LÁJFHEKK

Ilyen egy skót piramis

ZZs 2015. május 15., péntek 19:11

A skóciai Lomond-tónál fekvő az Inveruglas nevű falucskában május 13-án adják át azt a  8 méter magas kilátót, ami igencsak hasonlít egy piramisra és ami az An Ceann Mor nevet kapta. A Daniel Bar, Stephane Toussaint és Sean Edwards tervezte kilátó faanyag idővel beszürkül, így jobban illeszkedik majd a tájba - írja a BBC.
Egy kormányzati program keretében a piramis mellett három építményt adtak át a környéken. A projekt következő fázisában többek között a Cairngorms Nemzeti Parkban próbálják majd rávenni ehhez hasonló kilátókkal rávenni a kirándulókat, hogy álljanak meg egy kicsit, és nézzenek egy kicsit körül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A 3D nyomtató menőség és erre bizonyítékunk is van!

Edicsek 2015. május 15., péntek 17:38

Május 14-16-ig tart a Budapest 3D Printing Days kiállítás, ahol a látogatók megtudhatják, mire is jók a 3D nyomtatók, merre halad a technika és egyáltalán, hogy néznek ki ezek a szerkezetek működés közben. Ugyanitt kihirdették a What-to-print-in-3D designverseny győzteseit is, és megtudtuk azt is, hogy minifigurát, műkörmöt és edényszárítót is lehet nyomtatni 3D-ben. Jó, azt nem állítjuk, hogy most azonnal rohannánk venni egy ilyen nyomtatót, de hogy szívesen nyomtatnánk valami egyedit, az tuti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Mit tudnak a butatelefonok?

Edicsek 2015. május 15., péntek 12:05

Emlékszik, amikor a mobiltelefonja még tényleg telefonként funkcionált, elég volt 3-4 naponta tölteni, ráadásul nem került többe, mint egy havi átlagfizetés? Most is átélheti mindezt, mert a nyomógombos telefonok köztünk vannak és egyáltalán nem rosszak. Megnéztük, mit tudnak a mostanában piacra dobott nyomógombos telefonok, amikhez nem kell speciális kesztyű télen és amik tényleg elférnek a zsebében is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pusztul el 80 000 darab tojás

etelka 2015. május 14., csütörtök 16:56

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán tett közzé egy horrorvideót, amin 5 tonnányi, azaz kb. 80 ezer darab Szlovákiából érkezett tojást pusztítanak el. A tojásokat azután semmisítették meg, hogy a NAV EKÁER (Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer) csoportjának munkatársai Rajka térségében leellenőrizték a teherautót, ami ezeket szállította, és kiderült, hogy a szállítmány nem rendelkezett EKÁER számmal, ráadásul a címzett magyar cég már 2009-ben megszűnt. 

A szlovák sofőr addig válaszolt tört magyarsággal a járőrök kérdéseire, míg nem vált számára világossá, hogy a tojásokat nem szállíthatja a megadott címre, ekkor hosszas telefonálásba kezdett és nem adott további érdemi információt.Az nem derült ki, kinek szánták a szállítmányt, de az biztos, hogy a meleg idő ellenére hűtés nélkül érkezett tojások sorsa ezen a ponton megpecsételődött. A többit mutatjuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Törpe gyümölcsfát minden erkélyre, kertbe!

ST 2015. május 13., szerda 20:07

Konyhakertje ma már gyakorlatilag annak is lehet, aki még csak erkéllyel sem rendelkezik, hiszen a kertészetek és a szakemberek, valamint néhány használható ötlet akár a lakásban is lehetővé teszik a nevelést és a szüretet. Arról viszont sokkal kevesebb az infó, hogy mit kell tennie, ha saját gyümölcsöket szeretne termeszteni. Az eper vagy a szeder nem kihívás, hisz ezek kistermetű, bokros növények, de mit tegyen az, aki almára, körtére vagy a cseresznyére vágyik? Ebben az esetben is van megoldás: legyen törpe gyümölcsfája!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem szállítanak külföldre a magyar cégek

mzd 2015. május 13., szerda 16:13

Bár az Európai Unióban a digitális szektor hétszer gyorsabban növekszik, mint a gazdaság többi része, a nemzetközi e-kereskedelem fejlődése még mindig lassabb, mint a határokon belülié: a vásárlók ugyanis gyakran nem tudnak rendelni az Unió más tagországából. Ennek a hátterében – a jogi szabályozások mellett – egyszerűen az áll, hogy az eladók többsége nem szállít külföldre. Ha viszont valóban egységes piacot szeretnénk, abban nem fordulhat elő a nemzetek közötti különbségtétel, ezért az Európai Bizottság megrendelésére idén januárban és februárban egy kutatás keretében vizsgálták a lehetséges akadályokat. Ennek az eredményeit nemrég publikálták az Eurobarometer sorozat keretében, mi pedig mutatjuk a legérdekesebb adatokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Yoko Ono tragikus kávéskészletet tervezett a remény jegyében

Divany.hu 2015. május 13., szerda 08:51

John Lennon özvegye, Yoko Ono amúgy zenész és képzőművész, most viszont éppen kávéscsészék tervezésében fejezi ki önmagát, adta hírül a New York Daily News. A művésznő az Illy kávéscég Illy Art Collection kávéscsésze-sorozatába tervezett egy hét részből álló kollekciót, melyből hat az újkori történelem hat tragikus eseményének állít emléket Ono saját kézírásával, és egy régi japán edényjavítási technika, a kitsugi segítségével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Swarovski játszótéren is ugrálhat a gyerek

Edicsek 2015. május 12., kedd 20:56

Mi már tényleg nem lepődünk semmin, ha a Swarovski csiszolt üvegekről van szó. Most például a felújított múzeumokról érkezett néhány infó, amik közül az egyik az, hogy készítettek egy játszóteret is. Ha máris indulnának, ne feledje, ha a gyerek lehorzsolja a térdét, akkor kristályos ragtapaszt tegyen rá, és vihasztalja meg egy üvegdarabos süteménnyel

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lézerharc a cheddar sajttal, avagy ilyen bevásárlásra vágyunk itthon is

Edicsek 2015. május 12., kedd 16:02

Angliában már annyira önműködően vásárolhat a Tescoban, hogy azonnal a szatyrába pakolhatja a termékeket, nem kell sem az önkiszolgáló, sem a rendes kasszánál kiszedni a kosárból majd visszapakolni. Leteszteltük hogyan működik és azóta ilyenre vágyunk itthon is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécsben meleg párok engedik át a zebrán

mzd 2015. május 12., kedd 15:45

Arról már írtunk, hogy a bécsi Life Ballt idén milyen gyönyörű Klimt-parafrázis fotókkal promózzák, viszont most egy újabb, hasonlóan menő lépésről számolhatunk be: a már említett esemény, illetve az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványarádé alkalmából június végéig az egyszemélyes kis gyalogos figurája helyett azonos nemű párok is láthatóak majd a közlekedési lámpákon az osztrák fővárosban – tudtuk meg Bécs Város Képviseleti Irodájától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: bútorok kintre

ermiz 2015. május 12., kedd 13:49

Ezeket néztük

Fa terasz szett (asztal+ 2 szék)

Napozóágy

Napernyő

Talp

Párna

Hintaágy

Letagadhatalan a nyár jelenléte, az áruházak tömegével kínálják a kerti és terasz szetteket, grillsütőket és egyre több medencefelszerelést. Annak jártunk utána, hol mennyibe kerülnek a kerti bútorok. Igyekeztünk ugyanolyan termékeket keresni, de ez persze nem mindenhol volt lehetséges, így azt néztük, melyik a legolcsóbb termék hasonló kategóriában. Voltunk hipermarketben és barkácsboltban egyaránt, és megdöbbenve figyeltük, mekkkora árdifferencia van egyes áruházak közt. 

Az Auchanban meglepően sokféle kerti termékre bukkantunk, idén a cég úgy látszik, azokat is megszólítja, akiknek kisebb-nagyobb medencéjük van, mert megannyi polcnyi kegyszert lehet kapni hozzá. Van többféle hintaágyuk is, a fa balkonszettet pedig le is akciózták, hogy minél több fogyjon belőle. A párnakínálat is nagy, látszik, hogy gondoltak a kiskerttulajdonosokra, nyaralókra, akik elsuhannak a budakalászi áruház mellett. Ha valaki grillezni kíván, itt külön rész várja, hogy valaki lecsapjon a mindenféle típusú, méretű és árú grillalkalmatosságra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezután is nyugodtan festhet hajat

mzd 2015. május 12., kedd 12:01

A múltkori cipős történet után most hajfestékeket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Összesen 30-at teszteltek a Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában, a jó hír pedig, hogy egyetlen hajfestékben sem volt kimutatható káros anyag – tudtuk meg az NFH honlapjáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 éve árult terméket hív vissza az IKEA

mzd 2015. május 12., kedd 09:26

Az IKEA visszahívja a fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtókerethez rögzíthető PATRULL KLÄMMA és PATRULL SMIDIG biztonsági kapuit, az esetleges leesés kockázata miatt – olvasható a cég honlapján, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján a legnagyobb biztonsággal használhatók, a termékek nem alkalmasak a lépcső tetején történő használatra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindig is olasz dizájnsótartóra vágyott? Tessék.

Edicsek 2015. május 11., hétfő 10:35

Museum of Modern Art, azaz MoMa webáruházában május elejétől kaphatóak az 1910-es évek olasz dizájnjának replikái, amik így ráadásul nem is kerülnek egy vagyonba. Oké, nem olyan olcsók, mint egy ikeás evőeszközkészlet, de tényleg emberi áron juthat hozzá híres olasz kortárs tervezők termékeihez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vásárolt februárban aldis rollert a gyereknek? Vigye vissza!

Edicsek 2015. május 11., hétfő 10:34

Nem jelölték a tanulórolleren, hogy összeszerelésnél milyen mélyre kell nyomni a kormányrudat, ezért ha ön rosszul rakta össze, a gyereke pedig belemerül a rollerezésbe, kicsúszhat és hatalmasat eshet. Az Aldi emiatt a fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően visszahívta a rollert

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmondtuk, hogy kékebb lesz a Wizz Air!

Divany.hu 2015. május 11., hétfő 10:08

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Wizz Air hét új Airbus A320-as repülőgépe új designt kapott, ami most kiderült, nagyjából annyit jelent, hogy a cég kékre cserélte a lilát. Az Airportal mutatta be a hangárból elsőként kigurult gépet, amiről rajongóknak eláruljuk, hogy az F-WWIA tesztlajstromot viseli. Még azt is elárulták, hogy a repülőgép végleges, magyar lajstromát a hivatalos átvételkor kapja majd meg, mely a hírek szerint HA-LYQ lesz.

A repülőgép orr része fehér festést kapott a szárnytőig, ahonnan elkezdődik a magenta színű sáv. A repülőgép törzsének első részén egy nagy W!ZZ logó kapott helyet, magenta és kék színben. A wizzair.com webcím a repülőgép törzsének hátsó részére került. A repülőgép hajtómű burkolatai maradtak magenta színűek. 

Az új festésről az Airportál megkérdezte a légitársaságot is, de azt a választ kapták, hogy várjanak e hó tizenkilencedikéig, akkor minden kiderül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Megtanítjuk jattolni!

Edicsek 2015. május 10., vasárnap 11:52

Külföldön borravalót adni még annál is kellemetlenebb, mint amikor otthon jattolunk a pincérnek, taxisnak vagy a hotelben. Nem csak az azonnali gyors fejszámolás miatt érezheti kínosan magát, hanem mert sokszor fogalma sincs, itt épp mennyit is kellene adni és hogy egyáltalán illik-e. Vannak, akik emiatt következetesen nem is adnak semennyit, ha külföldön járnak – még akkor sem, ha egyébként az internet szerint abban az országban ők a kiskirályok,  vannak, akik ott is a magyar mércével számolják, de persze mint mindenre, kimondottan erre is talál már alkalmazást. Mi viszont segítünk, hogy úgy készülhessen fel a nyaralására, hogy pontosan tudja, hol hogyan adjon borravalót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy szerethető bringás vásár

mzd 2015. május 10., vasárnap 09:04

Szeretek mindent, ami bringákkal kapcsolatos, ezért úgy döntöttem, hogy a múltkori csalódásom után most a Projekt Showroom pop-up boltjának is adok egy estélyt. És milyen jól tettem: bár jelenleg semmire nincs szükségem, egy-két dolog láttán majdnem elcsábultam, amihez hozzásegített a szervezők és az eladók kedvessége is. Ha kíváncsi rá, hogy mit és mennyiért talál, ha május 17-ig ellátogat az ötödik kerületi Sas utcába, akkor olvasson tovább és nézze meg a galériánkat is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erkély nemcsak zöld lehet, de illatos is

ST 2015. május 9., szombat 20:56

A kertben vagy a balkonon tartott növények egyik lényege a díszítő jellegük, hiszen a zöld levelek és színes virágok kétségelenül jól néznek ki. De ha még illatoznak is, az elég sok pluszt tud hozzátenni az élményhez!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen okosasztalon főzünk majd nemsokára

aa 2015. május 9., szombat 15:00

Ahogy az otthonunk legtöbb helyisége, úgy a konyha is gyökeres változásokon ment át az elmúlt száz évben. És az Ikea szerint ez még látványosabban és nagyobb sebességgel fog változni az elkövetkező évtizedben. A konyhában bekövetkező forradalmi fejlődésre hívták fel a figyelmet a nemrég megrendezett Salone del Mobile Design kiállításon és vásáron Milánóban is, ahol a Concept Kitchen 2025 nevű program keretén belül azt mutatták be, hogy az Ideo dizájn céggel együttműködésben az Ikea szakemberei, valamint 50 formatervező szakos svéd és holland diák milyen fejlesztéseket vitt végbe az egy éves kutatómunkájuk során.

A jövő asztala felismeri majd az ételt.
A jövő asztala felismeri majd az ételt.
Fotó: conceptkitchen2025.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Komplett erdőt növesztettek az osztrákok a világkiállításra

mzd 2015. május 8., péntek 17:26

Amíg mi egy olyan, ötmilliárd forintba kerülő, ízléstelen sámándobbal égetjük magunkat Milánóban, amitől még a saját tervezői is elhatárolódnak, addig az osztrák szomszédok egy komplett erdővel készülnek a világkiállításra. A Klaus K Loenhart építesz vezette csapat, a Team Breathe annyi fát ültetett, hogy akár 1800 ember számára is biztosítani tudják az oxigént – olvasható a dezeen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fűnyíró-továbbképző: hogy a legjobbat válassza!

Dívány 2015. május 8., péntek 11:12

A választás szempontjai

 • mekkora a kert, hogyan van kiépítve
 • mennyire lehet közel menni a szegélyekhez
 • tolókar állítható-e
 • milyen füvet tud levágni
 • kerékhajtás szükséges-e
 • milyen erősségű a motor
 • mennyire nehéz
 • kell-e éleztetni, és ha igen, mennyire nehéz szétszerelni
 • rendelkezik-e áramütés elleni védelemmel
 • benzines vagy elektromos
 • milyen hosszú a vezeték
 • golyóscsapágyozottak-e a kerekek?

 A kertes házban élők egyik leggyűlöltebb tevékenysége a fűnyírás. Ezt a munkát elhanyagolni nem nagyon lehet, mert ha nem csinálja meg az ember időben, akkor a fű túlnő, és 10-12 cm felett már csak a kaszálás marad. Míg Amerikában vagy szuper kis traktorokkal nyírják a kerteket, vagy jön a zsebpénzért ház körüli munkákra fogható kamasz, nálunk keveseknek van egy kisebb használt autónyi pénze kistraktorra, így legtöbbször a tulaj áll neki a feladatnak kézi fűnyíróval. A Praktiker és az AL-KO szakemberei segítettek elmagyarázni, mire érdemes figyelni a vásárlásnál, mik a megfontolandó szempontok.

Először is nézzük, milyen típusú gépek léteznek. Megkülönböztetünk benzines, elektromos, akkumulátorost és kézi erővel működtetett fűnyírókat. A jelenleg legismertebb márkák a piacon az MTD, AL-KO, Husquarna és a Bosch gépek.

Az első szempont, ami alapján dönteni tud, a kertje nagysága: az elektromos, akkus gépek általában 250-800 m2-ig használhatóak, a benzinesek nagyjából 800-1800 m2-ig, a kézi erő pedig addig, amíg az ember bírja a strapát. A tartályos gépek akkor jók, ha nagyobb kertben akarjuk használni őket, egyébként a ház elé, kisebb előkert esetében bőven megfelelő az oldalt kidobós változat. 

shutterstock 59131393

A kérdés persze gyakran az ár, az olcsó és a drága gép között főleg funkcióbeli eltérések vannak, értelemszerűen a drágább kép több funkcióval rendelkezik, és többnyire erősebb a motorja is. Egy magasabb árú darab képes például mulcsozni, állítható a központi magassága, erősebb a motorja, duplán golyóscsapágyazott kerekei vannak, puha fogantyúja. Mielőtt döntünk, érdemes megnézni azt is, hogy a gyártó hány év garanciát biztosít a gépekre, az AL-KO esetében ez 1 év, amit meg lehet növelni + 2 évvel, amennyiben a vevő regisztrál a vásárlás után, de hasonló lehetőség van többek közt a Makitánál is, így érdemes vásárláskor rákérdezni erre.  Normál használat és karbantartás esetén a fűnyírók évekig működnek.

Komolyabb gépet akkor érdemes venni, ha sok a bokor vagy fa a kertben, ezért nem praktikus mondjuk egy vezetékes elektromos fűnyíró használata. Érdemes végignézni a hazai webshopok kínálatát és összehasonlítani a kinézett készülékeket. Ehhez nézze meg, mire jutottunk korábbi tesztünkben, amikor a barkácsáruházak internetes megjelenését vizsgáltuk meg.

A fűnyíró mellett egy másik fontos kerti kiegészítőt is érdemes beszereznie, ez pedig a szegélynyíró. A fűnyírók ugyanis legjobb kialakítás ellenére sem képesek elérni olyan helyekre, mint a fák töve, a kerti csap körüli terület, vagy éppen a ház oldala, pedig itt is kell nyírni. Ehhez használhat kézi megoldást, vagyis ollót, ám ezzel azért elég sokáig tart a művelet. Célravezetőbb egy elektromos, vagy akár motoros fűszegélynyírót beszereznie. Ezek között van olyan, amelyik csak damillal dolgozik, de már kapható késes változat is, aki pedig nem szeretné tartani a szerkezetet, az választhat olyan modellt is, amelyik kerekekkel rendelkezik.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a vastagabb, esetleg félig fás-, fás szárú gyomokat a szegélynyíróval nem tudja majd jól levágni (próbálkozhat ugyan vele, de rendszerint csak a damilt pazarolja). A másik dolog, amit mindenképpen tartson szem előtt, hogy bár a damil nem bírja a fás szárú gyomokat, a műanyagot azonban tönkreteszi, szóval ha a kertben műanyag cserepes növények vannak a fűben vagy annak szélén, akkor a szegélynyírót itt csak óvatosan használja, vagy váltson inkább ollóra.

A választék ebben az esetben is legalább olyan széles, mint a fűnyíróknál, ezért a vásárlás előtt gondolja végig, hogy pontosan mire is szeretné használni az eszközt és mekkora területet akar levágni a segítségével. Ha még így sem tudja megtalálni a legmegfelelőbbet, akkor kérje az eladók segítségét.

Hát- és derékfájás a fűnyírástól

Sajnos ez a tünetcsoport sokakat érint, fűnyírás után pedig a tünetek fokozottan jelentkeznek. Ennek oka azonban nem a gépben keresendő, hanem a tartásban. A legtöbben a munka közben a vállaikat előreejtik és görbén tartják a hátukat, emiatt a test statikai egyensúlya felborul, ami komoly izommunkát ró a hátra és a derékra. A sokáig tartó pluszmunka pedig egy idő után fájdalomhoz vezet. Amikor füvet nyír (főleg, ha esetleg ollóval vágja a szegélyt!), törekedjen arra, hogy a háta egyenes legyen. Ebben segítséget is kaphat a gyógyászati segédeszköz boltokban, ahol olyan eszközöket is beszerezhet, melyek segítenek megtartani a helyes pozíciót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ál-őstermelőket kerestek a hatóságok

etelka 2015. május 7., csütörtök 16:35

A megyei kormányhivatalok földművelésügyi szakemberei a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) koordinálásával ellenőrizték az őstermelőket és a rájuk vonatkozó szabályok betartását. Április 28-30 közt 40 piacon 129 esetben vizsgálódtak, és 11 megyében leltek szabálytalanságra, írja honlapján a Nébih.

Elsősorban a szamócaárusokat ellenőrizték, emellett az akció nem titkolt célja volt az őstermelői igazolvánnyal való visszaélések számának csökkentése, és azok kiszűrése, akik az igazolványt valótlan nyilatkozattétel alapján váltották ki, illetve nem saját termelésű terméket árusítottak. Az országos ellenőrzéssorozaton a szakemberek 17 esetben tapasztaltak érvénytelen őstermelői igazolvánnyal történő árusítást, 18 alkalommal pedig hiánypótlásra szólították fel a termelőket, elsősorban az értékesítési betétlapok vezetésének elmulasztása miatt. Helyszíni szemlét 22 esetben tartottak, jó hír viszont, hogy mindössze 3 termelőtől vonták vissza az igazolványt, ami a legsúlyosabb büntetés.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján tavaly egyébként 286 ezer magánszemély váltotta ki az őstermelő igazolványt Magyarországon. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ezek a kis rohadékok gyilkolják a növényeit!

etelka 2015. május 7., csütörtök 16:35

Gyönyörű nevű, de mocsok kis lények teszik tönkre a termést és a növényeinket, és akkor még nem beszéltünk a kórokozókról. A tavasz többek közt azzal telik a kiskerttulajdonosok körében, hogy hümmögnek, szitkozódnak, majd elindulnak a legközelebbi gazdabolt vagy kertészet felé, hogy beszerezzenek valamit, ami kiirtja a dögöket, melyek tönkreteszik a fákat és a növényeket. Nincs ez máshogy azok körében sem, akik nem rendelkeznek kerttel. 

Mi a Hermes áruházba látogattunk el, hogy egy szakértő magyarázza el, milyen csapásokra számítsunk és mit tehetünk ellenük. Érdemes tudni, hogy ezekbe a boltokba be lehet vinni a károsodott növényt, és az ottani szakértők megmondják, hogy mi a baja és mit is lehet vele csinálni. Vigyázat, most egy csomó vegyszer nevét fogja olvasni, így ha ön csak a biokertészkedésben hisz, itt abba is hagyhatja az olvasást, és kattintson erre a cikkünkre! Ha azonban igazi terminátorként szállna szembe a kis dögökkel, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A könyvjelzők már rég nem unalmas kis papírcsíkok

aa 2015. május 7., csütörtök 15:32

Míg a világ másik végén már lámpabúrának álcázott könyvjelzőt is vehetnek az excentrikusabb könyvmolyok, addig hazánkban még divatban vannak a hagyományosabb formák, amiket a könyvbe kell helyezni. Persze azért ezek is változtak a korral, a sima kis keménypapír csíkokat felváltották már az újszerű anyagok és formák. Napjainkban már olyan strapabíróbb, de könnyű anyagból is készítenek könyvjelzőket, mint például a puha szilikon, a rozsdamentes acél, vagy a műanyag, és persze a formákban is akad némi újítás. A boredpanda.com össze is válogatott pár egész elrugaszkodott darabot.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés