Lehet a kelbimbó is elegáns köret a halak mellett mogyoróval, mézes öntettel és vörös áfonyával

Nem csoda, hogy sokunk szemében mumus a kelbimbó, főleg, ha párolva, egy kevés sóval tálalva vagyunk kénytelenek enni. Ebben a változatban jó sok rózsaborssal, vörös áfonyával és egy klassz öntettel már mindjárt más a helyzet.

Egy kevés vörös áfonyával még izgalmasabb.
Egy kevés vörös áfonyával még izgalmasabb.Fotó: Polina Shurygina

Hozzávalók 2 személyre:

  • ízlés szerint só, rózsabors
  • 40 deka kelbimbó
  • 1 marék vörös áfonya
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • 10 deci gorgonzola
  • 2 nagy szelet tilápiafilé
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • zúzott fokhagyma
  • 1 nagy marék pirított mogyoró
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg a kelbimbókat, majd forgasd át a vaj harmadában a mézzel és fokhagymával együtt. Add hozzá a sót, rózsaborsot és a vörös áfonyát, majd tálald ki két tányérra. 

A halat egy kevés olajon süsd meg vastagságtól függően néhány perc alatt, majd sózd és borsozd. Egy evőkanál vajat melegítsd össze a tejszínnel, add hozzá a sajtot, a barna cukrot, egy kevés sót, majd tálald a hal mellett a szószt. Pirított mogyoróval a tetején a legfinomabb. 

7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig
7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig

Ön tudja már, mi lesz az ünnepi menü? Ha nem, akkor adunk pár tippet.

Tovább »

Még több recept

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

január14., 06:04

Gyors, meggyes reggeli kekszek – akár útközben is jólesik

Ha épp nincs időd reggelizni, mégsem hagynád ki a nap első étkezését, készítsd el előre ezeket a falatokat, és tárazz be belőlük a fagyasztóban.

január16., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

január16., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.