ÉLETMÓD

Felfüggesztik a Diane 35 forgalmazását Franciaországban

MTI 2013. január 30., szerda 13:51

1282

Felfüggesztik Franciaországban a Diane 35 tabletta és generikumainak forgalmazását. A gyógyszer szedéséhez négy haláleset köthető az utóbbi 25 évben - jelentette be szerdán a francia gyógyszerészeti ügynökség. A német Bayer konszern 1987 óta forgalomban lévő, eredetileg a pattanásos bőr kezelésére szolgáló hormonkészítményét elsősorban fogamzásgátlóként használták. A felfüggesztés három hónap múlva lép életbe.

A döntés azt jelenti, hogy nem tiltják be a készítményt, hanem meghatározatlan időre felfüggesztik a forgalmazását.A hatóság adatai szerint 2012-ben 315 ezer nő használta ezt a készítményt fogamzásgátlóként.

"A Diane 35 pattanásos bőr kezelésére szolgáló készítmény, amely megakadályozza a peteérést. Több vizsgálat azt mutatja, hogy ez az engedély nélküli használat nagyon elterjedt" - hangsúlyozta még január 11-én Dominique Maraninchi, a felügyelet vezetője. A készítmény forgalmazási engedélye kizárólag bőrkezelésre vonatkozik.

A kérdés akkor azért merült fel, mert a harmadik és negyedik generációs fogamzásgátló tabletták használata körül botrány robbant ki a múlt év végén Franciaországban. Azok gyártóját, szintén a német Bayer konszernt egy francia nő azzal vádolta meg, hogy az egy újfajta fogamzásgátló, a Méliane által okozott trombózis következtében kapott agyvérzést. Azóta összesen 14-en tettek feljelentést a Bayer és a francia hatóságok ellen. A gyógyszerfelügyelet már akkor jelezte: "nem normális" dolog, hogy a Diane 35 bőrgyógyászati készítményt sokan fogamzásgátlásra használják.

Az ügyben megkerestük  a Bayer Magyarországot is, akik későbbre ígértek választ a gyógyszer hazai felfüggesztésével kapcsolatban.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet tájékoztazása szerint a francia hatóságok döntésükről értesítették az Európai Gyógyszerügynökséget (European Medicines Agency) és egyúttal ún. referralt indítottak a gyógyszerrel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy az uniós központi hatóság újraértékeli a gyógyszer alkalmazásából származó előnyöket illetve kockázatokat, és a vizsgálat eredményétől függően dönt a készítmény sorsáról. A döntés érvényes lesz az összes tagállamra.

A készítmények uniós vizsgálatának lezárultáig a GYEMSZI OGYI nem látja indokoltnak korlátozó intézkedés bevezetését. Csak az Európai Unió központi gyógyszerügynöksége (European Medicines Agency) által hozott döntéseknek van automatikus következménye az összes tagállamra nézve, a nemzeti hatáskörben elrendelt felfüggesztéseknek/kivonásoknak nem.

13+1 tipp, hogy reggel tovább aludhasson

etelka 2013. január 28., hétfő 21:32

Kávé, fogmosás, mit vegyek fel, basszus, az a szennyesben van, anya, hol a kedvenc pulcsim, miért nem veszel sapkát, majd útközben megeszed a reggelit, hol a kulcsom, miért nem indul ez a nyomorult autó, megint lekéssük a HÉV-et. Ilyen nálunk egy átlagos reggel, tapasztalataim szerint máshol is hasonló bír lenni, hacsak nincs valaki, aki este kikészíti a ruhát, összepakolja a táskát, kivasalja a trikót, és feltölti a kocsi akksiját. Korábbi cikkünkben arra kerestük a választ, hogyan vehet időt magának, most a spórolásra helyeztük a hangsúlyt.

A Buzzfeed is hasonlóan látja, mert 29 olyan ötletet gyűjtöttek össze, mellyel időt lehet megtakarítani. Ezek egy része annyira tájidegen, hogy bele sem vettük a listába, másokat azonban jól lehet hasznosítani.

Gyűrődésgátló

1/3 rész öblítő

1/3 rész ecet

1/3 rész víz

1. Vasaló helyett használjon gyűrődésgátló spray-t

Az ígéretek szerint ennek segítségével megúszható a vasalási procedúra. A keverék akár házilag is elkészíthető, így a kiadások is csökkenthetőek. A dolog egyetlen nehézsége, hogy ha az ember késésben van, akkor általában arra sincs ideje, míg megvárja, hogy a ruha megszárad. Ilyenkor jól jöhet a hajszárítóval való átfújás vagy a Buzzfeed következő tippje.

2. Gőztisztító

A gőztisztítókhoz szoktak mellékelni egy olyan cserélhető fejet, mellyel villámgyorsan átfújható a ruha, és eltünteti a gyűrődéseket. Kabátokon, zakókon is meglepően egyszerűen használható, és mivel a gőztisztitó átlagosan 2 perc alatt aktivizálható, így gyorsan használatra kész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Duplán hízik fenékre az ülőmunkától

Dívány 2013. január 28., hétfő 10:16

A mozgásszegény életmód káros, de ha egyszer olyan kényelmes - és bár állítólag elég lenne napi tíz perc torna az egészséghez, mégis sokan inkább a kényelmet választják. Pedig a lusták veszélyben vannak, és ez hatványozottan igaz azokra, akik ülőmunkát végeznek, mivel ha hosszú órákat töltünk mozdulatlanul egy széken, az egy idő után nem csupán a gerincet és a hátizmokat fogja kikezdeni, hanem szervezetünk alapvető működését is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A képzelt betegek legjobb barátja a Google

Dívány 2013. január 27., vasárnap 17:03

Az internet nagy segítség tud lenni, hiszen bármit beírhatunk a keresőbe, amiről információt szeretnénk, majd válogathatunk a sok ezer találat közül. Egy hipochondernek az internet azonban nagy veszély is lehet: ha ráguglizik pár tünetére, egy-kettőre kiderítheti magáról, hogy minimum gyógyíthatatlan, de inkább halálos beteg. A jelenségnek külön neve is van: cyberhondria, azaz a téves netes öndiagnosztizálás okozta szorongás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tisztítson fugát

Divany.hu 2013. január 26., szombat 12:58

Minden háztartásban legalább egy helységben van járólap és csempe, amelyek fugáiba eléggé be tudja venni magát a vízkő, a kosz és a penész. Legtöbben már biztos találkoztak a problémával, milyen nehéz megszabadulni a szennyeződésektől. Egy sima mosószeres sikálás csak valamennyit segít: igazán szép fehér csak akkor lesz újra a fúga, ha fogkefével vagy körömkefével esik neki, és alaposan végigmegy rajta az alábbi, házilag elkészíthető tisztítószerek valamelyikével. Persze, boltban kaphatókkal is nekieshet, de ha van kisgyerek, kutya, macska vagy más háziállat az otthonában, jobban teszi, ha nem vegyszerekkel súrolja végig a lakást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől válik súlyos rögeszmévé az esküvőtervezés?

Dívány 2013. január 23., szerda 17:38

Az esküvő többnyire életünk nagy napja, így nem csoda, hogy jó alaposan megtervezzük, hogy tökéletes legyen. Az is belefér, hogy sok nő már óvodáskora óta arról álmodozik, hogy milyen lesz a ruhája, a gyűrűje, vagy hol fogja kimondani a boldogító igent. De vannak, akik rögeszmésen foglalkoznak ezzel, életük minden perce, gondolata ekörül forog – akár úgy is, hogy vőlegény sincs még a láthatáron se.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp a helyes hajszárításhoz

Dívány 2013. január 22., kedd 21:24

Hajat szárítani mindenki tud, gondolnánk, pedig több ponton is bukhat a dolog, és ilyenkor mind a frizura, mind maga a haj könnyen tönkremehet. Nem árt ésszel nekiesni a feladatnak, amiben segíthet, hogy a Huffington Post kifaggatta a New York-i és Los Angeles-i celebek egyik legfelkapottabb fodrászszalonjában, Sally Hershbergernél dolgozó Teddi Cranfordot, aki elárult pár trükköt a helyes hajszárításról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hizlal a Facebook

Dívány 2013. január 22., kedd 20:13

Ha még mindig nem tudja, miért hízik, nézzen magába: nem lehet, hogy túl sok időt tölt Facebookozással? Manapság már alig van olyan ember a világon, aki ne használná bizonyos rendszerességgel a közösségi oldalakat, bármilyen idegesítőek is néha. Az ismerősökkel folytatott virtuális kapcsolat olykor nagy segítséget nyújthat, de a kutatások szerint a függővé válás mellett több káros következménye is lehet, amiket akár észre sem veszünk: az egyik ilyen például az, hogy egyre többet tömünk magunkba, miközben a gép előtt ücsörgünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google megmondja, mikor jön az influenzajárvány

zezse 2013. január 21., hétfő 20:37

A Google tényleg mindenre tudja a választ. A keresési trendeket eddig is figyelték a reklámszakemberek, újságírók és a kutatók is, akik érdekes összefüggést találtak az influnza terjedése és a keresesések számának megugrása között - írja a socialtimes.hu

fluc1
Távolról sincs vége, olvasson még »

Barna zsírral az elhízás és a diabétesz ellen

Dívány 2013. január 21., hétfő 19:47

Az elhízás az egész világon népbetegségnek számít, a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő táplálkozás következtében. Hogy valamelyest csökkenteni tudjuk testsúlyunkat, a diéta-sport kombón túl több, drasztikusabb megoldás is létezik, kezdve a zsírleszívástól egészen a gyomorgyűrűig. A beavatkozások többségében a cél az, hogy eltüntessék a zavaró zsírszöveteket, vagy legalábbis mérsékeljék azok kiterjedését, Azonban nemrégiben a tudósok egy új ötlettel álltak elő, ami akár a cukorbetegség ellen is felveheti a harcot – ez pedig nem más, mint a  barna zsír transzplantáció.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hány fok legyen a munkahelyen?

etelka 2013. január 21., hétfő 10:33

Nyáron a légkondi távirányítójáért megy a harc, télen a fázós kollégák folytatnak kíméletlen csatát a hidegtűrő társaikkal. Persze ez csak azon szerencsésekre vonatkozik, akik fűtött irodában dolgoznak, és maguk szabályozhatják a hőfokot. Nálunk így vérre menő harcok bírnak kibontakozni, melyek rovatszinten is háborúhoz vezetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Siófokon költi a pénzét a magyar

etelka 2013. január 20., vasárnap 19:17

A Szállás.hu elkészítette éves statisztikáját, melyből kiderül, hová jártunk pihenni 2012-ben. Az internetes portál felmérése szerint többen utaztak együtt nyaralni (átlagosan 3,14-en), viszont tavaly kerültük a hoteleket, inkább az apartmanokat és vendégházakat választottuk.

Az átlag nyaraló 2,6 napot tölt távol az otthonától, és egyre kedveltebbek az elő- és utószezoni nyaralások, de a legtöbben még mindig júliusban és augusztusban pihenik ki az év fáradalmait. A SZÉP-kártya a bevezetése óta egyre terjed, akik így fizettek, azok átlagosan 52300 forintot költöttek.

Nem meglepő módon a Balatont még mindig kedvelik a nyaralók, idén a legtöbben Siófokra utaztak. Ezt követte egy másik fürdőváros, Hajdúszoboszló. Harmadik helyre került a főváros, negyedik pedig Eger lett.

TOP10 Nyaralóhely

(Zárójelben a 2011-es helyezések)

1.  Siófok (2.)

2.  Hajdúszoboszló (1.)

3.  Budapest (3.)

4.  Eger (5.)

5.  Balatonfüred (4.)

6.  Gyula (7.)

7.  Balatonlelle (10.)

8.  Zalakaros (8.)

9.  Hévíz (9.)

10.  Sopron (6.)

Meglepő módon a határközeli Sopron a hatodik helyről a tizedikre csúszott vissza, Balatonlelle viszont három helyet lépett előre.

A Magyar Turizmus Zrt.felmérése szerint a magyarok szívesebben utaznak külföldre, és ott jelentősen többet költenek, mint belföldön. Itthon maradva viszont a Balatonnál majdnem 6 napot maradtak, a Tisza-tónál és a Nyugat-Dunántúlon négyet.

Itt a napi átlagköltés 4900 forint volt. A Balaton kivételével inkább rokonlátogatni utazunk, ha pedig nem csupán a napozás és a barátok végiglátogatása a cél, akkor a nyaraló felé tartunk – derült ki a Magyar Turizmus Zrt. felméréséből.

Annak ellenére, hogy a január a spórolás hónapja, a statisztikák azt mutatják, hogy egyre többen mennek el kipihenni az ünnepeket, amelyre mi is adtunk néhány tippet.

Persze nem csak néhány napra érdemes elutazni, remek kirándulóhelyek vannak az országban, de mióta betörtek a kuponos oldalak, azóta viszonylag jó áron lehet lecsapni a kedvezményes ajánlatokra, csak érdemes megnézni, mire adjuk ki a pénzt.

Így készítsen szőnyeget megunt prémkabátból

Tuna Judit 2013. január 17., csütörtök 16:50

A tavaly indult dizájntárgy-barkács sorozatunkban Kaszanitzky Anna lámpatervezővel készítettünk lámpát, most Bíró Andrea lakberendező mutat nekünk újat: hogyan lényegül át nagyon egyszerűen és gyorsan egy ócska bunda látványos és egyedi szőnyeggé. Mi is kipróbáltuk, mit tudunk, és tényleg ment: szabtunk, varrtunk, és egyik sem volt megerőltető. Szóval, ha van egy ócska, megunt, örökölt, kiégett, elszakadt szőrmebundája, essen neki, próbálja ki mit kezdhet vele, mielőtt kidobná!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerezzen állást testbeszéddel!

Dívány 2013. január 16., szerda 20:50

Manapság már az is fél sikernek számít, ha valaki bejut egy állásinterjúra: azt jelenti, az önéletrajzunk vette az akadályt, végzettségünk és tapasztalatunk alapján esélyesek vagyunk. Végül azonban a személyes benyomás lesz az, ami eldönti, mi leszünk-e a végső befutók. Az állásinterjún már nem a szakmai oldalt nézik – azt már megtudhatták az önéletrajzunkból –, hanem a személyiségünket: hogy milyen a problémamegoldó képességünk, mennyire vagyunk nyitottak vagy zárkózottak, mennyire lehet hinni a szavunknak, és egyáltalán, hogy milyenek vagyunk. Mert hát senki sem akar olyasvalakivel dolgozni, aki a szakma egyik legjobbja bár, de már elsőre is reménytelenül ellenszenves.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Arcpakolások fillérekből, télre

Tuna Judit 2013. január 16., szerda 19:36

Így január közepén, újévi ajándékként megérkezett a hó, bár eddig szerencsére a fagyos hideg még elkerülte a fővárost. De ne örüljön túlságosan, mert ha lehet hinni a prognózisnak, napokon belül a hűvös, dermesztő idő is megérkezik. A kezek lefagynak, az arc pirospozsgás lesz, rosszabb esetben a bőr kiszárad, húzódik és viszket. Néhány egyszerű praktikát ajánlunk, amivel enyhítheti ezeket a tüneteket, és egyik sem kerül többe pár száz forintnál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanuljon nyelvet és informatikát fillérekért!

etelka 2013. január 16., szerda 10:24

Decemberben indult el a TÁMOP 2.1.2/12-1, pályázata az Európai Unió A Tudásod a Jövőd! elnevezésű lakossági fejlesztő projektjének részeként. Ennek keretében szinte minden magyar állampolgár tanulhat alap- és középfokon idegen nyelvet valamint informatikát. A szisztéma viszonylag egyszerű: mindenki részt vehet a képzésekben, aki elmúlt 18 éves, nem tanul felsőoktatási intézményben állami támogatással, és kifizeti a képzés önrészét. Személyenként maximum 90.000 forint igényelhető, mely keret különböző típusú és szintű képzésekre használható fel, bár jellemző, hogy mindkét területen csak alap- és középfokú tanfolyamokra lehet regisztrálni. Azoknak viszont, akik hátrányos helyzetű településen laknak, még ez is nagy segítséget jelenthet, főleg, hogy nekik a támogatott összegből csak egy minimális 2 százalékot kell kifizetniük. Más esetben 5 százalékot kell téríteni a tanfolyamok árából, ez azonban nagyságrendileg még mindig csak 2000 és 4500 forintot jelent.

Persze, a lényeg, hogy mely intézmények vesznek részt a képzésben: ezeknek a listáját itt lehet megtekinteni, ha pedig rögtön belevágna a tanulásba, ezen az oldalon keresztül lehet regisztrálni.

A program indulását övező botrány után az akkreditált intézmények közé azért bekerültek valódi, működő nyelviskolák is: jelenleg 24 intézmény kapta meg az engedélyt, és további 86 vár arra, hogy befogadják a pályázatát. Ha tehát tanulni szeretne, mindenképp alaposan nézzen utána a választott intézménynek, mondjuk ezek szerint a szempontok szerint, mert lehetnek a tanfolyamok olcsók, de az elvesztegetett idő is pénz. A.24 oktatási intézmény egyelőre nem túl sok, de található köztük több jónevű, ismert nyelviskola is: az International House-nak több megyében is van iskolája, a Tudomány Nyelviskolának Budapesten és Győrben is vannak képzései, a Dover Nyelvi Centrum is többéves múlttal rendelkezik, és számos vidéki nyelviskolából is válogathatunk.

20 tipp a kókuszolaj használatára

zezse 2013. január 15., kedd 18:47

A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír alig egy-két éve tűnt fel a bioboltokban. Karrierje gyorsan ívelt felfelé, manapság már a főzésen kívül a kozmetikai ipar is felfedezte magának, párhuzamosan azzal, hogy teret nyert a "csak természetesen" mozgalom. Akik nem szeretik a kókusz ízét, tartanak tőle, pedig az olajnak nincs íze. A 24 fok alatt szilárd élelmiszer meleg hatására gyorsan megolvad, ugyanakkor meglehetősen stabil molekulaszerkezete miatt hűtés nélkül is sokáig eláll. Sütésnél úgy viselkedik mint a zsír, de többször felhasználható.

Az olajnak két típusa van, a szűrt (RBD) és a szűz (VCO). A konyhában és a kozmetikumgyártás során általában a szűrt olajat használják. A szűrés ebben az esetben azt jelenti, hogy finomítják, fehérítik és szagtalanítják a terméket. Az RBD-nek is nevezett eljárás során a szárított kókuszt dolgozzák fel.

A szűz olajat nem finomítják annyira, és ez alacsonyabb hőfokon is történik, illetve jelentős különbség, hogy ez az olaj friss kókuszdióból készül. Ezen jobban érződik, miből is származik, és a vegyi anyagok hiánya miatt egészségesebb is. A kókuszolaj nagy előnye, hogy a hőhatásokat jól tűri, és a zsírsavai a melegítés hatására nem sérülnek. Egy liter ára 1200 forintnál kezdődik, de ez nagyon sokáig elég.

Na de mire is lehet használni ?

Mi tud?

Gyulladáscsökkentő

Baktériumölő

Gombaölő

Vírusölő

Testápolás

1. Hidratáló: melegítse meg a keze között, és egyszerűen használja mint testápolót. Ha van otthon olívaolaja, akkor azzal is összekeverhetí.

2.Szemránckrém: kenje a szeme alá, eltünteti a táskákat, és rendszeres használattal a szem körüli ráncok is csökkennek

3. Aftershave: borotválkozás után használva, nyugtatja a bőrt, és nem tömíti el a pórusokat

4. Dezodor: önmagában vagy szódabikarbónával és kukoricakeményítővel kombinálva, remekül eltünteti a szagokat.

5. Hajkondicionáló: felolvasztva és a hajvégekbe masszírozva remekül ápolja a hajat, de akár a teljes hajra is tehető. Ebben az esetben egész éjszakára a hajon maradhat, de egy sapka, vagy egy törölköző a párnára nem árt, hogy ne zsírozza össze az ágyneműt. Főleg a sprőd, göndör, kezelhetetlen hajra van jó hatással.

6. Fogkrém: egy kevés olaj és hozzá egy kis szódabikarbóna jó megoldás a fogkrém helyett.

7. Sminklemosó: olajossága révén remekül eltávolítja a sminket, és még dörzsölni sem kell.

8. Ajakápoló: 4-es fényvédőfaktorral rendelkezik, emellett hidratálja az ajkakat, akárcsak a sheavaj.

9. Síkosító: tökéletes síkosító, de arra érdemes figyelni, hogy a latexszel nem kompatibilis.

10. Popsikrém: használja ugyanúgy mint a megszokott krémet.

11. Koszmó ellen: olaj helyett is lehet a kókuszzsírt használni, dörzsölje be a koszmós területet, és hagyja rajta. Másnap óvatosan távolítsa el a koszmót.

12. Testradír: kókuszolaj és a cukor segítségével távolíthatja el az elhalt hámsejteket. Ha szereti az illatokat, tehet bele néhány csepp illóolajat is.

13. Horzsolás és vágás: mély sebekre persze nem ajánljuk, de apróbb hámsérülésekre nagyon jó a kókuszolaj. Csak kenje a megtisztított területre.

14. Rovarcsípés után szintén segít az olaj.

15. Ekcémások vagy psoriasissal küzdők számára is jó választás a kókusz, akárcsak a a sheavaj.

Egyéb felhasználás

1. Szúnyogriasztó: A kókuszolaj borsmenta olajjal összekeverve távol tartja a szúnyogokat.

2. Ragacseltávolítás: keverjen össze egyenlő arányban szódabikarbónát és olajat. Hagyja egy darabig a ragadós felületen, majd dörzsölje le egy egy kiszolgált fogkefével, vagy a szivacs dörzsis oldalával

3. Bútorápoló: a polírozott bútorok ápolására is használató az olaj. Keverjen össze egy kevés citromlét és olajat, és kenje át vele a bútort. A keveréket először egy kis területen próbálja ki, hogy biztosan ne sérüljön a bútor.

4.Bronz tisztítása: egy kevés olajat pamutrongyra téve törölje át bronztárgyát. Elmélyíti a fém színét, és tisztítja azt.

5. Bőrtisztítás: a bőrcipőket, csizmákat de a táskákat is ápolja, puhítja a bőrt. Ugyanakkor érdemes figyelni rá, hogy sötétebbé teszi a színt, így világos cipőkre nem ajánlott.

Ezért hízik el, ahogy idősödik

Dívány 2013. január 11., péntek 19:21

Az idősödés több külső és belső átalakulással jár: hajunk rohamosan hullásnak indul, ráadásul meg is őszülünk, csontjaink törékenyebbé válnak, a nők menstruációja elmarad, és mindezek felett alakunk is megváltozik. Ráadásul, lehetett bár fiatalabb korunkban modellkülsőnk, az évtizedek múltával egyre többet mutat a mérleg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt Ilcsi néni

Dívány 2013. január 10., csütörtök 14:34

87 éves korában elhunyt Ilcsi néni, azaz Molnár Dánielné. Az Ilcsi kozmetikai márka megalkotója 55 éven át dolgozott, hogy megmutassa, hogyan lehet minőségi natúrkozmetikumokat gyártani. A hírt Facebook oldalán a fia, Molnár Ferenc jelentette be.

Molnár Dánielné 1926 április 17-én született Nógrád megyében. Kozmetikus iskoláit már Budapesten végezte, 1956-ban szerezte meg szakmunkásvizsgáját. A Vénusz Fodrász Szövetkezetben kezd el dolgozni, majd 20 év után, 1976-ban a Divat Fodrász Szövetkezetbe igazol át. 1984-ben fiával, Molnár Ferenccel megalakítja az Ilcsi Szépítő Füvek GMK-t.

1999. augusztus 20-án Göncz Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje kitüntetést adományozza neki. Az üzlet azóta is virágzik, a csak kozmetikusoknál megvehető, növényi alapanyagok felhasználásával készült krémeket sokan kedvelik, mára a világ több mint 30 országában használják az Ilcsi termékeket, elsősorban kozmetikai szalonokban.

Így spóroljon januárban!

etelka 2013. január 10., csütörtök 08:14

Az év első hónapjában sokunknak elfogy a pénze, ilyenkor jön a tűzoltás, hogy mindenre maradjon hónap végére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csodás fogyókúrás eszközök a 70-es évekből

zezse 2013. január 9., szerda 20:58

Elképesztő ötletességgel küzdöttek a 70-es években az elhízás ellen, és már akkor is kedveltek voltak azok az eljárások, ahol viszonylag alacsony energiabefektetéssel lehetett sikereket elérni. Azaz: meg sem kell mozdulni, és leolvad rólunk a háj. Egyes termékek annyira beváltak, hogy a mai napig használjuk őket, vagy enyhén módosított változataikat.

Emlékeznek például a szaunaruhára? A csodálatos ruhát a napi tevékenység során kellett hordani, jól megizzasztotta viselőjét, aki otthona magányában diszkréten távolíthatta el magáról a hájat. A ruhát 6,95 dollárért árulták, ezért az árért egy 68 oldalas, diétás receptekkel teli könyv, valamint egy 64 oldalas, tornagyakorlatokat tartalmazó füzetecske is járt. Ez mai áron egyébként nagyjából 40 dollárnak, kb. 10 ezer forintnak felel meg.

Hasonlóan csodálatos találmány az uniszex légnadrág is, ami állítólag masszírozza a kényes területeket, egyébként pedig izzasztóan hat viselőjére. A javaslat szerint felkeléskor és a házimunka során is viselni lehet a nadrágot, és mindössze 6,95 be került annak idején.

Fotó: Flickr
Fotó: Flickr

A Vita Master nálunk jóval később jelent meg, mint a lehetőségek országában, ennek ellenére boldog-boldogtalan rázatta magát rajta. A hájat a rázással eltüntető módszer a mai napig is hódít, csak most más néven árulják, és sokkal gyorsabban rezeg. A kis szerkezetre csak rá kellett állni, és a szalaggal rázatni a hájunkat, így alig fél óra alatt megvolt a napi testedzés.

7323761358 e9f7a439a7 z
Fotó: flickr

A masszírozás elvén működő, 150 dolláros géppel a karoktól a hátig és a hasig lehetett masszíroztatni fájó és hájjal fedett testrészeket. A keményfa masszírozók segítségével mélyreható masszázst végezhettünk, hatékonyabbat, mintha masszőr segítségét kértük volna. Ennek a gépnek már jóval borsosabb volt az ára, mai árfolyamon kb. 890 dollár lenne, közel 200 ezer forint.

Fotó: Flickr
Fotó: Flickr

A gép nem csak a 70-es években hódított, már egy 1941-es felvételen is feltűnik egy hasonló, illetve a masszírozás elvén működő társa is. A szerkenytűknek egy bajuk van, nagyon sok helyet foglalnak, és viszonylag kevesen rendelkeznek akkora lakással, ahová ezek beférnének.

Egy krém, egy övecske, és azonnali hatás – az ígéretek szerint akár 10-15 centimétert is lefaraghattunk a hasunkból, ha az orvosok által kifejlesztett övet és a hozzá tartozó krémet használtuk. A férfiak és nők által egyaránt hordható öv mindössze 14,95 be került, krémmel együtt. Ez mai áron 245 dollár lenne, vagyis valamivel kevesebb mint 55 ezer forint.

A 90-es években hódítottak Magyarországon a Sender You szalonok, ahol az ember csak ráfeküdt a gépekre, és az mozgatta a lusta pácienst. A technológia már jóval korábban is létezett, ezen a fenti, 1966-os videón meg lehet csodálni, milyen, ha meg sem moccanunk, és egy gép dolgozik helyettünk.

7 tipp, ami elűzi az ünnepek utáni depressziót

Dívány 2013. január 8., kedd 15:28

Nemcsak a nyaralás után foghat el minket a szomorúság, hanem az év első napjain is sokakat gyötör a rosszkedv, mert az emelkedett hangulat után ismét jönnek a dolgos hétköznapok, ott vannak a fogadalmak, amiket be kell tartani, és rájönnek, hogy csak azért, mert éjfélt ütött az óra, a világ nem fordult ki a sarkából. Mintha a szezonális hangulatzavar, avagy a téli depresszió önmagában nem lenne elég.

Ragyogó bőr az újévre: BB krémek tesztje

Dívány 2013. január 7., hétfő 13:41

A BB krémek Dél-Koreából származnak, a dupla B betűk a Blemish Balm rövidítéséből adódnak, de ezek a krémek a bőrhibák fedésénél sokkal többet tudnak. Általában fényvédőt, hidratálót, fehérítőt, ránctalanítót tartalmaznak, na és vitaminokat illetve antioxidánsokat. Mindenféle bőrre kaphatóak, a zsírostól a szárazig. Igazi nagyságuk abban rejlik, hogy valamelyest alkalmazkodnak a bőrszínhez (ezért van az, hogy az alapozóktól és színezett hidratálóktól eltérően ezek csak néhány árnyalatban elérhetőek). Egy rétegben nem fednek úgy mint egy alapozó, de több rétegben használva már ütősebb hatást lehet velük elérni.

A BB krémek távol keleti sikerén felbuzdulva a nyugati kozmetikai cégek is elkészítették az európai arcbőrre adaptált változatokat. Bár a BB őrület nyáron tetőzött, most volt végre időnk rá, hogy leteszteljük az olcsót és a drágát, a márkásat és a noname-t egyaránt. Míg én hétről-hétre bedőlök a reklámoknak, és megveszek mindenféle legújabb dolgokat, kolléganőm a natúr irányzat híve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen munkaidőben, fogyni fog

etelka 2013. január 7., hétfő 12:11

David Zinczenko a Men's Health vezető szerkesztője kigondolt egy olyan új módszert, mellyel – állítása szerint – most már véglegesen és hatékonyan tüntethetjük el a zsírpárnáinkat. Bár a 2012-es fogyókúrás válogatásban még nem szerepel ez a csodálatos új diéta, reméljük, a 2013-as listán majd visszaköszön. A 8 órás diéta névre keresztelt módszer lényege, hogy csak 9-17 óra között lehet enni, és persze megfelelő szakvéleményekkel támasztják alá. Igaz, csak egereken tesztelték a dolgot, de ez állítólag elég.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bármire hajlandó, csak ne maradjon egyedül

Dívány 2013. január 6., vasárnap 20:06

A szerelemben természetes, hogy minél több időt szeretnénk együtt tölteni a szeretett féllel. Főleg egy kapcsolat elején fordul elő, hogy úgy érezzük, nem vagyunk teljes emberek a másik nélkül, és mikor a vele vagyunk, nem is lehetne tökéletesebb az élet. Van azonban egy határ, és amikor már a nyomozgatások, az „öngyilkos leszek, ha elhagysz” zsarolások, vagy a depresszió van soron, az már nem mondható egészséges ragaszkodásnak. De hol ez a határ? Mikortól csap át az összetartozás természetes igénye nyomasztó társfüggőségbe?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés