Eljött a tettek ideje - januári horoszkóp

Január legfontosabb asztrológiai eseménye, hogy a szerencse bolygója, a Jupiter belép a Kos jegyébe. A hónap végén lezárul az eddigi ábrándozós időszak, a tüzes jegyben ugyanis már a cselekvésen a hangsúly. Emellett ideje számot vetni azzal, milyen arcot mutattunk addig környezetünknek, és végre saját magunknak is bevallani, mi az, amit igazán tenni szeretnénk.

Az új év rögtön új döntésekre sarkall

Egy különös és izgalmas időszak csúcspontjához és végéhez közeledünk a januári bolygódömpingben. A január 4-i Bak újhold segít a realitás talaján tartani minket. A túlzott ambíciókat letördeli és önfegyelemre int. Komoly erőfeszítéseket kell most tegyünk karrierünk érdekében, olyannyira, hogy ez akár fordulópontot is hozhat. Érdemes most alaposan tervezni és új célokat kitűzni. A Merkúr néhány napja ismét előre mozog, így korábbi terveink, gondolataink ismét napirendre kerülhetnek. Sorsszerű híreket kaphatunk valamiről vagy valakiről, amelyek akár korábbi lezáratlan ügyeinkhez, dolgainkhoz kötnek, és jelenlegi döntéseinkben komolyan befolyásolhatnak. Jól gondoljuk át céljainkat, mert januári döntéseinknek bizony hosszú távú következményei vannak. Január 26-án a Szaturnusz hátráló mozgásba kezd, és elkezdhetjük átértékelni az elmúlt időszak történéseit, ugyanis leckéi megláttatják velünk a valóságot. A való világ csak innentől kezdődik és eltart néhány hónapig.

Fotó: Brandon Christopher Warren
Fotó: Brandon Christopher Warren

Új dimenziókat hozott egy ritka együttállás

2010. május végétől két bolygó (Jupiter-Uránusz) együtt áll a Halak jegyében egészen 2011. január 22-ig. (Legpontosabban most január 4-én fognak együttállni.)  Az ilyen együttállás nem túl gyakori, a legközelebbire 2024-ig várnunk kell. Utoljára 1997 februárjában, előtte pedig az 1983-ban, 1969-ben és 1941 április-májusában születettek horoszkópjában fordulhat elő a mostanihoz hasonló Jupiter és Uránusz együttállás. Akik ilyen bolygóállásoknál születtek, hajlamosak megfeledkezni az előrelátásról. Összetéveszthetik az impulzivitást az örömmel vagy az élvezettel. Pozitív esetben lelkesíteni tudnak másokat, ellenkező esetben ingerlékenyek vagy másokat ingerelnek, provokálnak. Az elmúlt hónapok során ez az együttállás kisebb-nagyobb mértékben mindenkire hatással volt. Annak eldöntését, hogy az átalakító energiák közül végül is melyik oldal nyert, új élmények gazdagsága és váratlan fordulatok segítették, amelyek által életünk egy új dimenzióját tapasztalhattuk meg a két bolygó ismételt együttállásának időszakában.

Lejárt az álmodozás ideje, jöjjenek a tettek!

Ez a korszak februárra véget ér. Ugyanis a Jupiter távolodik az Uránusztól, január 22-én átlép a harcias Kos jegyébe, és mintha Csipkerózsika álmából ébrednénk: az álmainkat tettekre kell váltani. A Kos bizony türelmetlen, és látni akarja a holnapban rejlő bizonyosságot. Azzal, hogy a Jupiter egy év után elhagyja a Halakat, és belép a Kosba, a cselekvés kapuit nyitja meg előttünk. Amíg a Halakban tartózkodott, megtapasztalhattuk határtalan érzelmi mélységeinket, érzékenységünket, önfeláldozó szeretetünket, lehettünk mások megmentői és a magány pillanatait is átélhettük.

A Kos jegyében a Jupiter ideák helyett cselekvést vár, ígéretek helyett tetteket. Ellentmondásokba keveredhetünk. A Kos az akaratot szimbolizálja, a vele szemben álló jegy, a Mérleg (ahol most a Szaturnusz áll) a külvilágot, a Jupiter a hitünket. Mindezek a szimbólumok lefordítva a következő kérdésekkel állíthatnak szembe: Mit akarok elhitetni a külvilággal? És mit akarok elhitetni magammal? Az eredmény, vagy a felismerés minden bizonnyal valami ilyesmi lesz: Abban hiszek, ami tettekben mérhető. (A Jupiter a Kosban kivételesen csak néhány hónapig tartózkodik, június 5-ig.)

Januári tanácsok a jegyeknek:

Természetesen pontos előrejelzést csak pontos születési képletből lehet készíteni. A jegyekre vonatkozó általános tanácsoknál érdemes megnézni azt is, ahol az aszcendens áll.

KOS

Merd tervezni az új jövődet. A konfliktusok most nehezen kerülhetőek el, mert még mindig a múlthoz kötnek. Ha sikerülne túllépned a múlton, és figyelmedet a jövőre koncentrálni, a feszültség is kevesebb lenne most körülötted. A jelenlegi bizonytalanságon egy biztos jövőkép segíthet, vagy egy kis utazás, hogy tisztábban láss.

BIKA

Merj kockázatot vállalni magadért. Tedd oda magad a kihívások elé. Olyan lehetőségek, amelyek most jönnek, nem sokszor adódnak. Nem lesz könnyű időszakod, de ezt elkerülvén sem lenne könnyebb most az életed.

IKREK

Az újhold idején (január 4.) nehéz lesz kimondani vágyaidat, kitűzni új, jövőbeli céljaidat, mert nagyon érzékeny téma kerül ismét elő. Bármilyen nehéz is, próbáld felvállalni a véleményedet, és kimondani a felmerült problémákat. Ezzel most jelentősen befolyásolni tudod jövődet.

RÁK

Nagy kihívás ebben a hónapban tiszta képet kapnod önmagadról, úgy, hogy barátaid másnak látnak, mint amire számítasz. Az újhold váratlan alapigazságokra hívhatja fel figyelmedet párkapcsolatodban, amelyeket eddig előszeretettel megpróbáltál a szőnyeg alá söpreni.

OROSZLÁN

Nagy remények és munkahelyi harcok kereszttüzében vagy ebben a hónapban. Ha új társra vágysz, esélyed van provokatív egyéneket vonzani, ha pedig már van társad, csatáknak néztek elébe.

SZŰZ

Ösztöneid vezéreljenek, és ne filozofáld túl a dolgokat. Hatalmas izgalommal állsz neki a nem kevés új kihívásnak. Hamarosan rájössz, hogy vonzó, de ismeretlen területre tévedtél.

MÉRLEG

Radikális változtatások szükségesek. Munkahelyeden láthatóbbá kell tedd magad, különben veszélybe kerülhet szakmai helyzeted. Egészségügyi téren is ideje változtatni szokásaidon. A Jupiter Kosba lépésével lendületes, dinamikus partnereket vonzhatsz be.

SKORPIÓ

Keményen meg kell most dolgozz mindenért. Szerelmi életedben az érzelmek gyorsan változnak, akár új románc is kezdődhet. Nehéz most különbséget tenned a vágyaid és a valóság között. Mindenesetre, ha el tudod engedni azt, aminek mennie kell, még pozitív fordulatra is számíthatsz.

NYILAS

Ha régóta fontolgatsz egy költözést, vagy karrierváltásban gondolkodsz egy ideje, most van a legkedvezőbb időszak, hogy megtedd. A Vénusz január 7-én belép a jegyedbe, és vonzerődet növeli.

BAK

Döntéseidnek hosszú távú  következményei vannak. Tudd, hogy bármit elérhetsz, ha leküzdöd a félelmeidet, higgy magadban és szánj időd a jövőd megtervezésére, akármilyen lassan és nehézkesen megy. Akard!

VÍZÖNTŐ

Január 15-én a Mars belép jegyedbe, és szenvedéllyel, bátorsággal és energiával áraszt el. Január 20-án a Nap is belép a jegyedbe, így önbizalmad is felsőbb értékeken mozog. Az eddigi észrevétlen változások mostanra elnyerik értelmüket.

HALAK

Mint aki az utolsó esélyét szeretné megragadni, olyan lelkesedéssel és optimizmussal veted bele magad terveid megvalósításába. Az új dolgok és új kihívások nem tűnnek el januárban sem, sőt, a java még csak most kezdődik. Jó tanács ebben a pörgésben: gondolkozz, mielőtt cselekednél.

Oszd meg másokkal is!
Mustra