Percek alatt összedobod ezt a fehérbab-kolbász ragut

Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.

Egy nagy adag hideg tejföllel a legfinomabb.
Egy nagy adag hideg tejföllel a legfinomabb.Fotó: martinturzak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 1 csokor friss snidling és petrezselyem apróra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 40 deka főtt fehérbab
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kapor apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, kömény és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a kolbászt és a fokhagymát, majd 5 perc után a babot is keverd hozzá. Ezek után mehet hozzá a paradicsompüré, ketchup és a fűszerek, és ha van otthon sütőtök, karfiol és brokkoli, azok is jól illenek hozzá. A paradicsomot keverd össze a balzsamecettel, majd ha langyosra hűlt a ragu, keverd hozzá a zöldfűszerekkel együtt.

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?
Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább »

Még több recept

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

2020. szeptember3., 06:04

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

2020. június17., 06:04

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

február25., 06:00

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

2020. szeptember25., 06:04

Ha csak egy kevés kolbász van otthon, ebbe a pogácsába érdemes felhasználnod

A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.

február21., 06:04

Körte-fehér kolbász saláta málnás-fűszeres öntettel és madársalátával

Szokatlan kombinációk örömteli zűrzavara keletkezik a tányéron, ez nem is vitás, de ha megkóstolod, kiderül, hogy a sós kolbászok mellé tökéletes a savanykás-roppanós körte és az édes-balzsamecetes szósz. Abbahagyhatatlan.

2020. szeptember6., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.