Varázsmancsok - Kutyás terápia

Olvasási idő kb. 1 perc

Lakos Judit gyógypedagógusként Varázsmancsok néven kutyás terápiás foglalkozásokat tart korai fejlesztőtől idősotthonig, de a fő profilja az óvodás-és kisiskoláskorú gyermekek. Mivel ő maga is vezet fejlesztéseket, különböző összetételű csoportokban, tisztában van azzal, hogy pedagógusnak lenni egy életen át tartó tanulást jelent, ezért szakembereknek szervez kutyaterápiás foglalkozásvezető képzést országszerte, hogy a kutyázást, mint innovatív élményterápiát adaptálhassák a munkájukba.

Varázsmancsok kutyás terápia
Varázsmancsok kutyás terápia

Lakos Judit gyógypedagógusként 8. éve tart Varázsmancsok néven kutyás terápiás foglalkozásokat gyerekeknek és időseknek egyaránt.  A foglalkozások tartása mellett szakembereknek szervez kutyaterápiás foglalkozásvezető képzést országszerte, hogy a kutyázást, mint innovatív élményterápiát adaptálhassák a munkájukba. Judit hisz abban, hogy a gyermekek fejlődésének és tanulásának legfőbb kulcsa a gondoskodás és elkötelezettség, melyet a szüleitől és a pedagógusoktól kap. Legjobban úgy tudja ezt segíteni, ha megosztja a tudását. Minden nála végzett résztvevő hospitálhat csoportos foglalkozásain, mielőtt saját kutyás fejlesztésbe kezd.

Napjainkban az iskolákban és óvodákban teljesen eltérő fejlesztésekre van szükség. Ezért a sérült gyermekek fejlesztési lehetőségein túl kidolgozott egy, a kisiskolások számára alkalmas csapatépítő-konfliktuskezelő foglalkozás tervezetet. Felismerte, hogy a képzés csak a kezdet, ha a gyermekek fejlesztésének világáról van szó. Az újabbnál újabb kutyás fejlesztési és játék ötletek elengedhetetlenek. Kutyás foglalkozásgyűjteményeket is írt, amivel tovább segíti a pedagógusok munkáját.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek