további 200 ezer forint), és a lakókat a vonatállomástól sem viszik el a táborig.

Fotó: Facebook / Camp Winaukee
Fotó: Facebook / Camp WinaukeeFacebook / Camp Winaukee

Lovastábor

Ha már a sima lovastábor túl snassz, akkor ajánljuk azt, amelyikért Oroszországba kell utazni. Hiszen melyik gyerek ne vágyna rá, hogy egy igazi orosz telivéren lovagolgasson a nyári szünetben?  Az egyhetes turnus során Moszkvát és Szentpétervárt is látja a gyerek, na meg persze lovagolhat is, de az árba belefér még némi kulináris élvezet és egy kis balett is – mert hát nyilván erre is nagyon vágynak. A kiruccanás ára átszámolva közel kétmillió forint, de ebben legalább a repülőút is benne van New Yorkból. Na ugye, hogy a helyi lovastábor már nem is olyan brutálisan drága?

shutterstock 3616463

Hercegnőtábor

Hogyan faraghatna igazi hercegnőt lányából, mint úgy, hogy Londonba küldi egy hétre, ahol etikettet tanulhat, és megtapasztalhatja, hogyan viselkedik egy hercegnő a különféle élethelyzetekben? Teázást is oktatnak, és azt is bemutatják, hogyan kell társasági életet élni, és ha ez nem lenne elég, még London nevezetességeit is megnézhetik a gyerekek, persze, kizárólag a királylányos részeket. Gyereke itt elsajátíthatja, hogyan kell az asztalnál hercegnőként viselkedni, valamint színházba is elviszik. Persze, ne feledkezzünk meg az önkéntes munka fontosságáról, amit szintén hangsúlyoznak nekik, hiszen aki a királyi családba szeretne tartozni, annak ezt mind illik tudni. A heti királylányképző átszámolva közel egymillió forintba kerül, ebben persze útiköltség nem szerepel, de a jegy a London Eye-ra azért szerencsére belefért.

shutterstock 153524168

Színésztábor

Akadnak szülők, akik már egészen kiskoruktól egyengetik a gyermekeik (vagy saját) vágyát, kerül, amibe kerül. Tehát ha éppen hollywoodi filmsztár szeretne lenni a kölök, akkor elküldik egy színésztáborba. A háromhetes New York állambeli táborban a gyerekek olyan hírességektől sajátíthatják el a színészet alapjait, akiknél annak idején Natalie Portman vagy Robert Downey Jr. is tanult, sőt a nagy végső előadásra meghívnak híres casting ügynököket is, akik kedvük szerint fedezhetik fel a jövő hírességeit. Mindez összesen 1,2 millió forintnál is többe kerül, és persze simán lehet, hogy gyereke mégsem akkor tehetség, mint ahogy ön azt gondolta. 

037
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek