Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Csehországba, Morvaország legjelentősebb városába látogatunk, Milan Kundera születésnapja alkalmából.

A Cseh–Morva-dombság és a Drahany-dombság határán, a Svitava és Svratka folyók völgyében fekszik városunk, amely 380 ezres lélekszámával Csehország második legjelentősebb városa. A települést – melynek neve sáros, mocsaras helyet jelent – a legenda szerint a 9. században alapították, várossá a 13. században, a német telepesek érkezése után fejlődött. A 17. századra Morvaország székhelye lett, később a város börtönében raboskodott több 1848–49-es magyar szabadságharcos is.

Itt található a cseh igazságszolgáltatás központja (az Alkotmánybíróság, Legfelsőbb Bíróság, stb.), a város 1928-ban megnyílt Kiállítóközpontja pedig Európa legnagyobb vásári komplexumai közé tartozik. A turisták szívesen látogatnak az Óvárosba, a város középpontjában, a Petrov-hegyen található Špilberk vár és Szent Péter és Pál-katedrális különösen vonzza az ide érkezőket. A város másik fontos építménye a funkcionalista Tugendhat-villa, mely az UNESCO világörökségi helyszíneinek listáján is szerepel. Híres textilipara miatt a 18. században „az osztrák Manchester” néven emlegették a várost, a kommunista időkben fontos gyára volt a Zetor traktorüzem.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra