Kutatási eredmények szerint ezen élelmiszercsoport tagjait fogyasztva akár száz évig is élhetünk.
Ha nem áztatod be, mielőtt megfőznéd, a kedvelt élelmiszer kellemetlen panaszokat okozhat.
A derékszögű háromszögről alkotott elmélete tette ismerté a matematikust, aki rettegett a babtól.
Ez a sokáig lenézett zöldségféle meglepően sokat tehet az egészségedért.
Cukorbetegek is fogyaszthatják a gyulladáscsökkentő, rákot is megelőző hüvelyest.
Ezt a lépést sokan kihagyják, pedig nem kéne, mert csökkenti egy anyag mennyiségét, amely rendkívül káros az egészségre.
A világ egyik legnépszerűbb élelmiszernövényének egészségvédő hatásairól egyre több pozitív kutatási eredmény lát napvilágot.
A vörösbabban lévő rostok segítenek salaktalanítani az emésztőrendszert, és hosszú távú teltségérzetet adnak. Egy dologra viszont nem árt ügyelni!
Nagyanyáink sokkal ráérősebben éltek, ennek ellenére főzés előtt ők is beáztatták a hüvelyeseket. De nem csak azért, hogy lerövidüljön a főzési idő.
A babfogyasztás és a szellentés rejtélyes összefüggésére a tudomány adja meg a választ.
Olasz hangulatban minden finomabb. Miért lenne ez a gyors fogás kivétel?
Néhány babkonzerv talán mindannyiunknál akad otthon a rosszabb időkre, és ha a megunod a chilis babot és a csípős burritót, akkor jövünk mi.
Ebben a gyors fogásban természetesen a chorizo akár egy kevés jó erős házi kolbásszal is helyettesíthető, úgy talán még finomabb lesz.
Egy nagy adag tzatzikivel, meleg, vajas-fokhagymás bagettel lesz igazán gazdag ez a fogás, és ha vannak otthon különleges sajtok és olívabogyók, azokból is érdemes mellé tálalnod egy keveset, így egy igazán izgalmas tavaszi-nyári vacsorát dobhatsz össze.
A bab és a tojás nagyon jól összeillenek a tányéron, ezzel az isteni fogással be is bizonyítjuk!Egy indokolatlan adag pecorino sajt a tetejére és már el is készült ez az egyszerű étel, ami akár egy hossz nap után vacsorára is bevethetsz.
Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.
Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.
Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.
A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.
Ma már egyre gyakoribb, hogy az üzletekben főzőbanánnal találkozunk, amiről még sokszor azt is nehéz megállapítani, hogy vajon elég érett-e, hát még milyen nehéz eldönteni, hogy vajon mit készítsen belőle az ember. Ha beszereztél egyet, de még nem tudod, hogyan használd fel, mutatunk egy gyors egytálételt, ami mellett érdemes kipróbálnod.
Nem mindegy, hogy mennyi időre áztatod be, ahogy az sem, milyen hosszan főzöd.
A forró vízzel jobban járunk, mint a hideggel.
Egy közepes tortaformához szükséges adag lesz belőle, ami a tapasztalatok szerint pillanatok alatt elfogy.
Ha egy kevés friss petrezselymet is szórsz a tetejére, és jól megtöltöd friss zöldségekkel, finom és tartalmas fogás lesz belőle.
Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.
A gyerekek több mint fele találkozott már vele életében.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.