18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hogyan és milyen zenét hallgassunk, hogy több és jobb legyen a szex?

GettyImages-90288318

Egy korábbi kutatás szerint a brit fiatalok 60%-a könnyebben elvan egy hétig szex nélkül, mint a kedvenc zenéit nélkülözve. Szerencsére nem feltétlenül kell választani a kettő közül, sőt! Azóta más vizsgálatok is folyton megerősítik, hogy kifejezetten ajánlatos a kettő összekapcsolása, mind minőségi, mind mennyiségi szempontból.

Vitathatatlanul megvan a (bio)kémia a zene és a szex között. Mindkettő ugyanúgy dopamint és endorfint szabadít fel, ami által csökken a stressz-szint, a fájdalomérzet, és a hangulat is javul. Amikor két ember vonzódik egymáshoz, és együtt hallgatnak zenét, az oxitocin- és szerotonintermelődéssel is jár, és ez az izgalmas hormonkombináció gyakran végződik szexuális együttlétben. Egy nyolc országon átívelő 30 000 résztvevővel lefolytatott kutatás például arra az eredményre jutott, hogy 67%-kal nőtt a szexuális együttlétek száma a közös és hangos zenehallgatástól.

Természetesen megkönnyíti a helyzetet, ha az adott párnak azonos a zenei ízlése. A legkedveltebb zenei műfajok szexeléshez az elektronikus tánczene, az R&B és a heavy metal, ugyanakkor a szexuális életükkel érdekes módon a country, jazz, reggae, blues és hip-hop rajongói a legelégedettebbek. A leghosszabb együttlétekhez pedig a blues kedvelői közé kell tartozni. A műfaji preferencia befolyásolja a kísérletezőkedvet és pózválasztást is.

Vigyázat! A közös zenehallgatás gyakran szexuális együttlétbe torkollhat
Vigyázat! A közös zenehallgatás gyakran szexuális együttlétbe torkollhatThomasVogel / Getty Images Hungary

Ha nincs összhang a műfajok tekintetében a pár tagjai között, esetleg nem tudják eldönteni, hogy hosszabb élményre vágynak, vagy az elégedettség szempontját helyezzék előtérbe, akkor legalább a közös kedvenc dal legkisebb közös többszörösével rendelkezzenek. Ha még sincs egyetértés, akkor lehet szólóban is kihasználni a zene kedvező hatásait: bizonyíthatóan a házimunka is könnyebben végezhető általa, és a főzési kedvet is növeli a háttérzene.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek