LÁJFHEKK

Itt a biciklis gyerekülés, ami babakocsi is egyben

aa 2015. március 30., hétfő 14:42

Várhatóan a Kickstarteren látjuk majd viszont a svéd dizájner, Lycke von Schantz szuper ötletét, a kettő az egyben elv alapján működő biciklis gyerekülést, ami bicajon kívül sima babakocsiként is használható – számolt be a Påhoj fantázianéven futó, környezettudatos és egyszerűen használható szerkezetről a designmilk.com.

pahoj-stroller-bike-seat-6-600x338
Fotó: pahoj.squarespace.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Energiatermelő járólappal világítanának a francia pályaudvarokon

ST 2015. március 30., hétfő 14:41

A megújuló energiaforrások, mint a nap, a szél, vagy éppen a mozgásból származó energia bizony egyre jobban terjedőben vannak. Ez nem is csoda, hiszen a tiszta energia olyan kincs, amit minden ország a magáénak akar tudni (kivéve persze azokat, ahol külön büntetőadót vetnek ki rá). Egyetlen gond van vele: az, hogy az így kinyerhető mennyiség egyelőre nem éri el a kívánt szintet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van még tippünk, milyen gyorséttermek jöhetnének Magyarországra

Edicsek 2015. március 29., vasárnap 14:01

Ha úgy gondolja  minden sarkon egy újabb gyorsétteremlánc nyílik, akkor talán igaza van, de miután elolvastuk a Forbes listáját, egyértelmű, hogy lehetne akár több is. Összegyűjtötték, hogy melyik amerikai étteremláncnak hány külföldi leányvállalata van és kiderült, hogy még bőven van bepótolnivalónk. Szavazza meg hova térne be egy gyors étkezésre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 13 építészeti terv, amik után rá se ismer Londonra

aa 2015. március 29., vasárnap 12:57

Érdekes listát hozott le nemrég a dezeen.com a Temze folyó két partján elterülő, rohamléptekkel fejlődő brit fővárosról, amelyben London 13 legellentmondásosabb projektjét mutatják be. A látványterveket elnézve a szükségesnek mondott beruházások jócskán megváltoztatják majd a tízmilliós város arculatát a jövőben, és némelyikről elsőre nem is egyszerű eldönteni, vajon milyen irányban. Nézze meg a hajtás után, hogy a Tower of London, a Királyi Botanikus Kert, a Greenwich vagy a Westminster palota mellett milyen futurisztikus látnivalókkal bővül Európa egyik legnépesebb városa, és szavazzon, ön megépíttetné vagy elvetné az ötletet?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy igazán romantikus, mégsem giccses esküvői kápolna

bb 2015. március 28., szombat 15:01

A fiatal építésznek, Hiroshi Nakamurának köszönhetően egy újabb álomesküvő helyszínnel lett gazdagabb Japán, mivel az egyre több díjjal kitüntetett tervező egy semmivel össze nem hasonlítható esküvői kápolnát álmodott meg egy hiroshimai szálloda óceánra néző kertjébe – számol be a két egymásba fonódó, spirális lépcsővel ellátott betonszalagról a design-milk.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, ha vetőmagot vagy palántát vesz

ST 2015. március 28., szombat 13:01

Egyre többen próbálkoznak a kertjükben azzal, hogy kifejlett növények ültetése helyett magról vagy paláról neveljenek sajátokat. Főleg akkor, ha nem csak virágos-, hanem konyhakertjük is van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, a SPAR nem szarozik?

mzd 2015. március 28., szombat 09:56

"Erről lenne szó! A vásárló megtévesztése még csak szóba se jöhet. A Sparban faszagyerekek dolgoznak és nem kertelnek, ha náluk akarsz szemüveget venni" – írta egyik olvasónk ahhoz a képhez, amelyet az üzletlánc egyik budapesti boltjában készített. A címke egyébként abból a szempontból még érthető is, hogy akinek +2-es lencsékre van szüksége, az nem veszi észre a hibát, akinek pedig nincs, az nem nézelődik a szemüvegek környékén. Jó hír: a kép tanúsága szerint a rugós szar funkcióval ellátott darab most éppen akciós!

11098003 10206064289227356 3673630343038717315 n
Fotó: Olvasói fotó

Lehet egy reptéri váróterem otthonos?

bb 2015. március 27., péntek 20:28

Nem kérdés, hogy a repülőterek egyik legkevésbé izgalmas pontját a várótermek jelentik. Erre a tényre cáfolt rá nemrég az építészettel és bútortervezéssel foglalkozó Nuca Studio két dizájnere, Robert Marin és Ionel Pasci, akik a Bukarest mellett található Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér várójából varázsoltak egy meglepően izgalmas, pozitív gondolatokat keltő és nyugodtságot árasztó helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Mennyit érnek a kertészeti lapok?

LS 2015. március 27., péntek 19:46

Tavasz van, ilyenkor a botcsinálta kertészek a macamagazinok helyett a kertészeti újságokra cuppannak rá. Mi is így tettünk, hogy megnézzük, érdemes-e több ezer forintot kiadni a lapokért, illetve, hogy mennyire szánják profiknak vagy laikusoknak. Nem először vesszük elő a lapokat, 2012-ben már megnéztük egyszer, mely lapot érdemes lekapni a polcról, és melyik felesleges pénzkidobás. 

Az újságosoknál hat darab olyan lapot találtunk, mely egészében vagy részleteiben foglalkoznak a kerttel és/vagy növényekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön tényleg megenne egy alma formájú konyhai órát?

Edicsek 2015. március 27., péntek 15:04

Azt már tudjuk, hogy Európa szinten mi vagyunk az elsők ha feljelentésekről van szó, de nézzük most meg azt, hogy milyen termékek azok, amik a legveszélyesebbek az egészségünkre. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az oldalán teszi közzé, hogy milyen árukat kellett kivonni a forgalomból. Ezt megnézve hamar észre lehet venni, hogy mostanában feltűnően sok élelmiszernek látszó termék kerül le a polcokról. Ön megenné a sütemény formájú szappant? És a gumiból készült sípoló hamburgert? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt egy megoldás a vasárnapi zárva tartás kicselezésére

Edicsek 2015. március 27., péntek 13:56

Persze a saját problémájukra kerestek megoldást a chileiek, mégis olyannal álltak elő, amit akár itthon is használhatnának a boltok vasárnaponként. Ott ugyanis megjelentek az olyan automaták, amiből nem italt vagy csokikat lehet venni, hanem tartós élelmiszert: egy adag lisztet, cukrot, sót, rizst vagy éppen babot, sőt akár mosóport is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már nincsenek hagyományos kerekei, még nem légdeszka

Divany.hu 2015. március 26., csütörtök 19:25

Ismét akad egy eszköz, ami forradalmasíthatja a gyalogos közlekedést, bár talán pontosabb lenne azt mondani, hogy aki igazán halad a korral, az karikára cseréli a gördeszkáját. Mi legalábbis nem találunk más, épkézláb elnevezést arra, amit a jövőben gördeszkának akarnak hívni, persze a deszka szó elhagyásával. Mert hiába a longboard térnyerése, azért mégis inkább van az, hogy az emberek szeretik, ha a dolgok egyre kevesebb helyet foglalnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 trükk, amitől menőbbnek tűnik a lakása

aa 2015. március 26., csütörtök 16:07

Nemrég megmutattuk, hogy melyek azok az egyszerű trükkök, amik segítségével otthonosabbá teheti első saját lakását. Ezúttal az Elle Decor tapasztalt New York-i lakberendezőjének, Cheryl Eisennek a tanácsait követve mutatunk meg olyan fogásokat, amelyekkel kevés pénzből keltheti egy puccosabb és elegánsabb lakás látszatát. Nézze meg,hogy mennyit spórolhat egy kis leleményességgel!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aztán beteszi a mikróba és kész is a notesz

araya 2015. március 26., csütörtök 14:35

Nem mi őrültünk meg, tényleg van egy notesz, ami akárhányszor felhasználható, és úgy működik, hogy a már teleírt lapokat megmikrózza, és újra lesz egy teljesen üres notesze. Ami viszont a legjobb az egészben: mindehhez nem kell speciális (és nyilván méregdrága) toll és tinta, és még csak a beleírt adatok sem vesznek el. Az Indiegogón indult startup nagyon hamar összeszedte a célul kitűzött pénzt, úgyhogy jöhet a megvalósítás, mi pedig mutatjuk, hogyan is néz ki ez az egész Rocketbook project a gyakorlatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feljelentésben elsők vagyunk Európában

mzd 2015. március 26., csütörtök 09:27

Ismerős önnek a RAPEX név? A név a nem élelmiszer jellegű veszélyes termékek európai riasztási rendszerét takarja, amelynek nemrég jelentek meg az előző évi statisztikái. A (most kivételesen hasznos) "házmester" effektus Magyarországot az élvonalba lendítette: 2014-ben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (továbbiakban NFH) összesen 291 riasztást küldött a rendszerbe – a 28 tagállam közül ezzel a számmal hazánk volt a legaktívabb. Tavaly egyébként 2 435 bejelentés érkezett összesen Európa-szerte. 

A RAPEX-ről

"A 2004 óta működő RAPEX rendszer egyre hatékonyabb, feladata a potenciálisan veszélyes fogyasztási cikkekkel kapcsolatos információk gyors eléretővé tétele. Segítségével korábban azonosíthatók és távolíthatók el az Európai Unió egységes piacáról azon termékek, amelyek a fogyasztókra nézve veszélyt jelenthetnek. Amennyiben egy tagállam hatóságai egy terméket veszélyesnek találnak, a Bizottság és a többi tagállam tájékoztatása érdekében feltöltik a rendszerbe, így az egész Unióban megtehetőek azok a szükséges lépések, amelyek a fogyasztók biztonságát hivatottak szolgálni. Az NFH Magyarország EU csatlakozása, 2004. május 1. óta látja el nemzeti kapcsolattartóként a RAPEX rendszer működtetésével kapcsolatos feladatokat" – derül ki az NFH közleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nevelhet hóvirágot a lakásban

ST 2015. március 25., szerda 17:10

Szépen, lassan, de biztosan kopogtat az ajtón a tavasz, aminek az egyik legszebb és legbiztosabb jele, amikor a hóvirágok nyílni kezdenek a természetben. A sorozatos szedésnek és a hagymák kiemelésének köszönhetően ma már védett növényről van szó, így jó, ha tudja, már egyetlen szálja - amit a természetben szakít – gencsak komoly összegű büntetés von maga után. Szóval jobban jár, ha inkább maga növeszt magának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kidobná a borosüveget? Inkább csináljon belőle lámpát!

mzd 2015. március 25., szerda 14:23

Szeretjük a valóban hasznos, kreatív, illetve könnyen megvalósítható ötleteket – pláne, ha egy sokszor hasznavehetetlennek hitt vagy szemétbe szánt termékeknek ad új értelmet. Nemrég éppen egy ilyenre bukkantunk: az Amazonon 15 dollárért (kicsivel több mint 4 ezer forintért) kapható parafadugónak látszó tárgy igazából egy USB-n keresztül tölthető izzó, amelyet az üres üvegekbe dughatunk bele, így pedig egy jópofa lámpa lesz a végeredmény.

ajanlo
Fotó: Suck UK

A leírás szerint egyórányi töltés végül 3 órányi világítást eredményez, ami nem is rossz. Valószínűleg a lakást nem ezzel fogja esténként bevilágítani, de baráti baráti összejöveteleket vagy a meghitt, romantikus vacsorák hangulatát simán feldobhatja. Érdemes játszani különböző színű üvegekkel, a LED-világítás ugyanis pont olyan színt szór majd szét, amilyen árnyalatú a hozzá használt üveg maga. Megéri egyébként többet rendelni vagy összeállni barátokkal: 35 dollár (azaz nem egész tízezer forint) felett ingyen szállítja a termékeket az Amazon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Tényleg szép okosórák, baromi vékony tabletek és szupergyors telefonok jönnek

Edicsek 2015. március 25., szerda 10:26

Az elmúlt időszakban sorra jöttek a bejelentések, hogy a nagy kütyügyártók milyen újdonságokat dobnak hamarosan a piacra. Az év eleji dömping után itt a második kör, ahol az újdonságok között a Samsung két új csúcstelefonját is bejelentették, de most megmondjuk, mit tud az LG szuper garanciás, ívelt készüléke, és megmutatjuk azt is, hogyan gondolja az igazán szép okosórát a Huawei. De jön majd vízálló telefon, olyan készülék is, ami egyszerre fényképezőgép és telefon, és hamarosan lehet majd kapni a zsebben elférő projektort is. Mutatjuk milyen kütyük jönnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Art deco stílusú Starbucks lett a lerobbant benzinkútból

Edicsek 2015. március 24., kedd 15:47

Hollywood egyik lerobbant benzinkútját építette újjá a Starbucks úgy, hogy az eredeti sítlusjegyei is megmaradtak a 80 éves történelmi épületnek. Az elhanyagolt és pusztulásnak indult Gilmore benzinkút eredeti hangulatát próbálták visszaadni nem csak kívülről, de a vásárló tér kialakításában is figyeltek arra, hogy az alumínium és fa belső hasonló legyen az eredetihez. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezentúl nyugodtabban ehet csokit, kekszet és chipseket

Edicsek 2015. március 24., kedd 13:34

Február 18-tól nem lehet Magyarországon olyan élelmiszert forgalomba hozni, aminek a transz-zsírsav tartalma magasabb mint 2%. Ezzel Magyarország az Európai Unión belül az ötödik, aki rendeletben szabályozza a maximálisan megengedett transz-zsírsav tartalmat a WHO (World Health Organization) ajánlása alapján. A transz-zsírsavat nem lehet kikalkulálni a telítetlen vagy a telített zsírsav arányából és a csomagoláson sem kell külön feltüntetni, ráadásul az OÉTI listája sem tartalmaz friss adatokat, ezért megkerestük a lista szereplőit, hogy az ő termékeikkel most mi a helyzet. A nagy áruházláncokat is megkérdeztük, hogy hány terméket érintett a türelmi idő lejárta és hogy ők mi alapján tájékozódnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régi villa megmentéséért fognak össze a hegyvidékiek

mzd 2015. március 24., kedd 11:17

A 12. kerületiek szeretik a Törpe utca 2. szám alatti villaépületet – annyira, hogy március 6-án külön Facebook oldalt is indítottak a megmentéséért. Mitől kell megvédeni? Az önkormányzat elbontaná az épületet, és a helyére kulturális központ építését tervezi. A helyi lakosok ezt túlzónak érzik és inkább a felújítást pártolják, a nagymértékű forgalomnövedekedést és parkolási gondokat pedig ellenzik és orvosoltatnák.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több mint egy milliárdos bírságot kapott az Auchan

Edicsek 2015. március 23., hétfő 15:55

Egymilliárd-hatvanegymillió-háromszázezer forintos büntetést kapott az Auchan a Gazdasági Versenyhivataltól. A hatalmas bírságot azért kapta, mert mert egyoldalúan díjat számított fel beszállítóinak, hogy termékeik bekerülhessenek az üzlet árukészletébe - álla a GVH közleményében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lehet funkcionális és szép is a tetőtér!

ST 2015. március 23., hétfő 15:50

Amikor a család gyarapodik, és a hely túl kicsi lesz, akkor bizony előkerülnek az építési tervek, és mindenki elgondolkodik a tetőtereken. Ez nem is kérdés, hiszen olcsóbban megoldható az ilyen átalakítás, mint a hozzáépítés, ráadásul most pályázhat egy kis plusz pénzre is. De a berendezése, és a kialakítása már korántsem olyan egyszerű feladat, még akkor sem, ha már egy kész tetőtérbe költözik be éppen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Strapabíró papírlámpa: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. március 23., hétfő 12:05

Az idei Maison & Objet nevű rendezvényen mutatta be innovatív, de minimalista grafikai mintával ellátott lámpáit René Barba, aki a neves francia bútor márkával, a Ligne Rosettel működött együtt a tervezés során. A végeredmény egy modern, nyalóka formájú asztali lámpa lett, melyet egy speciális, poliészter és poliamid anyag keverékéből készült, nagy szakítószilárdságú anyagból készítettek el. Ez az anyag a biztosíték arra, hogy a LED izzóval ellátott darab egykönnyen nem téphető össze, és nem is gyullad majd fel – írja a design-milk.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
488 szavazat 524 szavazat

Sorozatgyilkostól származik a 20.század egyik legjobb szlogenje

bb 2015. március 22., vasárnap 20:02

Két évvel ezelőtt ünnepelte 25. évfordulóját a világ egyik legismertebb és leglényegretörőbb három szavas szlogenje, a „Just do it”, amit a Wieden + Kennedy reklámügynökség szállított le a Nikenak még 1988-ban. A kreatív cég egyik reklámszakembere, Dan Wieden nemrég a Cape Town-i Design Indaba 2015 elnevezésű konferencián a dezeen.com munkatársának beszélt a szlogen meglepő eredetéről, miszerint ezek egy kivégzésre ítélt fegyenc utolsó szavai voltak.

„Emlékeztem egy portlandi pasasra, aki különféle bűncselekményeket követett el szerte az országban, és mikor Utahban járt meggyilkolt egy férfit és egy nőt, ami miatt börtönbe került, majd később ki is végezték. Mikor az utolsó gondolatai felől kérdezték, csak ennyit felelt: „ Let's do it” (Csináljuk!). Mivel nekem ez a verzió nem tetszett annyira, ezért megváltoztattam, így lett „Just do it” (Csináld!)” – emlékezett vissza Wieden a nyolcvanas évekre, mikor kezdő reklámügynökségként elkészítették a Nike szlogenjét.

Nike-Just-Do-It dezeen ban
Fotó: Nike
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 ... 124

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés