Krematórium fűt egy uszodát

A helyi szakszervezetisek nem voltak elájulva a terv hallatán, viszont a megkérdezettek kilencven százaléka támogatja az eljárást.

Egy angol helyi önkormányzat egy szokatlan eljárást engedélyezett: a községben működő uszoda a szomszédságában operáló krematórium elhasznált hőjét kapja ezentúl vízmelegítésre - írja a Reuters. A közép-angliai település tanácstagja szerint az általuk megkérdezettek kilencven százaléka támogatja tervüket. "A halottégetési eljárás érzékeny terület, ezért biztosak akartunk lenni abban, hogy javaslatunk széles körű támogatásra talál" - mondta. "Az egész folyamat során nagyon ügyeltünk arra, hogy elmagyarázzuk, hogy miként fog működni ez a technológia, hogy kipróbált és megbízható, valamint hogy ez egy elég gyakori eljárás Európában és főleg Svédországban. Amúgy is mindig ösztökéljük lakóinkat, hogy szigeteljék lakásukat és bátorítjuk őket a hatékony energiahasználatra, tehát számunkra az tűnt az egyetlen helyes döntésnek, hogy kipróbáljuk ezt az energia-újrafelhasználási módot."

Azonban a helyi szakszervezetisek nem voltak elájulva a terv hallatán. Ők azt mondják, hogy ez az elképzelés a kormány masszív közkiadás-csökkentési terveibe illeszkedik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek