Varázsmancsok - Kutyás terápia

Lakos Judit gyógypedagógusként Varázsmancsok néven kutyás terápiás foglalkozásokat tart korai fejlesztőtől idősotthonig, de a fő profilja az óvodás-és kisiskoláskorú gyermekek. Mivel ő maga is vezet fejlesztéseket, különböző összetételű csoportokban, tisztában van azzal, hogy pedagógusnak lenni egy életen át tartó tanulást jelent, ezért szakembereknek szervez kutyaterápiás foglalkozásvezető képzést országszerte, hogy a kutyázást, mint innovatív élményterápiát adaptálhassák a munkájukba.

Varázsmancsok kutyás terápia
Varázsmancsok kutyás terápia

Lakos Judit gyógypedagógusként 8. éve tart Varázsmancsok néven kutyás terápiás foglalkozásokat gyerekeknek és időseknek egyaránt.  A foglalkozások tartása mellett szakembereknek szervez kutyaterápiás foglalkozásvezető képzést országszerte, hogy a kutyázást, mint innovatív élményterápiát adaptálhassák a munkájukba. Judit hisz abban, hogy a gyermekek fejlődésének és tanulásának legfőbb kulcsa a gondoskodás és elkötelezettség, melyet a szüleitől és a pedagógusoktól kap. Legjobban úgy tudja ezt segíteni, ha megosztja a tudását. Minden nála végzett résztvevő hospitálhat csoportos foglalkozásain, mielőtt saját kutyás fejlesztésbe kezd.

Napjainkban az iskolákban és óvodákban teljesen eltérő fejlesztésekre van szükség. Ezért a sérült gyermekek fejlesztési lehetőségein túl kidolgozott egy, a kisiskolások számára alkalmas csapatépítő-konfliktuskezelő foglalkozás tervezetet. Felismerte, hogy a képzés csak a kezdet, ha a gyermekek fejlesztésének világáról van szó. Az újabbnál újabb kutyás fejlesztési és játék ötletek elengedhetetlenek. Kutyás foglalkozásgyűjteményeket is írt, amivel tovább segíti a pedagógusok munkáját.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.