RAKTÁR

Óriási virágokkal is díszítheti az erkélyt

ST 2015. május 21., csütörtök 15:55

A virágok minden esetben boldogságot és örömet adnak, legyen szó akár az egészen aprókról is. ugyanakkor az is igaz, hogy ha igazán látványos, és emlékezetes virágfejeket szeretne a lakásba, vagy a kertbe, akkor egy kis utánajárásra is szüksége lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fallikus teáskészlet: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. május 20., szerda 09:23

3045801-slide-s-1-why-did-this-designer-create-a-phallic-tea-set
Fotó: iiroaahokas.com

„ A látszólagos gyakorlati tárgyak nem mindig praktikusak, ahogy a látszólag nem praktikus tárgyak sem mindig azok. Ez mind csak a felhasználó kapacitásától függ” – állapította meg az 1976-ban született finn dizájner, Iiro A. Ahokas, aki a nemrég megrendezett izlandi DesignMarch fesztiválon mutatta be legújabb agyszüleményét, a Sigmund Travelling T-Laboratory névre keresztelt teaszett-kollekciót.

Távolról sincs vége, olvasson még »
680 szavazat 741 szavazat

Így mutat a beton az otthonunkban

bb 2015. május 19., kedd 19:39

A kilencvenes években felkapott vörös téglafalat a nyers, ipari hangulatot árasztó szürke beton váltotta fel a XXI. században, aminek köszönhetően számos látványos és innovatív betonból készült bútor és egyéb lakberendezési cikk készült az elmúlt időszakban. Összeállításunkban megnézheti, hogy milyen módon építheti be otthonába a városias érzést keltő, sokoldalú anyagot a konyhától a fürdőszobáig!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anglia legmenőbb kunyhóihoz hasonlót ön is építhet a hátsókertbe

araya 2015. május 19., kedd 10:10

Kihirdették Anglia legmenőbb kerti kis házainak döntőseit. Míg a legtöbben a fészereket szerszámtárolásra, vagy a lomok elhelyezésére használják, mások valóságos kis szentélyt építenek a kert végére.  A Mirror híre szerint, több mint 2500 jelentkező közül válogatták ki a legjobb fészereket, mi pedig megmutatjuk a galériában, hogy milyen, ha valaki egy Trónok Harca kocsmát álmodik meg a kert végébe, vagy éppen lombházat épít fészer helyett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Válasszon ágyat okosan!

ST 2015. május 18., hétfő 15:53

shutterstock 250149277

Az ágy kiválasztásánál természetesen az egyik legfontosabb szempont, hogy illeszkedjen a szoba hangulatához. Ezt pedig több szempont szerint is érdemes elemezni, és a legjobban illeszkedőt kiválasztani. A szempontok között pedig a méret, az anyag, illetve a forma is szerepet játszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett a tárolóból hangulatos erkély

etelka 2015. május 18., hétfő 12:31

Néhány hete az Ikea pályázatot írt ki, ahol arra bíztatták az embereket, küldjék be erkélyük képét, hogy az Ikea aztán jól át- és berendezhesse. A zsűri döntése alapján a nyertes a Lőrincz család lett, akik Gödöllőn élnek egy panelház hatodik emeletén. 

A kétszobás lakásban hárman élnek, a legkisebb Anna, a pár 20 hónapos kislánya. A család kertes házból költött panelbe, és mindössze fél éve élnek itt, de mivel eddig a szülőkkel laktak együtt, ezért nagyon örültek, hogy most már önálló életük lehet. Az eredetileg asztalos végzettségű Tibor lassanként újítja fel a lakást. Az erkélyre saját bevallásuk szerint eddig nem sok figyelem jutott, a konyhabútor elkészítése mind időben, mind pénzben nem volt kevés, így a fókusz egyelőre másra helyeződött. 

A klasszikus panelerkélyre eddig nem sok minden került, egy szőnyegen, egy fotelen és egy hokedlin kivül csak az üres fregoli árválkodott ott. Andrea elmondta, hogy nagyon szeretnek grillezni, és ha törik, ha szakad ők az erkélyen is fognak, amire simán megvan minden esélyük, mert már léteznek asztali grillek is, de erkélykorlátra szerelhető változat is van. 

A tervezés során a lakberendező egyeztetett a nyertesekkel, felmérte, hogy milyen színekben gondolkodnak, mik az igényeik, és azt is, hogy mennyi helyük van. A padló maradt olyan, mint volt eredetileg, mert az Ikea által forgalmazott fa padlóburkolat nem fért volna már bele a költségvetésbe, így abban maradtak, hogy azt majd később vásárolják meg. Helyette azonban lett szőnyeg, ami vízálló, ráadásul megadja az erkély alaphangulatát. Ami fontos volt, hogy legyen elég tárolóhely, és ha szükséges, akkor a teret lehessen nagyítani. Ezért is került oda egy lehajtható asztal, ami elé oda lehet tenni egy grillezőt vagy fregolit, igény szerint. 

Ami Anna miatt fontos volt, hogy a polcot a falhoz is rögzítsék, nehogy Anna magára tudja rántani véletlenül, és ezért is érdemes magasra könnyebb dolgokat helyezni. A kis asztal pont megfelelő a reggelihez, vagy uzsonnához, ha pedig nincs szükség rá, egyszerűen le kell hajtani. A felújítás összköltsége 99850 forint lett, a Lőrincz család pedig nagyon örült az eredménynek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így kell kihozni a maximumot nyolc négyzetméterből

bb 2015. május 17., vasárnap 16:42

544efd7ee58ecea3a00000d8 tiny-apartment-in-paris-kitoko-studio i
Fotó: Fabienne Delafraye

Első ránézésre talán inkább egy cellának, mint egy otthonos párizsi minigarzonnak tűnik a népszerű Kitoko Studio nemrég átadott munkája, amit a francia főváros egyik legismertebb épületében, a Haussmann ház legfelső, tetőtéri szintjén alakítottak ki. Bár ennek a mindössze nyolc négyzetméteres lakhelynek a felújítása közel sem volt annyira költséges, mint az a párizsi lakás, amit egy igényesen összeállított kortárs művészeti kollekcióval együtt dobtak piacra, azért a tervezők szerint még ennek az apró szobának is igencsak magasan van az ára Párizsban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pakolja bőröndbe a lakását!

etelka 2015. május 17., vasárnap 09:48

Stefan Juust tervező egy meglehetősen kreativ, ám vitatható terméket álmodott meg - írta meg a hírt az ArchDaily. Az utazóládába bezsúfoltak mindent, amire szüksége van az embernek, vagyis egy ágyat, egy asztalt, egy szék, tárolókat, valamint egy biciklit. A fa és alumínium ötvözetű láda bezárva rendkívül strapabíró, az utazási sérüléseknek ellenáll, és persze minden belefér. A koncepció szerint így nem kell minden alkalommal új bútorokat vásárolni, ami mind anyagilag megterhelő, mind a környezetre rossz hatással van, elég csak kipattintani a dobozt, és máris otthon érezheti magát benne. A láda 60 kg súlyú, és 209X125X39 cm-es.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Konyhai hulladék? Frászt! Újragondolt zöldségtermesztés, csak kicsiben

ST 2015. május 16., szombat 11:12

Amiről eddig azt hitte, hogy konyhai hulladék, arról most kiderülhet, hogy igazából hasznos alapanyag. Mutatunk is néhány lehetőséget, hogy az eddig menthetetlennek hitt dolgokból is kihozhassa a maximumot, ebben pedig a Goods Home Design volt a segítségünkre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy skót piramis

ZZs 2015. május 15., péntek 19:11

A skóciai Lomond-tónál fekvő az Inveruglas nevű falucskában május 13-án adják át azt a  8 méter magas kilátót, ami igencsak hasonlít egy piramisra és ami az An Ceann Mor nevet kapta. A Daniel Bar, Stephane Toussaint és Sean Edwards tervezte kilátó faanyag idővel beszürkül, így jobban illeszkedik majd a tájba - írja a BBC.
Egy kormányzati program keretében a piramis mellett három építményt adtak át a környéken. A projekt következő fázisában többek között a Cairngorms Nemzeti Parkban próbálják majd rávenni ehhez hasonló kilátókkal rávenni a kirándulókat, hogy álljanak meg egy kicsit, és nézzenek egy kicsit körül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A 3D nyomtató menőség és erre bizonyítékunk is van!

Edicsek 2015. május 15., péntek 17:38

Május 14-16-ig tart a Budapest 3D Printing Days kiállítás, ahol a látogatók megtudhatják, mire is jók a 3D nyomtatók, merre halad a technika és egyáltalán, hogy néznek ki ezek a szerkezetek működés közben. Ugyanitt kihirdették a What-to-print-in-3D designverseny győzteseit is, és megtudtuk azt is, hogy minifigurát, műkörmöt és edényszárítót is lehet nyomtatni 3D-ben. Jó, azt nem állítjuk, hogy most azonnal rohannánk venni egy ilyen nyomtatót, de hogy szívesen nyomtatnánk valami egyedit, az tuti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Törpe gyümölcsfát minden erkélyre, kertbe!

ST 2015. május 13., szerda 20:07

Konyhakertje ma már gyakorlatilag annak is lehet, aki még csak erkéllyel sem rendelkezik, hiszen a kertészetek és a szakemberek, valamint néhány használható ötlet akár a lakásban is lehetővé teszik a nevelést és a szüretet. Arról viszont sokkal kevesebb az infó, hogy mit kell tennie, ha saját gyümölcsöket szeretne termeszteni. Az eper vagy a szeder nem kihívás, hisz ezek kistermetű, bokros növények, de mit tegyen az, aki almára, körtére vagy a cseresznyére vágyik? Ebben az esetben is van megoldás: legyen törpe gyümölcsfája!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Yoko Ono tragikus kávéskészletet tervezett a remény jegyében

Divany.hu 2015. május 13., szerda 08:51

John Lennon özvegye, Yoko Ono amúgy zenész és képzőművész, most viszont éppen kávéscsészék tervezésében fejezi ki önmagát, adta hírül a New York Daily News. A művésznő az Illy kávéscég Illy Art Collection kávéscsésze-sorozatába tervezett egy hét részből álló kollekciót, melyből hat az újkori történelem hat tragikus eseményének állít emléket Ono saját kézírásával, és egy régi japán edényjavítási technika, a kitsugi segítségével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Swarovski játszótéren is ugrálhat a gyerek

Edicsek 2015. május 12., kedd 20:56

Mi már tényleg nem lepődünk semmin, ha a Swarovski csiszolt üvegekről van szó. Most például a felújított múzeumokról érkezett néhány infó, amik közül az egyik az, hogy készítettek egy játszóteret is. Ha máris indulnának, ne feledje, ha a gyerek lehorzsolja a térdét, akkor kristályos ragtapaszt tegyen rá, és vihasztalja meg egy üvegdarabos süteménnyel

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécsben meleg párok engedik át a zebrán

mzd 2015. május 12., kedd 15:45

Arról már írtunk, hogy a bécsi Life Ballt idén milyen gyönyörű Klimt-parafrázis fotókkal promózzák, viszont most egy újabb, hasonlóan menő lépésről számolhatunk be: a már említett esemény, illetve az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványarádé alkalmából június végéig az egyszemélyes kis gyalogos figurája helyett azonos nemű párok is láthatóak majd a közlekedési lámpákon az osztrák fővárosban – tudtuk meg Bécs Város Képviseleti Irodájától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: bútorok kintre

ermiz 2015. május 12., kedd 13:49

Ezeket néztük

Fa terasz szett (asztal+ 2 szék)

Napozóágy

Napernyő

Talp

Párna

Hintaágy

Letagadhatalan a nyár jelenléte, az áruházak tömegével kínálják a kerti és terasz szetteket, grillsütőket és egyre több medencefelszerelést. Annak jártunk utána, hol mennyibe kerülnek a kerti bútorok. Igyekeztünk ugyanolyan termékeket keresni, de ez persze nem mindenhol volt lehetséges, így azt néztük, melyik a legolcsóbb termék hasonló kategóriában. Voltunk hipermarketben és barkácsboltban egyaránt, és megdöbbenve figyeltük, mekkkora árdifferencia van egyes áruházak közt. 

Az Auchanban meglepően sokféle kerti termékre bukkantunk, idén a cég úgy látszik, azokat is megszólítja, akiknek kisebb-nagyobb medencéjük van, mert megannyi polcnyi kegyszert lehet kapni hozzá. Van többféle hintaágyuk is, a fa balkonszettet pedig le is akciózták, hogy minél több fogyjon belőle. A párnakínálat is nagy, látszik, hogy gondoltak a kiskerttulajdonosokra, nyaralókra, akik elsuhannak a budakalászi áruház mellett. Ha valaki grillezni kíván, itt külön rész várja, hogy valaki lecsapjon a mindenféle típusú, méretű és árú grillalkalmatosságra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindig is olasz dizájnsótartóra vágyott? Tessék.

Edicsek 2015. május 11., hétfő 10:35

Museum of Modern Art, azaz MoMa webáruházában május elejétől kaphatóak az 1910-es évek olasz dizájnjának replikái, amik így ráadásul nem is kerülnek egy vagyonba. Oké, nem olyan olcsók, mint egy ikeás evőeszközkészlet, de tényleg emberi áron juthat hozzá híres olasz kortárs tervezők termékeihez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmondtuk, hogy kékebb lesz a Wizz Air!

Divany.hu 2015. május 11., hétfő 10:08

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Wizz Air hét új Airbus A320-as repülőgépe új designt kapott, ami most kiderült, nagyjából annyit jelent, hogy a cég kékre cserélte a lilát. Az Airportal mutatta be a hangárból elsőként kigurult gépet, amiről rajongóknak eláruljuk, hogy az F-WWIA tesztlajstromot viseli. Még azt is elárulták, hogy a repülőgép végleges, magyar lajstromát a hivatalos átvételkor kapja majd meg, mely a hírek szerint HA-LYQ lesz.

A repülőgép orr része fehér festést kapott a szárnytőig, ahonnan elkezdődik a magenta színű sáv. A repülőgép törzsének első részén egy nagy W!ZZ logó kapott helyet, magenta és kék színben. A wizzair.com webcím a repülőgép törzsének hátsó részére került. A repülőgép hajtómű burkolatai maradtak magenta színűek. 

Az új festésről az Airportál megkérdezte a légitársaságot is, de azt a választ kapták, hogy várjanak e hó tizenkilencedikéig, akkor minden kiderül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ilyen egy szerethető bringás vásár

mzd 2015. május 10., vasárnap 09:04

Szeretek mindent, ami bringákkal kapcsolatos, ezért úgy döntöttem, hogy a múltkori csalódásom után most a Projekt Showroom pop-up boltjának is adok egy estélyt. És milyen jól tettem: bár jelenleg semmire nincs szükségem, egy-két dolog láttán majdnem elcsábultam, amihez hozzásegített a szervezők és az eladók kedvessége is. Ha kíváncsi rá, hogy mit és mennyiért talál, ha május 17-ig ellátogat az ötödik kerületi Sas utcába, akkor olvasson tovább és nézze meg a galériánkat is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erkély nemcsak zöld lehet, de illatos is

ST 2015. május 9., szombat 20:56

A kertben vagy a balkonon tartott növények egyik lényege a díszítő jellegük, hiszen a zöld levelek és színes virágok kétségelenül jól néznek ki. De ha még illatoznak is, az elég sok pluszt tud hozzátenni az élményhez!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen okosasztalon főzünk majd nemsokára

aa 2015. május 9., szombat 15:00

Ahogy az otthonunk legtöbb helyisége, úgy a konyha is gyökeres változásokon ment át az elmúlt száz évben. És az Ikea szerint ez még látványosabban és nagyobb sebességgel fog változni az elkövetkező évtizedben. A konyhában bekövetkező forradalmi fejlődésre hívták fel a figyelmet a nemrég megrendezett Salone del Mobile Design kiállításon és vásáron Milánóban is, ahol a Concept Kitchen 2025 nevű program keretén belül azt mutatták be, hogy az Ideo dizájn céggel együttműködésben az Ikea szakemberei, valamint 50 formatervező szakos svéd és holland diák milyen fejlesztéseket vitt végbe az egy éves kutatómunkájuk során.

A jövő asztala felismeri majd az ételt.
A jövő asztala felismeri majd az ételt.
Fotó: conceptkitchen2025.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Komplett erdőt növesztettek az osztrákok a világkiállításra

mzd 2015. május 8., péntek 17:26

Amíg mi egy olyan, ötmilliárd forintba kerülő, ízléstelen sámándobbal égetjük magunkat Milánóban, amitől még a saját tervezői is elhatárolódnak, addig az osztrák szomszédok egy komplett erdővel készülnek a világkiállításra. A Klaus K Loenhart építesz vezette csapat, a Team Breathe annyi fát ültetett, hogy akár 1800 ember számára is biztosítani tudják az oxigént – olvasható a dezeen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fűnyíró-továbbképző: hogy a legjobbat válassza!

Dívány 2015. május 8., péntek 11:12

A választás szempontjai

 • mekkora a kert, hogyan van kiépítve
 • mennyire lehet közel menni a szegélyekhez
 • tolókar állítható-e
 • milyen füvet tud levágni
 • kerékhajtás szükséges-e
 • milyen erősségű a motor
 • mennyire nehéz
 • kell-e éleztetni, és ha igen, mennyire nehéz szétszerelni
 • rendelkezik-e áramütés elleni védelemmel
 • benzines vagy elektromos
 • milyen hosszú a vezeték
 • golyóscsapágyozottak-e a kerekek?

 A kertes házban élők egyik leggyűlöltebb tevékenysége a fűnyírás. Ezt a munkát elhanyagolni nem nagyon lehet, mert ha nem csinálja meg az ember időben, akkor a fű túlnő, és 10-12 cm felett már csak a kaszálás marad. Míg Amerikában vagy szuper kis traktorokkal nyírják a kerteket, vagy jön a zsebpénzért ház körüli munkákra fogható kamasz, nálunk keveseknek van egy kisebb használt autónyi pénze kistraktorra, így legtöbbször a tulaj áll neki a feladatnak kézi fűnyíróval. A Praktiker és az AL-KO szakemberei segítettek elmagyarázni, mire érdemes figyelni a vásárlásnál, mik a megfontolandó szempontok.

Először is nézzük, milyen típusú gépek léteznek. Megkülönböztetünk benzines, elektromos, akkumulátorost és kézi erővel működtetett fűnyírókat. A jelenleg legismertebb márkák a piacon az MTD, AL-KO, Husquarna és a Bosch gépek.

Az első szempont, ami alapján dönteni tud, a kertje nagysága: az elektromos, akkus gépek általában 250-800 m2-ig használhatóak, a benzinesek nagyjából 800-1800 m2-ig, a kézi erő pedig addig, amíg az ember bírja a strapát. A tartályos gépek akkor jók, ha nagyobb kertben akarjuk használni őket, egyébként a ház elé, kisebb előkert esetében bőven megfelelő az oldalt kidobós változat. 

shutterstock 59131393

A kérdés persze gyakran az ár, az olcsó és a drága gép között főleg funkcióbeli eltérések vannak, értelemszerűen a drágább kép több funkcióval rendelkezik, és többnyire erősebb a motorja is. Egy magasabb árú darab képes például mulcsozni, állítható a központi magassága, erősebb a motorja, duplán golyóscsapágyazott kerekei vannak, puha fogantyúja. Mielőtt döntünk, érdemes megnézni azt is, hogy a gyártó hány év garanciát biztosít a gépekre, az AL-KO esetében ez 1 év, amit meg lehet növelni + 2 évvel, amennyiben a vevő regisztrál a vásárlás után, de hasonló lehetőség van többek közt a Makitánál is, így érdemes vásárláskor rákérdezni erre.  Normál használat és karbantartás esetén a fűnyírók évekig működnek.

Komolyabb gépet akkor érdemes venni, ha sok a bokor vagy fa a kertben, ezért nem praktikus mondjuk egy vezetékes elektromos fűnyíró használata. Érdemes végignézni a hazai webshopok kínálatát és összehasonlítani a kinézett készülékeket. Ehhez nézze meg, mire jutottunk korábbi tesztünkben, amikor a barkácsáruházak internetes megjelenését vizsgáltuk meg.

A fűnyíró mellett egy másik fontos kerti kiegészítőt is érdemes beszereznie, ez pedig a szegélynyíró. A fűnyírók ugyanis legjobb kialakítás ellenére sem képesek elérni olyan helyekre, mint a fák töve, a kerti csap körüli terület, vagy éppen a ház oldala, pedig itt is kell nyírni. Ehhez használhat kézi megoldást, vagyis ollót, ám ezzel azért elég sokáig tart a művelet. Célravezetőbb egy elektromos, vagy akár motoros fűszegélynyírót beszereznie. Ezek között van olyan, amelyik csak damillal dolgozik, de már kapható késes változat is, aki pedig nem szeretné tartani a szerkezetet, az választhat olyan modellt is, amelyik kerekekkel rendelkezik.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a vastagabb, esetleg félig fás-, fás szárú gyomokat a szegélynyíróval nem tudja majd jól levágni (próbálkozhat ugyan vele, de rendszerint csak a damilt pazarolja). A másik dolog, amit mindenképpen tartson szem előtt, hogy bár a damil nem bírja a fás szárú gyomokat, a műanyagot azonban tönkreteszi, szóval ha a kertben műanyag cserepes növények vannak a fűben vagy annak szélén, akkor a szegélynyírót itt csak óvatosan használja, vagy váltson inkább ollóra.

A választék ebben az esetben is legalább olyan széles, mint a fűnyíróknál, ezért a vásárlás előtt gondolja végig, hogy pontosan mire is szeretné használni az eszközt és mekkora területet akar levágni a segítségével. Ha még így sem tudja megtalálni a legmegfelelőbbet, akkor kérje az eladók segítségét.

Hát- és derékfájás a fűnyírástól

Sajnos ez a tünetcsoport sokakat érint, fűnyírás után pedig a tünetek fokozottan jelentkeznek. Ennek oka azonban nem a gépben keresendő, hanem a tartásban. A legtöbben a munka közben a vállaikat előreejtik és görbén tartják a hátukat, emiatt a test statikai egyensúlya felborul, ami komoly izommunkát ró a hátra és a derékra. A sokáig tartó pluszmunka pedig egy idő után fájdalomhoz vezet. Amikor füvet nyír (főleg, ha esetleg ollóval vágja a szegélyt!), törekedjen arra, hogy a háta egyenes legyen. Ebben segítséget is kaphat a gyógyászati segédeszköz boltokban, ahol olyan eszközöket is beszerezhet, melyek segítenek megtartani a helyes pozíciót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ezek a kis rohadékok gyilkolják a növényeit!

etelka 2015. május 7., csütörtök 16:35

Gyönyörű nevű, de mocsok kis lények teszik tönkre a termést és a növényeinket, és akkor még nem beszéltünk a kórokozókról. A tavasz többek közt azzal telik a kiskerttulajdonosok körében, hogy hümmögnek, szitkozódnak, majd elindulnak a legközelebbi gazdabolt vagy kertészet felé, hogy beszerezzenek valamit, ami kiirtja a dögöket, melyek tönkreteszik a fákat és a növényeket. Nincs ez máshogy azok körében sem, akik nem rendelkeznek kerttel. 

Mi a Hermes áruházba látogattunk el, hogy egy szakértő magyarázza el, milyen csapásokra számítsunk és mit tehetünk ellenük. Érdemes tudni, hogy ezekbe a boltokba be lehet vinni a károsodott növényt, és az ottani szakértők megmondják, hogy mi a baja és mit is lehet vele csinálni. Vigyázat, most egy csomó vegyszer nevét fogja olvasni, így ha ön csak a biokertészkedésben hisz, itt abba is hagyhatja az olvasást, és kattintson erre a cikkünkre! Ha azonban igazi terminátorként szállna szembe a kis dögökkel, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A könyvjelzők már rég nem unalmas kis papírcsíkok

aa 2015. május 7., csütörtök 15:32

Míg a világ másik végén már lámpabúrának álcázott könyvjelzőt is vehetnek az excentrikusabb könyvmolyok, addig hazánkban még divatban vannak a hagyományosabb formák, amiket a könyvbe kell helyezni. Persze azért ezek is változtak a korral, a sima kis keménypapír csíkokat felváltották már az újszerű anyagok és formák. Napjainkban már olyan strapabíróbb, de könnyű anyagból is készítenek könyvjelzőket, mint például a puha szilikon, a rozsdamentes acél, vagy a műanyag, és persze a formákban is akad némi újítás. A boredpanda.com össze is válogatott pár egész elrugaszkodott darabot.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés