Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Csehországba, Morvaország legjelentősebb városába látogatunk, Milan Kundera születésnapja alkalmából.

A Cseh–Morva-dombság és a Drahany-dombság határán, a Svitava és Svratka folyók völgyében fekszik városunk, amely 380 ezres lélekszámával Csehország második legjelentősebb városa. A települést – melynek neve sáros, mocsaras helyet jelent – a legenda szerint a 9. században alapították, várossá a 13. században, a német telepesek érkezése után fejlődött. A 17. századra Morvaország székhelye lett, később a város börtönében raboskodott több 1848–49-es magyar szabadságharcos is.

Itt található a cseh igazságszolgáltatás központja (az Alkotmánybíróság, Legfelsőbb Bíróság, stb.), a város 1928-ban megnyílt Kiállítóközpontja pedig Európa legnagyobb vásári komplexumai közé tartozik. A turisták szívesen látogatnak az Óvárosba, a város középpontjában, a Petrov-hegyen található Špilberk vár és Szent Péter és Pál-katedrális különösen vonzza az ide érkezőket. A város másik fontos építménye a funkcionalista Tugendhat-villa, mely az UNESCO világörökségi helyszíneinek listáján is szerepel. Híres textilipara miatt a 18. században „az osztrák Manchester” néven emlegették a várost, a kommunista időkben fontos gyára volt a Zetor traktorüzem.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.