Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

Tortillába töltve is remek.
Tortillába töltve is remek.Fotó: grandriver

Hozzávalók 2 személyre:

A salsához

  • 1 darab lila hagyma apróra vágva
  • 2 darab hámozott paradicsom apróra vágva
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • ízlés szerint koriander, só, bors

A babos raguhoz

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 darab lila hagyma felszeletelve
  • 2 darab fokhagymagerezd apróra vágva
  • 1 teáskanál koriander, só, bors, fahéj, csilipor
  • 400 gramm feketebab megfőzve
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 1 kis pohár alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverd össze a salsa hozzávalóit. 

A babos raguhoz egy tapadásmentes serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és gyakran kevergetve pirítsd meg, amíg megpuhul. Szórd bele a fűszereket, keverd össze, majd add hozzá a babot, a kakaót, az alaplevet és a paradicsompürét. Főzd meg gyakran kevergetve, hogy sűrű ragut kapj, majd a salsával a tetején tálald. 

Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából
Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából

Elmondjuk, hogyan keltsd életre azt, ami eddig a kukában landolt.

Tovább »

Még több recept

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

Epres fehérbabsüti – csak 6 összetevő kell ehhez az egyszerű, de nagyon finom desszerthez

Egy közepes tortaformához szükséges adag lesz belőle, ami a tapasztalatok szerint pillanatok alatt elfogy.

február8., 11:20

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

október21., 06:16

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

október16., 06:04

Ez a csilis kukoricaleves egy nagy adag jalapeñóval az igazi

Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.

február29., 10:44

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.