Kate Hudson babaajándék helyett faültetésre buzdít

A színésznő és fiúja, a Muse-énekes Matt Bellamy arra kérték a barátokat és ismerősöket, hogy méregdrága és környezetszennyező babaajándékok helyett egy fa ültetésével kívánjanak boldogságot nemrég született Bingham fiuknak.

A pelenkahegyek és bébikellékek nyomán keletkező ökológiai lábnyomot tekintve remek ötlet, hogy a Hudson-Bellamy páros egy ünnepi fa ültetésére buzdítja az ajándékokkal készülő rokonságot – írja a Green Earth News.

A szerző szerint az viszont még jobb lenne, ha konkrétan bambuszültetésre szólítanának fel, hiszen a bambusz nagymértékben csökkenti a szén-dioxid mennyiségét, és 35 %-kal több oxigént bocsát ki, mint ugyanannyi fa. A bambuszrostokból készült textíliák ráadásul nagyon finom, puha takarók és kendők alapanyagául szolgálhatnak, amelyek remekül felfogják a különböző testnedveket és egyéb felszívandó folyadékokat, ráadásul óvják is a baba érzékeny bőrét.

Hudsontól már eddig sem volt idegen a környezetbarát gondolkodás, nemrég például több más celebszülőhöz hasonlóan támogatta a Healthy Child Healthy World című könyv megjelenését, és saját, természetes alapanyagokból készült hajápoló-családot alapított stylistjával, David Babaii-jal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek