Percek alatt összedobod ezt a fehérbab-kolbász ragut

Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.

Egy nagy adag hideg tejföllel a legfinomabb.
Egy nagy adag hideg tejföllel a legfinomabb.martinturzak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 1 csokor friss snidling és petrezselyem apróra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 40 deka főtt fehérbab
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kapor apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, kömény és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a kolbászt és a fokhagymát, majd 5 perc után a babot is keverd hozzá. Ezek után mehet hozzá a paradicsompüré, ketchup és a fűszerek, és ha van otthon sütőtök, karfiol és brokkoli, azok is jól illenek hozzá. A paradicsomot keverd össze a balzsamecettel, majd ha langyosra hűlt a ragu, keverd hozzá a zöldfűszerekkel együtt.

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?
Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

2020. szeptember3., 06:04

Fehérkolbász-saláta grillezett körtével – ezt próbáld ki, ha szereted az édes és sós ízeket együtt!

Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.

január9., 06:04

Görög sült bab – frissen sült házi zsemlékkel egyszerű, egészséges vega fogás lesz belőle

Egy nagy adag tzatzikivel, meleg, vajas-fokhagymás bagettel lesz igazán gazdag ez a fogás, és ha vannak otthon különleges sajtok és olívabogyók, azokból is érdemes mellé tálalnod egy keveset, így egy igazán izgalmas tavaszi-nyári vacsorát dobhatsz össze.

április17., 10:44

Dupla csokis-meggyes kevert süti – sűrű tejszínhabbal és csokireszelékkel lesz igazán extra

Ahogy azt már megszokhattátok, nálunk a csokis édességekből nem marad ki a kávé. Nem annyi, hogy érezzük az ízét, csak annyi, amitől mélyebb, gazdagabb aromája lesz a kakaós édességeknek.

július25., 12:52

Fűszeres-őszibarackos kevert süti nyárra – egy kis karamellszósz teszi igazán érdekessé

A karamellhez elég, ha kis lángon melegítesz néhány evőkanál cukrot, és ha aranybarna, akkor egy kevés sót, vajat és tejszínt adsz hozzá. Létezik ennél egyszerűbb és finomabb öntet?

július24., 12:52

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Mustra