Próbáltad már a tőkehalat kolbászos kéregben?

Akár egy egyszerű lila hagymás burgonyasaláta is tökéletes a kolbászkéregben sült halak mellett, ha pedig a majonézes változat mellett döntesz, az ünnepi asztalon ne hagyj ki a tetejéről egy kevés szerecsendiót és csillagánizst.

Kolbász nélkül sem rossz, de azzal még finomabb.
Kolbász nélkül sem rossz, de azzal még finomabb.nadiasphoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 szelet száraz kenyér
  • 2 nagyobb szelet tőkehal
  • 15 deka kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só és zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze a száraz kenyeret egy aprítógépben, majd a kolbászt is, a héja nélkül. Süsd meg a kolbászt, majd mehet hozzá a kenyér is, végül tedd félre a keveréket. Egy kevés olajban süsd meg a kissé besózott, szobahőmérsékletű és száraz halszeleteket néhány perc alatt, majd még melegen forgasd meg a kéregben. Burgonyasalátával a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek