ÉLETMÓD

Ezekre figyeljen, ha leánybúcsút szervez!

jeanpierre 2013. március 24., vasárnap 19:28

Mire érdemes figyelni a leánybúcsúknál? Hogyan kerülhetjük a vitákat? Egy-egy leánybúcsú szervezésénél még azok is könnyen mondják el egymást szinte mindennek, akik elvileg jó barátnők volta. A Jezebel és a Huffington Post nyomán összeszedtünk néhány fontos dolgot a szervezéssel kapcsolatban, és egy-két tippet is ajánlunk. Nem állítjuk, hogy megfejtjük a világot, de ezek azok az alapvető dolgok, amelyekre mindig érdemes emlékeztetnünk magunkat. Ha pedig sikerrel túlesett a leánybúcsú megpróbáltatásain, akkor ne felejtse azt sem, mit nem kellene majd csinálni az esküvőn, vagy hogyan figyelhet  oda a költségekre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vesegyilkos kullancstól és férget terjesztő szúnyogtól védje a kutyát

zezse 2013. március 24., vasárnap 19:05

A tavasz nem csak nem várt kölykök ezreit hozza el, hanem a szúnyogokat és a kullancsokat is. Ezek ellen az apró vérszívók ellen nem azért kell, vagy érdemes védekezni, mert zavarja a kutyát a csípés, vagy utáljuk a kullancsot kiszedni belőle, hanem azért, mert az egyik egy halálos, a másik egy nagyon kellemetlen betegséget terjeszt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csalódott hobbikertészek verik szét a Sportarénát

etelka 2013. március 23., szombat 10:47

Péntek déltájt alig néhányan lézengtek a Budapest Sportarénában, pedig a Gardenexpo egy kertmegszállottnak legalább olyan élmény lehet, mintha becsöngetne hozzánk egy nap George Clooney. Azon tévképzetünk gyorsan elszállt, hogy itt majd cuki virághagymákat, helyes kesztyűt, netán térdeplőpárnát veszünk, kaphattunk volna helyette jacuzzit és tikfa asztalt horror áron.

Kicsit úgy éreztük, mi bizony eltévedtünk, és egy újgazdagoknak szánt, amerikai ranchokra illő kert berendezésére szakosodott kiállításon járunk, nem pedig a rákospalotai kiskert-tulajdonosokat megcélzó rendezvényen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne távozzon üres kézzel a munkahelyéről

Toma 2013. március 19., kedd 19:45

Hogy mégis mikor érdemes kilépni? Vannak esetek, amikor fontos mihamarabb, persze leginkább akkor, ha már találtunk másik állást. Lehet bármennyire ócska hely az előző, ebben az egy dologban érdemes biztosra menni, mivel igencsak kitolódott az átlagos munkakeresési időszak, főleg 40 év felett. Szakemberek szerint viszont ha a lelki tényezőket is számba vesszük, néha érdemes azonnal dobbantva fejest ugrani az ismeretlenbe. Még így sem mindegy viszont, mikor és hogyan teszi, hogy anyagilag a legjobban jöhessen ki belőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem is olyan egészséges, és még hizlal is a szusi

Toma 2013. március 18., hétfő 17:19

Sokáig tartotta magát az az elképzelés, miszerint a népszerű japán specialitás, a szusi nem csupán egészséges, de még a diétázók is bátran fogyaszthatják. Ezt idáig nem is nagyon kérdőjelezte meg senki, egyrészt mert nem nagyon látni kövér japánt, másrészt olyan sztároknak is bevallottan fontos tápláléka, mint Victoria Beckham, illetve Cheryl Cole. Rachel Beller dietetikus szerint azonban mégsem tesz annyira jót a testsúlyunknak, mint azt eddig hittük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most vetesse le az anyajegyét!

jeanpierre 2013. március 17., vasárnap 11:40

Tudta, hogy a húsz-harminc éves nők között a vezető halálok az anyajegyből kialakuló daganat? Aki esetleg hezitált volna, hogy szűrésre menjen, vagy hogy levetesse az egyik anyajegyét vagy más, úgynevezett bőrnövedékét, mostanában anélkül megteheti, hogy bármiből kimaradna, köszönhetően a napokra visszatérő télnek! Miért veszélyesek az anyajegyek és miért nyár előtt ajánlott őket levetetni? Hogyan történik az anyajegy-eltávolítás? Dr. Vass Ilona, bőrgyógyász a Díványnak összeszedte, hogy mikre és miért érdemes figyelnünk.

Készítsen magának egyedi parfümöt

Toma 2013. március 17., vasárnap 09:20

A drogériák és illatszerboltok polcai roskadásig vannak különböző illatú parfümökkel, melyekért legtöbbször indokulatlanul nagy összegeket kérnek el. Való igaz, a profi parfümkészítés külön tudomány, de van, amivel ön is bátran megpróbálkozhat házi körülmények közt is. Csak pár dolgot kell szem előtt tartani hozzá, és percek alatt egyedi illatot keverhet magának!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az élsport már nem az egészségről szól

carl_lewis 2013. március 16., szombat 18:14

Hogyan diétázik egy fitneszvilágbajnok? Mennyit kell edzenie a tökéletesen feszes fenékért? A huszonkét éves Szabó Melinda idén megvédte a címét az amatőrök között az Ohio államban megrendezett Arnold Classicon, a világ egyik legnagyobb fitnesz- és testépítőversenyén. Ahogy a Díványnak elmondta, idén valójában már a profik közé is meghívták, ő azonban későn értesült róla, ezért indult végül az amatőrök között. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Szabó Melinda lesz a világ legfiatalabb profi fitneszversenyzője. Ha bármi kérdése lenne, írjon nekünk, a világbajnoknő pedig egy következő cikkben megválaszolja!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne várjon csodát a narancsbőr elleni krémektől

Toma 2013. március 15., péntek 20:10

Életkortól és testalkattól függetlenül szinte alig akad olyan nő, aki ne küzdene a narancsbőrrel különböző krémek, gépi kezelések segítségével. De vajon mennyire eredményesek ezek a módszerek hosszú távon? Vagy csak ideig-óráig élvezhetjük az hatásukat, majd kezdhetjük újra az egészet, nem kis összeget áldozva rá?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugyanattól lesz szép a bőre, amitől pattanásos

Toma 2013. március 15., péntek 11:16

Azt eddig is tudtuk, hogy a pattanások kialakulásáért több dolog is felelős – helytelen étrend, genetika, hormonok, stb. –, és azt is, hogy a bőr felületén élő ún propionibaktériumoknak is fontos szerepe van benne. Ez utóbbiaknak azonban van egy olyan törzse, ami nemhogy pattanást nem okoz, de a bőr saját védőrendszereként elpusztítja az aknékat okozó kórokozókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: érdemes megvenni a fitneszmagazinokat?

zezse 2013. március 13., szerda 21:26

Azt már az Emil.Rulez! is megénekelte, hogy eljön az a nap, amikor az ember szembesül vele, hogy nem tett jót a hosszú tél és a mozgáshiány. Na, ekkor jön el az az időszak, amikor beindul a hisztérikus fogyókúraőrület, megveszi a csodaszerként hirdetett pirulákat, letölti a tornavideókat, vagy a neten keres valamit. Pár hónapra még egy fitneszbérlet is befigyel, de a lelkesedés a hőmérséklet drasztikus emelkedésével erőteljesen csökken.

Az újságosok szerint a fitneszmagazinok is jobban fogynak, hisz mindegyikben legalább 2-3 tuti fogyókúrát lehet találni, a gyakorlatokról nem is beszélve.Megnéztük, melyikre érdemes költeni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vége a tamponnak, itt a softcup!

LS 2013. március 12., kedd 19:08

A tampont és a betétet mindenki ismeri, ki erre, ki arra esküszik. A környezettudatosak képesek a menstruációt mosható betéttel kibekkelni, de a tengeri szivacs is létezik, mint a tampon alternatívája. Néhány éve tűnt fel Magyarországon a menstruációs kehely vagy csésze névre keresztelt, szilikonból készült tamponhelyettesítő, melynek nagy előnye, hogy egyszer kell megvenni, kicsit hozzászokni, és utána évekig használni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most a pillanatnak élek

jeanpierre 2013. március 12., kedd 11:57

A húszéves Vasas Vanda nyerte a szombati kerekesszékes szépségversenyt, a Miss Colourst. A szépségkirálynő mindössze öt hónapja kényszerült kerekesszékbe egy autóbaleset miatt, a Díványnak most elmondta, miért indult el a szépségversenyen, mitől izgult a legjobban, hogyan ismerkedett meg a barátjával, és hogyan képzeli a jövőjét. Az egyébként, aki a balesetet okozta, sértetlenül megúszta, és még csak meg sem látogatta azóta áldozatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Migrént, alvászavarokat és reumás fájdalmakat is okozhat az állkapocskattogás

Toma 2013. március 10., vasárnap 17:53

Ha az állkapcsa szokott kattogó hangokat hallatni rágás közben, és az utóbbi időben gyakran fáj a feje, jó, ha kivizsgáltatja magát. A felnőtt lakosság 75-80%-anak vannak hasonló rágóízületi, illetve fogsorzáródási problémái, és bár ezek nem minden esetben okoznak fájdalmat, vagy egyéb kellemetlenséget, mégis érdemes kivizsgáltatni. Később ugyanis már fájni is fog, és súlyosabb gondokat is eredményezhet, ha kezeletlenül marad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elő a növényekkel, itt a tavasz!

zezse 2013. március 9., szombat 16:35

Elő a balkonládákkal, az elpakolt cserepekkel és a kerti garnítúrákkal! Bár a hétvégére még esőt mondanak, megkerülhetetlenül itt a tavasz, a (be nem zárt) barkácsáruházak már előpakolták a raktáraikból a kerti szetteket, leporolták a virághagymákat, és újabb rendelést adtak le a metszőollókra. Az IKEA is kaspókkal és virágládákkal támad, és a hipermarketekben is megélénkült a kertészeti osztályok forgalma. Ha bizonytalan, hogyan lehetne otthonos az erkélye, ahoz már korábban is adtunk pár tippet, kattintson!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menjen kirándulni a tavaszi napsütésben!

jeanpierre 2013. március 9., szombat 12:53

Oké, tudjuk, hogy legalább egy ilyen cikkel minden tavasszal találkozik, nem is állítjuk, hogy ebben majd Budapest környékének soha nem ismert, vagy rég elfeledett csodáit fogjuk feltárni, csak annyit, hogy összegyűjtöttünk néhány helyet, amit mi is szeretünk, vagy ahova mi is szeretnénk végre elmenni. A lényeg, hogy önnek is meghozzuk a kedvét, és ne az internetet kelljen böngésznie, hogy most akkor hová is menjen kirándulni. Ha lenne egy tuti ötlete, akkor erre a címre írjon nekünk!

Süketség ellen igyon vörösbort!

Toma 2013. március 8., péntek 15:33

Régóta tudott, hogy a vörösbornak számtalan pozitív hatása van: csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek, sőt, még az időskori demencia ellen is védelmet nyújt. A tudósok azonban nemrégiben rájöttek arra, hogy a vörös szőlőben található resveratrol nevű anyagnak köszönhetően csökkenti a halláskárosodás mértékét is.

A detroiti Henry Ford Kórházban végzett tanulmány szerint kisebb mértékben szenvedtek halláskárosodást azok a kísérleti állatok, melyek kaptak ebből a vegyületből, mielőtt hosszan nagy zajártalomnak tettek ki őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felismeri, mit vesz nőnapra?

jeanpierre 2013. március 7., csütörtök 18:17

Mindjárt nőnap, biztos sokan gondolnak arra, hogy virágot vegyenek a barátnőjüknek, a feleségüknek, a rokonuknak, stb. Csakhogy a virágokat a férfiak többsége valószínűleg alig-alig ismeri, és könnyen lehet, hogy a nőket is zavarba lehet hozni egy nagyobb virágüzletben. Összeállítottunk egy kisebb kvízt, hogy ne csak bökdössön a boltban, hogy ezt meg ezt meg ezt kéri. Ha pedig figyel, nemsokára jön majd a cikk, amiből azt is megtudhatja, melyik virág mit jelent, és hol és mennyiért érdemes beszerezni!

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Készítsen természetes kézkrémet egyszerűen!

Tuna Judit 2013. március 7., csütörtök 12:39

Ismét egy gyors és hatásos házi recept: ahogyan már megszokhatta, ebben is csak természetes összetevők vannak, és igen, ez is rendkívül olcsón elkészíthető. Mutatunk receptet száraz és ekcémás bőrre, illetve egy egyszerű hidratálót is. Bónusz: mindezek testápolónak is tökéletesek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan legyünk jó esküvői vendégek? Így!

jeanpierre 2013. március 6., szerda 18:01

Mit tehetünk a gyerekekkel? Mire figyeljünk, ha a boldog párral csevegünk? Miért ne bújkáljunk a fotózásnál? Hány bunkóságot követhetünk el az okostelefonnal? Reméljük, a héten végre tényleg beköszönt a tavasz, ezzel pedig beindul az esküvői szezon is. Összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot a Huffington Post tippjei alapján, amiket betartva a lehető legjobb vendégek lehetünk. A tippek között persze akad egy-két magától érthetődő is, mégis valaki mindig beleszalad a legbénább a hibákba is. (Ha a mániákus esküvőszervezésről olvasna, kattintson ide, ha spórolási tippekre kíváncsi, akkor ide!)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyalogoljon, ha futni nem mer!

carl_lewis 2013. március 6., szerda 16:34

A tavasz közeledtével szívesen sportolna a szabadban, de futástól valamiért fél, esetleg az ízületeit kímélné? Ahelyett, hogy az éppen aktuális divatsportba ölne energiát, szívesebben vágna bele valami klasszikusba? Látva, hogy mekkora sikert aratott a futóedzővel készített rövid sorozatunk, ezúttal ismét egy szakemberrel, Szabó Anikó edzővel beszélgettünk, a téma pedig a gyaloglás. Ha a futástól valamiért ódzkodna, akkor mindenképpen érdemes a gyaloglással próbálkoznia, mert ezzel  a klasszikus sportszámmal is a futással megegyező eredményeket érhet el, a csajoknak pedig kifejezetten jól áll. Ha bármi kérdése lenne a gyaloglással kapcsolatban, erre a címre írjon, és ahogy korábban is, egy következő cikkben az edző megválaszolja őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne adjon esélyt a tavaszi fáradtságnak!

Toma 2013. március 5., kedd 14:16

Egyre nyilvánvalóbban itt a tavasz, de hiába a melegebb hőmérséklet, a kizöldült fű, a rügyező fák és a napsütés, vannak olyanok, akiken pont ekkor lesz úrrá a legmélyebb kimerültség. A szakértők szerint pedig épp a sötét tél az, amikor mindenki zombiként viselkedik, így sokan értetlenül állnak az előtt, miért épp az újjáéledő természet az, amit szervezetük nem tud követni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ráedzhet az izomlázra, úgyse ér semmit

Toma 2013. március 4., hétfő 18:33

Az izomláz közismert és hétköznapi dolog, mégis több tévhit is kering vele kapcsolatban: például az, hogy a tejsav felhalmozódása okozza, illetve hogy muszáj pihentetni. Utánajártunk, mi a valóság, és hogy mit lehet tenni (lehet-e tenni egyáltalán) azért, hogy minél előbb elmúljon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne hagyja, hogy terrorizálják a munkahelyén

Toma 2013. március 4., hétfő 10:38

Manapság egyre komolyabb probléma az iskolai bullying (kb pszichológiai hadviselésnek, pszichoterrornak fordítható), amikor már az egészen fiatalok is előszeretettel tipornak bele egymás lelkivilágába minden lehetséges módon, néha akár halálos következményekkel is. Nem mintha a munkavállalók jelen generációja ne volna kellőképp profi az ilyesmiben: a bullying munkahelyi verziója a  mobbing, mely szintén igen gyakori. Egy felmérés szerint a magyar munkavállalók 7-8 százaléka volt már munkahelyi pszichoterror áldozata, és a valós érték ennél minden bizonnyal jóval magasabb. Mivel sokan nem akarják állásukat veszélyeztetni, inkább tűrnek, pedig ha tudják bizonyítani, akár jogi lépéseket is tehetnek, és szerencsés esetben akár kártérítést is kaphatnak az átéltekért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bikram jóga vagy sífutás: melegben vagy hidegben ég jobban a zsír?

Toma 2013. március 2., szombat 16:21

Az elmúlt években szilárdan tartotta magát az az elképzelés, miszerint forróságban edzve lehet a legtöbb zsírt elégetni. Így aztán hatalmas népszerűségnek örvend például a bikram jóga, ahol rekkenő melegben kell edzeni. Ha valaki eddig azért izzadt volna ilyen órán, mert minél többet akart fogyni, gondolja újra a dolgot, a outsideonline.com cikke szerint ugyanis erre a hideg sokkal alkalmasabb.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés