Lehet a kelbimbó is elegáns köret a halak mellett mogyoróval, mézes öntettel és vörös áfonyával

Nem csoda, hogy sokunk szemében mumus a kelbimbó, főleg, ha párolva, egy kevés sóval tálalva vagyunk kénytelenek enni. Ebben a változatban jó sok rózsaborssal, vörös áfonyával és egy klassz öntettel már mindjárt más a helyzet.

Egy kevés vörös áfonyával még izgalmasabb.
Egy kevés vörös áfonyával még izgalmasabb.Fotó: Polina Shurygina

Hozzávalók 2 személyre:

  • ízlés szerint só, rózsabors
  • 40 deka kelbimbó
  • 1 marék vörös áfonya
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • 10 deci gorgonzola
  • 2 nagy szelet tilápiafilé
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • zúzott fokhagyma
  • 1 nagy marék pirított mogyoró
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg a kelbimbókat, majd forgasd át a vaj harmadában a mézzel és fokhagymával együtt. Add hozzá a sót, rózsaborsot és a vörös áfonyát, majd tálald ki két tányérra. 

A halat egy kevés olajon süsd meg vastagságtól függően néhány perc alatt, majd sózd és borsozd. Egy evőkanál vajat melegítsd össze a tejszínnel, add hozzá a sajtot, a barna cukrot, egy kevés sót, majd tálald a hal mellett a szószt. Pirított mogyoróval a tetején a legfinomabb. 

7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig
7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig

Ön tudja már, mi lesz az ünnepi menü? Ha nem, akkor adunk pár tippet.

Tovább »

Még több recept

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.