Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-685005245

Ismét egy híres csata helyszínére látogatunk: mai úti célunk Erdély.

Marosvásárhelytől 45 kilométerre, a Nagy-Küküllő és a városhoz hasonló nevű (ezért most meg nem nevezett) patak találkozásánál fekszik településünk, amely már az őskortól fogva fontos, lakott területnek számított. A római korban katonai őrhely állt itt, majd óbolgár nép lakott a környéken. A 12. században II. Géza magyar király szászokat telepített ide, a település a szász szék központja lett, ekkor kezdték építeni nevezetes várát, amelynek 14 tornyából 9 még most is áll. A tatárjárás után sikeresen újjáépült, a 14. századtól szabad királyi város volt. Mátyás uralkodása alatt polgárai részt vettek a király elleni felkelésben, 1562-ben az itt tartott nemzetgyűlés után a vár piacán fejezték le a lázongó székelyek 26 vezetőjét.

1849-ben a szabadságharc egyik legfontosabb, vesztes csatáját vívták a város környékén, melyben Bem tábornok csapatai vereséget szenvedtek az orosz és osztrák hadseregtől. A vár mellett a napjainkban 25 ezer lelket számláló település legfőbb látnivalója a történelmi városközpont, amely 1999 óta a Világörökség része. Szintén a város nevezetessége, hogy itt született a rettegett Vlad Țepeș, Drakula gróf alakjának ihletője.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra