Ez a 11 szakértői tipp segít tartós kapcsolatot találni a randiappokon

GettyImages-1297260667

Ha szeretnél tartós kapcsolatot találni a randiappok segítségével, nem vágsz lehetetlen küldetésbe. Szakértők 11 tippel segítenek lehetségessé tenni a lehetetlennek tűnőt, hogy komoly párkapcsolatot találhass magadnak az online térben.

Az online társkeresés jó pár évvel ezelőtt még furcsaságnak számított, mára pedig már bevett szokássá vált. Korábban a kötetlen, könnyed kalandok keresésével hozták összefüggésbe a Tindert, mostanra kiderült, akár még ennek az alkalmazásnak a használatával is ki lehet alakítani komoly kapcsolatot. A Mindbodygreen összeszedte azt a 11 szakértői tanácsot, amelyek megkönnyítik, hogy tartós szerelmet találj az internetes társkeresés világában.

1. Tudd, mit akarsz!

Gondold végig, mit is keresel valójában a randiappokon. Komoly kapcsolatot, alkalmi viszonyt keresel, vagy csak szeretnél érdekes emberekkel megismerkedni? És milyen típusú emberrel tudnád ezt elképzelni? Keresés közben legyenek ezek a vezérpontjaid, amelyek mentén jobbra vagy balra húzol valakit.

Tűzd ki célod zászlaját felderítő hajód árbócára, és kövesd iránymutatását, ne kóvályogj össze-vissza a tenger végtelen kékségében, mert így sosem érsz szárazföldet!

2. A profilod legyen igényeid tükre!

Ha már meghatároztad magadnak, milyen típusú kapcsolódásra vágysz, igazítsd ehhez a bemutatkozó szövegedet. Ha szórakozásra és nevetésre vágysz, írj rövid és csattanós pár sort. Ha viszont mélyebb kötődésre vágysz, írj hosszabb szöveget, amely megmutatja ki vagy, mit szeretsz csinálni, milyen témák érdekelnek, és hogy milyen típusú embert szeretnél beinvitálni az életedbe.

Nem kell, hogy mindenkinek tetsszen a profilod, elég, ha annak a rétegnek megkapó, akiket te szeretnél bevonzani.

3. Legyen könnyen kivehető az arcod, lehetőleg mosollyal ékesítve!

Jó, ha több fényképet is feltöltesz magadról, különböző helyzetekben. Azonban arra ügyelj, hogy az arcod mindegyiken jól látszódjon, és a kezdő képed ne csoportkép legyen. Ha lehetséges, használj mosolygós képeket magadról, mert megközelíthetőbbnek és kedvesebbnek mutatnak az érdeklődők számára. Csillogtasd meg személyiségedet: ha szeretsz a természetben sétálgatni, tegyél fel ebben a kontextusban készült fotót, ha viszont otthon szeretsz kuckózni péntek esténként, akár pizsamás képet is feltehetsz magadról. Képeid mindig legyenek frissek és realisztikusak.

Ne félj megmutatni az arcodat, ne rejtsd el magadat, hiszen saját magadnak keresel párt, nem egy idealizált, hamis változatodnak!

Üzenj szabadon azoknak, akik felkeltették az érdeklődésedet, és válaszolj azokra az üzenetekre, amelyek bejönnek neked
Üzenj szabadon azoknak, akik felkeltették az érdeklődésedet, és válaszolj azokra az üzenetekre, amelyek bejönnek nekedakinbostanci / Getty Images Hungary

4. Üzengess szabadon!

Gyakran szégyenlősek azok, akik újonnan vágnak bele az online társkeresésbe, és nem mernek üzeneteket küldeni másoknak, vagy nem mernek válaszolni a beérkező üzenetekre. Segíthet feloldani ezt a mentalitást, ha nem úgy gondolsz az üzenetváltásra, mint egy ígéretre, hogy előbb-utóbb mindenképp találkozni fogtok, hanem inkább egy lehetőségként, hogy elkezdjetek ismerkedni, mintha csak leszólítanál valakit egy kávézóban.

Úgyhogy ne fogd vissza magad, üzenj bátran azoknak, akik felkeltették az érdeklődésedet, és válaszolj azokra az üzenetekre, amelyeket megkapónak találsz!

5. Találj ki érdekes kezdőszöveget!

Az egyszerű köszönés és „Hogy vagy?” olyan snassz, hogy nem érdemes ezekkel elindítani az új beszélgetéseket. Találj ki valami frappánsat vagy érdekeset, indulj ki a profiljuk bemutatkozó szövegéből, vagy az egyik képük alapján kérdezz valamit! Esetleg tégy fel kérdéseket kollektív élményekről: az ünnepek, a Covid-helyzet vagy a városotok mind remek kiindulópontként szolgálhatnak.

Légy kreatív és figyelmes, ne sablonszöveggel indíts!

6. Lépj tovább, ha valaki nem érdeklődik irántad!

Ha valaki nem válaszol az első egy-két üzenetedre, lépj tovább. Vagy nem nyitotta meg az applikációt már egy ideje, vagy látta az üzenetedet, de nem keltetted fel az érdeklődését. És ez rendben is van, tartsd tiszteletben mások idejét és a visszautasításukat. Az esetek döntő többségében semmi köze sincs a te értékességednek és vonzóságodnak ahhoz, ha valaki nem írt vissza.

Engedd el azokat, akik nem írnak vissza! Gondolkodj el rajta, hogy tényleg olyan emberrel szeretnél-e ismerkedni, aki nem látja meg az értékeidet, vagy jobban jársz azzal, ha tovább keresgélsz, amíg olyanra nem lelsz, akivel kölcsönösen érdekfeszítőnek találjátok egymást.

7. Ne ismerkedj egyszerre túl sok emberrel!

Vannak, akik számára nehézséget jelent elutasítani mások közeledését, és végül oda lyukadnak ki, hogy végeláthatatlanul sok beszélgetésben vesznek részt egyszerre, mégsem köti le őket igazán egyik sem. Ez randiapp-kiégéshez is vezethet, mivel sok időt és energiát felemészt különösebb eredmény nélkül. Határozz meg magadnak egy limitet, hogy egyszerre maximum hány emberrel szeretnél ismerkedni, ami még nem szív le. Ha úgy érzed, kezdesz belefáradni a társkeresésbe, felemészt, vagy elkedvtelenít, inkább tarts randiszünetet, és legalább 30 napra töröld le az összes profilodat.

Az „online randi detox” még nem azt jelenti, hogy feladtad a szerelem megtalálását, hanem hogy adsz magadnak egy kis időt arra, hogy kipihend magad.

Nem érdemes másnak kiadnod magad vagy pozőrködnöd. Légy őszinte arról, ki vagy, és mit keresel ahhoz, hogy tartós kapcsolatra lelj a randiappokon
Nem érdemes másnak kiadnod magad vagy pozőrködnöd. Légy őszinte arról, ki vagy, és mit keresel ahhoz, hogy tartós kapcsolatra lelj a randiappokonKhosrork / Getty Images Hungary

8. Légy őszinte!

Nyílj meg, és ne félj megmutatni sérülékenyebb oldaladat sem. Kezdeményezz beszélgetést a saját életedről és a másikéról is. Légy transzparens annak kapcsán, ki vagy, milyen kapcsolatot keresel. Ha valaki egy éven belül házasodna, de téged ez megrémiszt, mondjatok búcsút egymásnak. Illetve, ha valaki csak alkalmi viszonyt keres, te pedig komoly kapcsolatot szeretnél, ne menj bele a helyzetbe abban reménykedve, hogy majd te megváltoztathatod a másik véleményét, és mégiscsak komoly kapcsolatotok kerekedhet: ezzel csak mindketten sérülhettek.

Köszönj el azoktól, akik más típusú kapcsolódást keresnek, mint amilyenre te vágysz, hogy könnyebben elkerülhesd a felesleges drámázást és önámítást.

9. Találkozzatok minél hamarabb, amint kényelmesnek érzed!

Nem érdemes túl sokat várni az első találkozóval, és a végtelenségig elhúzódva üzengetni egymásnak. Egyrészt ez felesleges nyomást helyez rátok, hogy minél tökéletesebben alakuljon az első randi. Másrészt az online térben nem fog kiderülni, van-e köztetek kémia, ez csak élőben fog kiderülni.

Nem levelezőtársat, hanem párt keresel magadnak. Amint kényelmesnek érzed, hogy szemtől szemben találkozzatok, vágj bele, és szervezd meg a randit!

10. Határozzátok meg a kapcsolatotok státuszát!

Ha már egy ideje randizgatsz valakivel, érdemes megbeszélnetek, mit jelent számotokra a kapcsolat, és hogy hová látjátok kifutni. Ez nem azt jelenti, hogy mindenképp elkötelezett kapcsolatba kell lépnetek egymással e miatt a beszélgetés miatt, csupán érdemes egyeztetnetek, hogy egy lapon vagytok-e egymással arról, hogy mit vártok a másiktól. Ezek a kérdések segíthetnek bedobnod a témát:

  • Komoly, elkötelezett kapcsolatot szeretnél találni?
  • Te hogyan látod, miként értelmezed az együtt töltött időnket és kettőnket?
  • Élvezem az együtt töltött időnket, és hogy egyre jobban megismerhetlek. Még nem állok készen arra, hogy címkét ragasszunk a kettőnk közötti kapcsolódásra, de elképzelhetőnek tartom, hogy valami komolyabb kapcsolat is kisülhessen belőle. Te mit gondolsz erről?
  • Másokkal is találkozgatsz?

Ijesztő lehet így megnyílni a másik előtt, de nem születhet mély kapcsolat óvatoskodásból és anélkül, hogy felvállalnánk az érzelmi sérülés kockázatát.

11. Légy türelemmel!

Érdemes türelmesnek lenni, ha online társkeresésről van szó. Egyrészt nem biztos, hogy az első pár hónapban össze fogsz akadni olyannal, aki érdekel. Másrészt meg kell értened és tanulnod a randiappok sajátos kultúráját, hogy belemelegedj. Légy türelemmel, maradj aktív, és ne keseredj el. Ha pedig kicsit belefáradtál, tarts szünetet, mielőtt megint belevetnéd magad a netes társkeresésbe.

Ha kíváncsi vagy, mit tanulhatsz az online randizásról a Z generációtól, figyelmedbe ajánljuk ezt a cikkünket: Jobb, ha tudod, így randizik az a generáció, amely a mobiljával nőtt fel. Ha pedig arra vagy kíváncsi, miként kerülheted el az online társkeresés buktatóit, ezt a cikket ajánljuk: Senki nem ír vissza a randiappokon? Itt rontod el.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra