Borvonattal közlekedhetsz a pincék között

Idén 21. alkalommal rendezik meg, a hagyományokhoz híven szeptember elején, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, ahol a pincéket vonattal is könnyű megközelíteni.

Idén 21. alkalommal rendezik meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált szeptember 4-5-én. A zenei programokon túl kézműves piac, hagyományőrző játszótér is lesz a szokásos gasztronómiai különlegességek és borkóstolók mellett.

A nyári zenei fesztiválok után ősszel kezdetét veszi a borfesztiválok időszaka. Budafok-Tétény területén számos olyan nevezetesség található, amelyeket a borfesztivál ideje alatt ismerhetünk meg, például a világ legnagyobb, használatban lévő fahordóját a Szent István Korona Pincében (Sörház utca 14. korábbi nevén Leanderes pince). A fesztivál ideje alatt ingyenes kisvonatjárat biztosítja a pincészetek kényelmes megközelítését, így akár ezzel, akár gyalog is eljuthatunk egyiktől a másikig. Hagyományos értelemben vett belépőt nem szednek a rendezvényen, azonban kóstolópoharat kell vásárolniuk (ára 500 Ft), ha fogyasztani szeretnénk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek