Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

Házi és bolti habcsókból is remek.
Házi és bolti habcsókból is remek.pear83

Hozzávalók

  • 25 deka habcsók
  • 0.5 üveg baracklekvár
  • 30 deka liszt
  • 20 deka vaj
  • 1 kk.
  • 10 deka porcukor
  • 2 cl limoncello
  • 0.5 darab bionarancs héja és leve
  • 1 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A linzertésztához dolgozd össze a lisztet, a vajat, a sót, cukrot, tojást, narancshéjat és a levét, és ha teheted, kiszaggatás után is hűtsd egyed órán át. A forró sütőben vasatgságtól függően maximum negyedóra alatt elkészülnek, ekkor add a lekvárhoz a limoncellót, és ha kihűltek a kekszek, ragaszd össze a lekvárral a habcsókokat és a kekszeket. Csokis változatban 1-1 arányban összekevert nutellás sajtkrémmel készítsd. 

Karácsonyra bejgli, de jó legyen ám! Karácsonyra bejgli, de jó legyen ám!

Veszélyesen jó recept, amivel még azok is megtérnek, akik eddig nem voltak oda ezért a múfajért. Sok töltelék, jelképes tészta!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek