Zanza!

google-climate-fokuszMegmosolygottból mainstreambe, avagy ma már nem ciki a környezettudatosságot prédikálni: a Google Earth-ben helyett kapott a klímaváltozás modeller.

 

cikk-tious-rovid

 

A Google új funkcióval bővítette a Google Earth programját: ezentúl klímaváltozás programmal követhető nyomon bolygónk melegedése. A webes óriásvállalat célja kezdeményezésével, hogy felélénkítse a környezettudatosság iránti figyelmet.

A melegedés előretörését szimuláló felület segít tudatosítani az emberekben, hogy a változások rövid időn belül érinteni fogják közvetlen környezetüket. Ezt Benjamin Kott, a Google zöld üzletágának képviselője jelentette ki a Koppenhágai klímakonferencián.

A Google Earth megmutatja a felhasználóknak a hőmérséklet és a csapadékeloszlás változását mind optimista, mind pesszimista kibocsátási adatokat figyelembe véve 2004-től egészen 2100-ig. A szoftverben megtalálható ezeken kívül még egy sor, klímaváltozás-központú alkalmazás, úgy mint a világtengerek szintjének emelkedését, vagy a vízhiányos területek előretörését mutató illusztráció.

 

A Google Earth letölthető innen.

 

pengnet

 

Blogmustra