Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

Tortillába töltve is remek.
Tortillába töltve is remek.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

A salsához

  • 1 darab lila hagyma apróra vágva
  • 2 darab hámozott paradicsom apróra vágva
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • ízlés szerint koriander, só, bors

A babos raguhoz

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 darab lila hagyma felszeletelve
  • 2 darab fokhagymagerezd apróra vágva
  • 1 teáskanál koriander, só, bors, fahéj, csilipor
  • 400 gramm feketebab megfőzve
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 1 kis pohár alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverd össze a salsa hozzávalóit. 

A babos raguhoz egy tapadásmentes serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és gyakran kevergetve pirítsd meg, amíg megpuhul. Szórd bele a fűszereket, keverd össze, majd add hozzá a babot, a kakaót, az alaplevet és a paradicsompürét. Főzd meg gyakran kevergetve, hogy sűrű ragut kapj, majd a salsával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek