Segíts a kolontáriakon! - Malackaraj felhívás

Ha már kifejezted együttérzésed a kolontári katasztrófa elszenvedői iránt, itt az idő, hogy közvetlenül is segíts rajtuk.

A Malackaraj blog szerkesztősége arra kéri az olvasókat, hogy segítsenek közvetlenül azokon, akik elszenvedik az ajkai vörösiszap-tározó katasztrófát.  „Pár napig mi is szerencsétlenkedtünk, hiszen túl nagy a baj ahhoz, hogy a hírek alapján megállapítsuk, mire van szüksége az ott élő embereknek. Szerencsére a V8cars fórumon rátaláltunk Vendel Zoltán kolontári lakosra és barátaira, akik ingyen főznek a katasztrófa helyszínén dolgozó tűzoltóknak, katasztrófavédelmiseknek és mindenkinek - akiknek a hivatalos napi ellátmánya egyébként egy szendvics és egy üveg víz”- írják közleményükben a bloggerek.

A helyszínen tartózkodó Vendel Zoltánnal egyeztetve van egy listánk arról, hogy mire van szükségük. Tehát ne gyerekjátékokat, ruhákat küldjetek, hanem vegyetek inkább az alábbi alapanyagokból:

  • víz, üdítőital;
  • szárazbab, lencse, sárgaborsó;
  • füstölt kolbász, füstölt sonka, fűszer (só, fűszerpaprika, őrölt bors, kömény)
  • krumpli, hagyma, répa;
  • alma, banán;
  • csokoládé

A Malackaraj szerzője, Hódos Hajnalka és férje, Zoli közbenjárására kaptunk egy kamiont benzinnel-sofőrrel a Qualitrans Cargo Kft-től, már csak meg kell tölteni a fentiekkel.

A listával folyamatosan követjük Vendel Zoltánékat, kérünk benneteket, bevásárlás előtt kattintsatok ide még egyszer, hátha menet közben másra (is) lesz szükségük.

Mikor és hova várjuk az adományozókat?

2010. október 16-án, szombaton de. 10-től du. 14 óráig Budapesten, a Lurdy ház parkolójában (Könyves Kálmán krt. - Mester utca sarok)

Ezt követően Hajnalkáék rögtön indulnak a helyszínre, hogy személyesen adják át a kamion tartalmát – ezzel garantálva a biztos célba érést.

Az adományokat szállító kamiont Magyarország egyik legnagyobb szállítmányozó cége, a Qualitrans Cargo Kft. (www.qualitrans.hu) bocsátja rendelkezésünkre, köszönjük.

További információ: szerk@malackaraj.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra