Ezzel szenvedsz, közben elmegy a busz: így küzdj meg a beragadt cipzárral

Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor beragad a cipzár. Főleg, mivel valahogy mindig akkor következik be, mikor éppen késésben vagy és nagyon sietnél valahová.

A beragadt cipzárra általában mindenki ugyanúgy reagál: rövid úton idegállapotba kerül, majd elkezdi rángatni a fogantyúját, ami nem segít, viszont további frusztrációt okoz. Ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülnél, ne kövesd el ezt a hibát, mert csak tönkreteszed vele a ruhát (és az idegrendszered is). A Lifehacker szerint a kulcs a síkosítás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Többet ésszel, mint erővel

A cipzár eredeti funkciójának visszaállításához szerencsés esetben csak néhány hétköznapi tárgyra, egy szemöldökcsipeszre és egy grafitceruzára lesz szükséged. Az első teendőd, hogy finoman megmozgatod az anyagot a cipzár feletti részén, hátha sikerül kiszabadítanod azt a részt, ami beragadt a fogak közé. Ha ez nem vezet eredményre, akkor használd a csipeszt, de bármilyen csábítónak is tűnik, tartózkodj a fogantyú erőszakos cibálásától. A következő lépésben dörzsöld meg a cipzár fogainak mindkét oldalát a ceruza hegyével. A grafit egyfajta kenőanyagként fog viselkedni, és remélhetőleg orvosolja a problémát.

Idegesítő, de van rá megoldás
Idegesítő, de van rá megoldásChester Ho / Getty Images Hungary

Amennyiben törekvéseid nem vezetnek eredményre, van néhány másik opciód is. A Lifehacker azt ajánlja, hogy fogj egy fülpiszkálót, tegyél rá egy kevés szappant, vazelint, olívaolajat vagy ajakbalzsamot, majd kend be vele a cipzárt mindkét oldalt a fogak mentén. Ha ezután megmozgatod egy kicsit, már simán kell mennie! Csak légy óvatos a kenőanyag megválasztásánál, nehogy olyat használj, ami foltot hagyhat az adott szöveten. Ilyen szempontból a szappan a legjobb, hiszen könnyedén le lehet mosni. Ha valami nem egyértelmű, itt egy videó is, ami összefoglalja a lényeget:

Oszd meg másokkal is!
Mustra