RAKTÁR

Na jó, de hogy főzzek ezekkel kávét?!

ST 2014. szeptember 3., szerda 21:03

Azt gondolná, a kávéfőzők piacán soha nem történik semmi érdekes? Ha bemegy egy üzletbe, akkor valóban az unalmas formákat és a megszokott kávékat kapja. Ám ha körülnéz a neten és onnan rendel gépet, akkor olyan különleges darabokkal is találkozhat, amik nemcsak kávét főznek, de konyhájának díszei is lehetnek - ilyenekből gyűjtött párat a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mackófejet enni reggelire menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 3., szerda 09:44

Azt eddig is tudtuk, hogy a japánok a világ vezető helyét foglalják el a technológia és a robotfejlesztés, a bizarr filmek, szexuális perverziók és cukiságkutatás területén, de úgy tűnik, hogy van egy másik piaci ágazat is, mellyel sarokba szoríthatják a konkurenciát – ez pedig az ételekkel való merész kísérletezés. – írja az időnként szürreális, kreatív ötletekkel előrukkoló nemzetről a boredpanda.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
549 szavazat 816 szavazat

Darth Vader kályha: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 2., kedd 19:53

Az elmúlt időszakban leginkább a konyhai kiegészítők között találtunk ötletes variációkat Star Wars témában, aminek köszönhetően X-wing űrvadászgépre emlékeztető késtartót valamint RD2-D2 kinézetű konyhai mérőszettet is beszerezhettek a fanatikus filmrajongók. Várható volt, hogy 2015 karácsonyán mozikba kerülő Star Wars 7 miatt rátalálunk még egy-két elvetemült ötletre a közeljövőben, de arra nem számítottunk, hogy ez éppen egy újrahasznosított kályha lesz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »
816 szavazat 987 szavazat

Ez különbözteti meg az egészséges munkahelyet az egészségtelentől

bb 2014. szeptember 2., kedd 11:58

Bár egyre több cég teszi dolgozói számára emberközpontúvá, energiatakarékossá és környezettudatossá az irodai környezetet, a pozitív példák ellenére azért az átlag irodista nem ilyen körülmények között tölti mindennapjait. Így gondolták ezt a Washington Postnál is, ezért szakmai segítséggel összeraktak egy listát arról, milyen az egészséges és az egészségtelen munkahelyi környezet napjainkban. Nézze meg,hogy hogyan látja a pozitív és negatív légkörű irodákat a zöld épületekben utazó vállalkozó, Kevin Kampschroer és a National Institute of Building Sciences környezetpszichológusa, Judith Heerwagen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ülhet vagy járhat is a Möbius-szalagon

aa 2014. szeptember 1., hétfő 10:22

A német matematikus és csillagász, August Ferdinand Möbius számos művészt, építészt és tervezőt inspirált már, mióta a 19. században felfedezte a nem irányítható, két dimenziós felületű Möbius-szalagot. Ezúttal a brooklyni székhelyű, de japán származású tervező, Takeshi Miyakawa tette magáévá az ikonikus formát egy egyetlen szálból, folyamatos megszakítás nélkül készült székkel. – írja a spoon-tamago.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A dán állatkert, ahol a látogatókat zárják be és az állatok szabadok

etelka 2014. augusztus 31., vasárnap 17:35

givskudi állatkert 1969 óta várja a látogatókat, de most úgy döntöttek, nem árt neki egy kis felújítás. A megbízást elnyert dán tervezőiroda, a Bjarke Ingels Group ehhez azt vette figyelembe, milyen módon nézzük az állatokat. A hagyományos, "állat a ketrecben" felállás mellett megvizsgálták a szafariparkokat (ahol az állatok kint vannak a szabadban, az emberek pedig zártan), és végül egy harmadik lehetőséget vetettek fel: ahol az ember és az állat szinte egy térben mozog.

Az új állatkertben egy közös területen szerepel majd Amerika, Afrika és Ázsia, a három földrész, ahonnan az állatok származnak. Mivel így, egymás közelében is szeretnék őket bemutatni, így a földrészeket is közös halmazba rendezték. Ázsiában hajózni, Afrikában biciklizni lehet majd a tervek szerint, az amerikai kontinenst pedig fölülről lehet megközelíteni. Az állatok házait igyekeznek álcázni, nem a hagyományos építészeti formákat követik, hanem valódi élőhelyüknek megfelelően alakítják ki őket dombba ágyazva, vagy épp egy esőerdőben. A Bjarke Ingels Group terveiből 2019-re lesz kész állatkert, addig is az összes tervet itt érdemes megnézni, alant pedig egy kis ízelitő.

Nyári szuvenír újratöltve: legyen a kagylóból mécses!

ST 2014. augusztus 31., vasárnap 11:33

A vízparti nyaralásból elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön haza pár csigaház és kagylóhéj (ahol gyerek is van, ott ez egyenesen kivédhetetlen). Itthon azonban kiderül, hogy ezekkel a vázakkal az égvilágon semmit nem lehet kezdeni, így jobb esetben egy dobozban végzik elfelejtve, rosszabb esetben mennek a szemétbe. Pedig csak némi viasszal és kanóccal kell kiegészíteni őket, és máris hangulatos kis gyertyákra tett szert, amik legalább tényleg emlékeztethetik később is a nyaralásra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ébredjen zselépudinggal!

LS 2014. augusztus 30., szombat 16:15

A Stylepie nevű dizájncég fejéből pattant ki az ötlet, hogy az Egyesült Államokban és minden bizonnyal Japánban is nagyon kedvelt zselépuding formát újragondolva készítsenek ébresztőórát. A helyes formájú ébresztők újszerűsége abban rejlik, hogy a telefonoknál már megszokott módszerrel lehet elhallgattatni őket: egyszerűen a talpára kell borítani, és akkor abbahagyja a csöngést. A szundi üzemmódhoz elég meglökni a gépezetet, és ha hihetünk az alábbi fotónak (videót sajnos nem találtunk a működéséről), akkor nevéhez, a zselépudinghoz méltóan rezeg is még egy darabig.

A 34 dollárba (8050 Ft) kerülő szerkezet mellett a Stylepie gyárt cuki macaronforma USB-töltőt és kézmelegítőt, illetve asztali levegő ionizátorral egybeépített power bankot is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhafelújtás: tanuljon a hibáinkból!

Koncz Andrea 2014. augusztus 30., szombat 14:54

Konyhát újítunk fel, ugyanis a kiadott lakásunkban a bérlő lebontotta és kidobta az összes, padlótól plafonig beépített bútort, majd lelépett. Eleinte nyilván nem így gondolta, a terve az volt, hogy felújítja, csak valahol menetközben beletörött a bicskája. Végül azt a megoldást választotta, hogy amíg nyaraltunk, kiköltözött. Hazajöttünk, se bérlő, se lakbér, se konyha.

Hát, így kerültünk abba a helyzetbe, hogy nekiálltunk konyhát csinálni, mert az előző verzió ugyan tényleg béna volt, de még mindig jóval használhatóbb, mint egy lakás, amiben egyáltalán nincs konyha.

Amit a bérlőnk maga után hagyott a sokhavi soha ki nem fizetett lakbér fejében: 1 db beépíthető sütő, 1 db beépíthető főzőlap, 1 darab mosogatótálca csapteleppel, némi ikeás bútor még dobozokban (erről később), és 1 darab, kb 4 négyzetméteren lejárólapozott helyiség, az egyik falán kb 1,5 négyzetméter csempével. A burkolatok amúgy szépek.

A feladat nem hangzik nagyon bonyolultnak: 151 centi helyre kell betenni egy 60 centis sütőt, egy 50 centis hűtőt és egy 40 centis mosogatószekrényt. Egyszerű, ugye?

Az L alakú beugrás csak a pult fölött van, és a bejárati ajtó nyílását rosszul rajzoltam be. De ez a rész okozott sok fejtörést
Az L alakú beugrás csak a pult fölött van, és a bejárati ajtó nyílását rosszul rajzoltam be. De ez a rész okozott sok fejtörést

Hát, nekünk nem volt az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így csomagoljuk az ételt a jövőben

bb 2014. augusztus 29., péntek 21:26

Évről-évre egyre elképesztőbb élelmiszer-csomagolásokkal jön ki a Stockholmban és Párizsban székelő Tomorrow Machine kreatív csapata, akik egyedi és rendkívül innovatív munkáikkal számos díjat és elismerést bezsebeltek az elmúlt években – írja a természettudományokból ihletet merítő, fenntarthatóságra és esztétikára is hangsúlyt fektető stúdióról a fastcoexist.com.

A bátor elképzeléseket megvalósító csapat tagjai, Hanna Billqvist és Anna Glansén az Inventiának készített csomagolással hívták fel magukra a figyelmet, melynek lényege az volt, hogy a hőre reagáló csomagolás magától szétnyílik a sütőben, mikor az étel készre sült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyben Frank Lloyd Wright építészeti főiskolája

aa 2014. augusztus 29., péntek 15:46

Különös hírre lettünk figyelmesek az archdaily.com oldalán, miszerint a 20. század egyik legmeghatározóbb építészének, Frank Lloyd Wrightnak a wisconsini Taliesinben található építészeti főiskolája elveszítheti a képzés minőségét garantáló akkreditációját. Az iskola ugyanis nem felel meg a chicagói Higher Learning Commission (Felsőoktatási Bizottság) követelményeinek, amely jóváhagyásának előfeltétele, hogy alávesse magát a National Architectural Accrediting Board akkreditációs eljárásának.

Az intézmény egyik épülete
Az intézmény egyik épülete
Fotó: franklloydwright.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Illatosítsa szemetesét vagy WC-jét természetesen!

ST 2014. augusztus 28., csütörtök 18:54

Egy szép tiszta lakáshoz sokaknak hozzátartoznak az illatok is. Ennek eléréséhez gyakran a drogériák kínálatához fordulnak, ahol olyan széles választékkal találkozhatnak, hogy a bőség zavarában az összetevőket már nem is böngészik át. Pedig ezek a szerek sok esetben szinte kizárólag mesterséges anyagokat tartalmaznak, pedig elkészítheti őket maga is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hófehér Lego-készlet építészet- és design rajongóknak

bb 2014. augusztus 28., csütörtök 11:54

Építészetre és dizájnra fogékony célközönségének kedvez a dán játékgyártó cég a legújabb, Lego Architecture Studio névre keresztelt kollekciójával. A több mint 1200 darabos készletben 76 darab egyedi alkatrész is található, ami az egyszerű téglaformáknak és más jól bevált miniatűr építészeti elemeknek köszönhetően annyi szabadságot és kreativitást biztosít tulajdonosának, amennyi csak lehetséges.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez nem az, amit egy hüttétől megszokott

aa 2014. augusztus 27., szerda 19:53

Páratlan kilátással nyílt egy új, 420 négyzetméteres étterem az egykori „Alpine View” spa hotel székhelyén, a svájci Uetendorfban, ahonnan az odalátogatók egyszerre gyönyörködhetnek az Eiger,a Mönch valamint a Jungfrau helyeiben és közeli csúcsaiban. – számol be az archdaily.com a kilencven évvel ezelőtt még siketnémák és mozgáskorlátozottak intézeteként funkcionáló létesítményről. Az egykori intézmény további épületekkel bővült az elmúlt években, így a halláskárosultaknak kialakított részen és a régi fürdő épületén kívül újabb lakóépületek, műhelyek, istálló és pajta is helyet kapott a svájci síparadicsom környékén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újrahasznosított ötlet volt a szuper újrahasznosítható boríték

aa 2014. augusztus 27., szerda 09:32

Nemrég számoltunk be az újrahasznosítás terén innovatív ötlettel előrukkoló egyetemistáról, Yu-Chang Chouról, aki egy poron néven futó anyagból készült újrahasznosítható és visszaküldhető borítékot álmodott meg. A weurbanist.com oldalán azonban a napokban megjelent egy cikk arról, hogy a Royal College of Art diákja kötelezettségszegést követett el, mivel nemcsak szinte egy az egyben koppintotta le a 2011-ben alapított finn startup cég, a RePack vitathatatlanul forradalmi újítását, de még annak nevét is lenyúlta.

A diák találmánya
A diák találmánya
Fotó: yuchangchou.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült a többfunkciós evőeszköz

bb 2014. augusztus 26., kedd 16:07

Az indiai származású dizájner, Rahul Agarwal sokszögű mérőkanalának tervei meglehetősen emlékeztetnek minket Joseph Joseph összecsukható vágódeszkájára, de nincs is abban semmi rossz,ha egy ilyen innovatív fejlesztésből merít valaki inspirációt. A National Institute of Design hallgatója a Simple Product Design nevű tanórára készítette el a négy különböző mennyiséget is kimérő origami-szerű kanalat, aminek a dizájnmániások azóta is csodájára járnak az interneten.

Evő- és teáskanállá egyaránt hajtogatható evőeszköz
Evő- és teáskanállá egyaránt hajtogatható evőeszköz
Fotó: coroflot.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxus barlanglakás szeméttelepből

Becca 2014. augusztus 26., kedd 14:24

Egy fiatal pár a franciaországi Loire-völgyben találta meg álmai otthonát, egy barlanglakot. Egy baj volt csak: 25 éve senki nem nyúlt a lakáshoz, nem volt benne sem áram, sem víz, rengeteg szemét viszont igen. Három év és egy rakás pénz kellett hozzá, hogy ebből az elhagyatott lukból kellemes luxusapartmant varázsoljanak a fiatalok. Nézze meg a fotókat, és ha tetszik, akár meg is szállhat náluk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire volt szüksége a világnak? Dizájnseprűre!

ST 2014. augusztus 25., hétfő 12:38

A hagyományos, eleinte akár hajból készült kefék, vagy szimpla sörtés seprűk ideje lejárt, ha szeretné, ma már a takarításnak is megadhatja a módját. Hiszen miért sepregetne egy egyszerű cirokseprűvel, ha már létezik a legkülönfélébb színekben és formákban gyártott, egyetlen darabból álló designer seprű is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 csábítóan penetráns szuvenír a balatoni bazársorról

Steiner Kristóf 2014. augusztus 24., vasárnap 13:32

Lassan vége a balatoni nyaralásnak, és közeledik a hazaindulás előtti legkomolyabb kihívás: beszerezni az ajándékokat a családnak, barátoknak, kollégáknak, esetleg magunknak. Milyen a jó szuvenír? Ízléses, egyedi, és utánozhatatlanul visszaadja az adott hely hangulatát. Ugye ön is ezt érzi, amikor a balatoni út mellett kocsikázva megpillantja a Barbie-s labdák, pucérnős törülközők és ultraviola színben pompázó jégkásák kavalkádját? Ha a pénztárcájában már nagyon ficeregnek a forintok, hogy mindent, igen, mindent megvásároljon, ne hamarkodja el: előbb tekintse át körképünkben a delux kínálatot, hogy bölcs, felelősségteljes döntéseket hozhasson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazzon dizájner bőrönddel!

Becca 2014. augusztus 24., vasárnap 09:09

Karim Rashid , kanadai dizájner alkotta meg a „Supernova Spinners” elnevezésű, limitált kiadású bőröndcsaládot.

Fotó: Heys
Fotó: Heys
Fotó: Heys

Rashid 300 formatervezési díjat zsebelt be eddig, és ezzel ő az egyik legtermékenyebb kortárs tervező. A Supernova Spinnersnek játékos stílusa van, geometriai formákat és árnyalatokat menő vibráló színekkel fest meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vehet bútort ezeréves garanciával

bb 2014. augusztus 23., szombat 15:01

Pár hónappal ezelőtt még a világ legkényelmesebb cipőjére ígért 1000 év garanciát a több, mint 25 éves múlttal rendelkező márka, a House of Borgezie tervezője, Chris Shellis, aki ezúttal a lábbelikhez hasonló fogással kívánja megnyerni a székek és asztalok iránt érdeklő vásárlóit is –írja a birminghammail.co.uk a 26 millió forintos platinából és fehéraranyból készült tűsarkúkat gyártó dizájnerről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Floyd Leg: négy lábból akármennyi asztal

ST 2014. augusztus 23., szombat 10:12

Szeretne egy olyan asztalt, ami könnyen szállítható, és az éppen aktuális hangulatának megfelelően változtatható a kinézete? Már erre is van lehetőség, és bár nem ez a legolcsóbb megoldás, cserébe viszont tényleg széles skálán variálható!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csináljon fesztivált a kertjéből!

Edicsek 2014. augusztus 22., péntek 13:20

Bár az idei nyár eddig nem a kerti bulikról szólt, azért mi még nem adjuk fel és ajánlunk néhány egyszerűen elkészíthető kerti dekorációt. Az érdekességük, hogy az összes ötletet a Szigetről lestük el, de mind olyan, ami otthon is könnyedén megvalósítható, csak egy kis kézügyesség kell hozzájuk. A fesztiválon nagyon jól mutattak, ezért ha a környék legbulisabb kertjét szeretné magáénak tudni, akkor érdemes közülük válogatni. Sőt, akár kert se kell hozzá: az erkélyt vagy az otthoni hangulatvilágítást is feldobhatja velük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csernus borteraszára izgul a nemzetközi építészeti szaklap

aa 2014. augusztus 21., csütörtök 16:15

Csernus Imre egy ideje borászkodással is foglalkozik, aki úgy véli, az öregség akkor kezdődik, amikor az ember rutinszerű életet él, és nincs bátorsága megújulni. Hát, neki volt, ezért ismerőseivel szőlőbirtokot alapított.

A pszichiáter 2009-ben költözött el Budapestről, majd nem sokkal később két barátjával, Csutorás Ferenc borásszal és Mészáros Péter grafikussal elhatározták, hogy megmentik a régi, kivágásra ítélt szőlőt az Érseki-dűlőn. Kétszer is szüreteltek belőle annak ellenére, hogy fogalmuk sem volt róla, milyen fajtájú (és ezt máig sem tudják, még az önológusok sem). A tőkéket végül kivágták, ám a vesszők elkerültek Nagykanizsára, ahol 980 oltvány készült belőlük. Ezek később a földbe kerültek, de még így is évek kérdése, mire kiderül, használható-e a szőlő.

Létre is hozták az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot, ahol neutrális borok készülnek, hordós érleléssel, ami Csutorás szerint az egyetlen út Magyarország számára a kitörésre. „Nem engedtem a kereskedőknek, adalékanyag mentesen dolgozom. Nálunk fából készült erjesztőkádat, kácit használunk, egyedi stílust igyekszünk kialakítani, ha már a tufapincénk mikroklímája is egyedi" – mondta el a borász egy idén februárban tartott borkóstolón.

Az Eger melletti Nagy Eged-hegy lábánál elterülő Almagyar-domb Érseki dűlőjében fekvő birtok épületeit a budapesti Gereben / Marián építész stúdió tervezte. Erről a látványos panorámával rendelkező hazai birtokközpontról és a hozzá épült borteraszról számol be a Dezeen.com nemzetközi építészeti témájú portál oldala.

„A borkóstolókhoz készülő teraszt négy kisebb kunyhó és a terület sarkában egy kilátó építmény egészíti ki. A kunyhók a szőlővidék archaikus építményeinek viselkedését, arányait és anyaghasználatát követik, a terasz hajtogatott lemezei pihenésre és kóstolásra biztosítanak teret a festői környezetben.” – olvasható az építésziroda oldalán a projektről, melyben a borospince és terasz mellet pihenésre és alvásra alkalmas kabinok, egy kilátó, medence és kemping is helyet kapott.

A kunyhókban 15000 ft egy éjszaka két főnek, háromnak már 18000. Sátrazni jóval olcsóbb, kétezerért lehet nézni, ahogy Csernus kávét főz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a kertben lehet saját tava

ST 2014. augusztus 20., szerda 13:48

Amikor kialakítja a kertben a tavat, akkor ne csak azt tartsa szem előtt, hogy megfelelően sík, és jól látható helyre kerüljön. Hiszen a vízben is lesznek növények is, amiknél nem mindegy, hogy mennyire lát rájuk, hiszen kisebbek és nagyobbak is vannak közöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés