Így fagyaszd le a krumplipürét

A krumplipüré tipikusan az az étel, ami frissen az igazi. De mi van akkor, ha rosszul méred fel a család befogadóképességét, és egy része a nyakadon marad?

Ha már előre látszik, hogy a maradék krumplipüré nem fog záros határidőn belül elfogyni, de nem akarod veszni hagyni, hosszú távú tárolásához a fagyasztás lehet a legjobb megoldás. A Daily Meal utánajárt, hogyan is érdemes eljárni, ha a későbbiekben nem egyszerre, hanem adagokra osztva szeretnéd elfogyasztani.

Kanalazd szét!

Ha a krumplipürét egyben fagyasztod le, akkor egy összefüggő, fagyott tömbként fog előkerülni a mélyhűtő mélyéről, így hiába szeretnéd csak egy részét felhasználni, kénytelen leszel kiolvasztani az egészet. Éppen ezért ha már előre tudod, hogy egyszerre csak egy-egy adagot fogsz megenni belőle, érdemes eleve ennek szellemében tárolni.

Ha nagyon sok marad belőle, praktikusabb lehet kisebb adagokban lefagyasztani
Ha nagyon sok marad belőle, praktikusabb lehet kisebb adagokban lefagyasztaniFotó: DronG / Getty Images Hungary

A szakácsok trükkje, hogy a krumplipürét egy fagylaltadagoló kanál segítségével egyenlő porciókra osztják, majd azokat nagyjából két órára a mélyhűtőbe teszik, amíg eredeti alakjukat megtartva kellőképpen megszilárdulnak. A fagyott gömböcskék ezután már mehetnek egy visszazárható műanyag tárolózacskóba. Csak arra kell ügyelni, hogy a lezárás előtt ki legyen préselve belőle a levegő.

Amennyiben a maradékot egyszerre szeretnéd elfogyasztani, még egyszerűbb a dolgod. Ebben az esetben a krumplipüré egyből mehet a visszazárható zacskóba, majd azzal együtt a mélyhűtőbe. Ha kevés a helyed, egy kicsit lapítsd ki, úgy jobban el fog férni. Akárhogy is adagolod, a útmutató azt ígéri, hogy a lefagyasztott, majd újramelegített krumplipürének pont olyan finom íze lesz, mint amikor elkészítetted.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.