6 alapdolog, amit joggal vársz el a párodtól

Sokan túlzott elvárásokat támasztanak partnerükkel szemben, van azonban néhány dolog, amit teljes joggal elvárhatsz egy párkapcsolatban. Lássuk, mik ezek.

A Noteworthy vállalkozott arra, hogy számba vegye azt a hat alapvető elvárást, amit a jól működő párkapcsolatban természetesnek vehetnek a felek. Ha ezeket nem kapod meg a párodtól, nem biztos, hogy ő számodra az ideális választás.

1. Tisztelet

Vitán felül áll, hogy ha a párod szeret, akkor megadja neked a kellő tiszteletet. Egyenrangú félként kezel, meghallgatja a véleményedet, és akkor is tiszteletben tartja, ha nem ért vele egyet. Nem akar mindenáron beleszólni a döntéseidbe, hanem elfogadja, és ha kell, támogatja azokat.

2. Kölcsönös párbeszéd

Egy jól működő kapcsolat alapja a felek közti őszinte párbeszéd. Ha képtelenek vagytok kommunikálni egymással, megbeszélni a problémákat, akkor valószínűleg az egész kapcsolatotok ingatag lábakon áll. Ideális esetben mindkét fél képes megnyílni a másik előtt. Természetesen vannak zárkózottabb természetű emberek, akiknek ez nehezebben megy, de egy kapcsolatban mindenkitől elvárható az őszinteség.

Őszinte párbeszéd nélkül nincs jó kapcsolat
Őszinte párbeszéd nélkül nincs jó kapcsolatYakobchukOlena / Getty Images Hungary

3. Válaszüzenet

Ha fontos vagy valakinek, válaszol az sms-eidre, csetüzeneteidre, visszahív, ha nem tudja felvenni a telefont. Kamaszkorban még elmegy, ha szándékosan, játékból húzod a másik idegeit, hadd lesse folyton a telefonját, felnőtt emberek között viszont elfogadhatatlan az ilyen magatartás. Ha a párod nem reagál az üzeneteidre, félnapokig nem ír vissza, azt jelenti, hogy nem vagy elég fontos a számára.

4. Idő

Ugyanígy, ha a párod szeret, nem sajnálja rád áldozni az idejét – nem kifogás az állandó rohanás és túlterheltség. Az sem mindegy, milyen a közösen töltött idő. Ha folyton a telefonját nézi, az üzleti hívásait várja, vagy mással van elfoglalva, miközben együtt vagytok, akkor nem becsüli meg eléggé a társaságodat. Ennél jobbat érdemelsz.

5. Figyelem

Alapvető elvárás, hogy megkapd a kellő figyelmet a párodtól. Egy kapcsolatban egyik fél sem törődhet csak saját magával. Ne félj attól, hogy túlságosan ráakaszkodsz és leterheled őt a saját nyavalyáiddal. Ha fontos vagy neki, érdeklik a dolgaid, akkor szívesen meghallgat, odafigyel arra, amit megosztasz vele.

6. Szeretet

A szeretet nem olyasmi, amit ki kell érdemelni, hanem a legalapvetőbb elvárás egy kapcsolatban. A feltétel nélküli szeretet a kapocs két ember között – ha ez nincs meg, semmi sem működik. Nem az a lényeg, hogy minden pillanatban regényekbe illő romantikával szeressen a párod, hanem az, hogy érezd, hogy törődik veled és őszintén szeret.

Oszd meg másokkal is!
Mustra