Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

Néhány perc elég mindkét oldalának.
Néhány perc elég mindkét oldalának.Fotó: dulezidar

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 evőkanál levendulás méz
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 1 marék megtisztított pisztácia
  • 2 marék rukkola
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 tk. puha vaj
  • 1 darab gránátalma
  • 20 deka mozarellagolyó
  • 40 deka megtisztított narancs és pomelo összevágva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 2 nagyobb szelet lazac
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vaj és az olaj felét, és süsd meg benne a száraz, szobahőmérsékletű halszeleteket vastagságtól függően néhány perc alatt. Ezek után ízesítsd néhány csepp narancslével, sóval, borssal és a narancs héjából egy-egy csipetnyi adaggal.

A rukkolát forgasd össze a mozzarellagolyókkal és a gtánátalma magjaival. A maradék zsiradékot melegítsd fel, add hozzá a mézet, csilit, sót, narancshéjat, borsot és a maradék narancslevet, majd forgasd meg benne az alaposan megtisztított narancsot és pomelót. A langyos keveréket halmozd a rukkolára és tálald a hal mellett. A végén enyhén sós pisztáciával szórd meg a tetejét. 

7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig
7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig

Ön tudja már, mi lesz az ünnepi menü? Ha nem, akkor adunk pár tippet.

Tovább »

Még több recept

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Körte-datolya saláta dióval – akár egy szelet grillezett hússal is remek

Egy nagyobb körte is elég két adaghoz ebből a salátából, amihez az ünnepekről megmaradt datolya is remekül illik. Vörös és fehér húsok kísérőjeként is remek, édeskés köret lesz a végeredmény – nálunk kacsa mellett a legnagyobb kedvenc.

január23., 06:04

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.