Chelmsford városában ejtette a bíróság azt az ügyet, amiben egy repülő kolbász is szerephez jutott.
A francia topséfek összeültek, hogy szövetségbe tömörülve tegyenek meg mindent a francia gasztronómia hírnevének fenntartásáért és népszerűsítéséért.
A neolotikumban a bort nem az élvezeti értéke miatt készítették, hanem rituális célokra használhatták.
Több neves étterem étlapjára is felkerült az állat. A mangalicának fényes jövőt jósolnak a tengerentúl.
A gasztronómia és a dizájn izgalmas kapcsolatát igyekszik bemutatni a WAMP decemberben három alkalommal a Millenáris Parkban.
Mikulás előtt még bemelegíthetnek a csokoládéfanok, stílusosan forró csokoládéval. Idén nem bevonómasszából készül az édesség.
A közelgő karácsony alkalmából újfent megrendezik a Sok kicsi elnevezésű jótékonysági akciót, amelyet tavaly gasztrobloggerek kezdeményeztek.
Ha már kifejezted együttérzésed a kolontári katasztrófa elszenvedői iránt, itt az idő, hogy közvetlenül is segíts rajtuk.
Ínycsiklandó kolbászok, olasz grappa és magyar pálinkák - hétvégén Pálinka - és Kolbászfesztivál a Várban.
Szeptember 24-26-ig Szombathelyet is beveszik a mangalicák: élő állatok és csemegék minden mennyiségben.
Újra Borfesztivál a Várban. Az egyre sokrétűbb rendezvényen nem csak finom borokat kóstolhatunk, de megsimerkedhetünk a borok készítőivel, a magyar gasztronómia és népzene különlegességeivel is.
Érdekes állatfaj a gasztroblogger: főz, fényképez, ír. Sokan vannak és egyre többen. Néhányuk főztjét most bárki megkóstolhatja.
Idén 21. alkalommal rendezik meg, a hagyományokhoz híven szeptember elején, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, ahol a pincéket vonattal is könnyű megközelíteni.
Augusztus 25-én rendezik a második Borszerdát, így ismét féláron ihatunk a csatlakozó éttermekben magyar borokat.
Augusztus 20-tól az ország bármely pontján megkóstolhatod a Szilvagombóc (nem szilvásgombóc) tortát, amelyet idén Magyarország Tortájának választottak.
A Dreher a fesztiválon ellenőrzi a gyárból kikerült sör tisztaságát, és minőségét. A helyszínelők munkájához hasonló eszközöket és műszereket láttunk.
Túl azon, hogy nagyszerű, hagyományőrző rendezvény, a korábbi évek tapasztalatai alapján nagyon jó buli is.
Megérkezett végre a kánikula, vasárnapra 35 fokot ígérnek. Kinek van kedve ilyenkor atűzhely előtt állni?! Enni azért kell, sőt az is előfordulhat, hogy vendégek érkeznek.
Érezzétek jól magatokat a konyhában a családdal és a barátokkal, mert a főzés igazi mulatság - mondta Jamie Oliver egy interjúban, amit abból az alkalomból adott, hogy termékei megújult formában kaphatók nálunk.
Aki a napokban a londoni Heathrow reptérre utazik, egy tál tejszínes eperrel köszöntik. Ezzel jelzik, hogy megkezdődtek a wimbledoni játékok.
A tavalyi siker után idén is, ezúttal négy alkalommal rendezik meg a Borszerdát.
Gerendai Károly, az étterem társtulajdonosa megegyezett tehetséges séfjével, és Vieira már a nyári menüt tervezi Budapestre.
A pálinkakészítők körében csökken az ellenszenv a mézes párlatokkal szemben, kezdik elfogadni, hogy ez a legkedveltebb fajta.
Budapest első trendi éttermeként tartják számon sokan a Bajkál orosz teázót és étteremet, amelynek egykori menüjét a káposztás pirogtól a borscsig újra elkészítik.
Könnyen csökkenthetjük az ételeink vitaminveszteségét anélkül, hogy a fogások veszítenének az ízükből