Dobd össze ezt az afrikai hangulatú egytálételt feketebabbal és főzőbanánnal

Ma már egyre gyakoribb, hogy az üzletekben főzőbanánnal találkozunk, amiről még sokszor azt is nehéz megállapítani, hogy vajon elég érett-e, hát még milyen nehéz eldönteni, hogy vajon mit készítsen belőle az ember. Ha beszereztél egyet, de még nem tudod, hogyan használd fel, mutatunk egy gyors egytálételt, ami mellett érdemes kipróbálnod.

A banánokat elég forró olajban megsütnöd mellé.
A banánokat elég forró olajban megsütnöd mellé.Fotó: Morgans Gareth

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 deka feketebab (főtt vagy konzerv)
  • 50 deka bélszínsteak apró kockákra vágva
  • 1 kis darab apróra vágott vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint csilipehely, kakukkfű, só, bors
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 deci hús alaplé
  • 2 nagyobb darab érett főzőbanán felkarikázva
  • a sütéshez étolaj
  • 2 darab apróra vágott hámozott paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a húst az olajon, majd tedd félre, és add a zsiradékhoz a hagymát. Ha üvegesre pirult, puhíts össze minden hozzávalót a húson és a banánon kívül. 10 perc után add hozzá a húst is, majd ha néhány perc alatt teljesen megpuhult, tedd félre a kész ragut. A felkarikázott, besózott banánt süsd meg forró olajban és ezzel tálald. 

7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább »

Még több recept

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Afrikai földimogyoró-leves – ha te is imádod a megúszós különlegességeket

Nincs is jobb hétvégén, mint egy adag húsleves, míg hétköznap talán a krémlevesek praktikusabbak. Ha pedig épp egyikhez sincs kedved, ezt az afrikai hangulatú finomságot próbáld ki!

szeptember13., 06:04

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

szeptember25., 06:04

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

szeptember24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.