Nem csak a csepegtetés miatt van lyuk a tésztaszedőn

A szedőkanaladnak van egy olyan oldala is, amiről eddig valószínűleg sejtelmed sem volt.

Függetlenül attól, hogy csak magadra vagy a fél rokonságra főzöl, már biztosan szembesültél a tésztafőzés egyik legnagyobb talányával: mennyit kell készíteni ahhoz, hogy egy ember pont jóllakjon vele. Egy maréknyi túl sok? Vagy épp ellenkezőleg, túl kevés? Pedig a megoldás végig ott volt az orrod előtt!

Porciózhatsz is vele

Igen, jól értetted. A kanálon lévő lyuk nem csak arra való, hogy akadálytalanul lecsöpöghessen a víz, miközben kiszeded a tésztát. Az Imgur egyik felhasználója, bizonyos PolarChi még 2016-ban robbantotta fel az internetet forradalmi felismerésével, miszerint a misztikus nyílás a spagetti tökéletes fejadagjának meghatározására is használható. Pont annyi száraztészta fér át ugyanis rajta, ami elegendő egy átlagos étvággyal megáldott felnőttnek.

A kép, ami elhozta a megvilágosodást
A kép, ami elhozta a megvilágosodástimgur.com/PolarChi

Több éhes szájat kell jóllakatnod? Semmi gond, csak ismételd meg a procedúrát annyiszor, amennyien a spagettire pályáznak. Így soha többé nem kell attól tartanod, hogy a rosszul felmért adagolás miatt a maradék a szemétben végzi, vagy netán valaki éhesen távozik az asztaltól.

A tésztafőzésnek egyébként szintén megvannak a maga trükkjei. Ebben a cikkünkben például egy Michelin-csillagos séf adja át a tudományát

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek