Szerdán kezdődik a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

Újra Borfesztivál a Várban. Az egyre sokrétűbb rendezvényen nem csak finom borokat kóstolhatunk, de megsimerkedhetünk a borok készítőivel, a magyar gasztronómia és népzene különlegességeivel is. programokkal várja az érdeklődőket.

A Budai Vár teraszain borból, dalból, muzsikából, ízletes étkekből, kellemes találkozásokból bőséges lesz a kínálat a Budavári Borfesztiválon. Több mint 200 borászat, 15 ország borai, közel 60 színvonalas, szórakoztató, kulturális produkció. Öt napon át tart a Borkiállítás és Vásár (Borfesztivál), ahol Magyarország borászainak színe-java kínálja legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a vendégrégió jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, valamint készítőik, akik szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.

A jó borokat jó ételek kísérik: rengeteg ínyenc falat várja a vendégeket, grill- és bográcsételek, balatoni pisztráng, fogas, kemencében sült finomságok, birkagulyás, nagyétkűeket embörös rétes, töki pompos, az édesszájúakat ropogós rétesek, kürtőskalács, szilvalekváros prósza, valamint péksütemények, szendvicsek, juh-, kecske-, tehénsajtok, és a Katona-kantin.

A színpadon fellép a Hooligans, a Hot Jazz Band, a Benkó Dixieland Band, a Jazzsteps, a Ghymes, a Csík zenekar és az Etnofon.

Részletes programot itt találtok:www.aborfesztival.hu

Csak a VinAgora sátorig azoknak, akik szeretnének megismerkedni a világ első borbíráló informatikai rendszerével, és akik szakemberek segítségével egy órára borbírává válhatnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek