Másfél millió orgazmus is belefér – ez történik egy perc alatt a világban

GettyImages-1199130798
Kálmán Szonja

Egy perc nagyon rövid idő – mégis rengeteg dolog belefér. Ezer gyermek születik, amíg elolvasod ezt a cikket.

Egy perc hosszú idő, ha a mosdó foglalt, és várnod kell – de nagyon rövid, ha mindjárt kezdődik az állásinterjú. Egy percet kibírunk a pénztárban sorban állva, de a hatvan másodperc is túl hosszúnak tűnik, ha rég nem látott szerettünkkel találkozhatunk végre. Az idő objektív mértékegységnek tűnhet elsőre, a valóságban azonban nagyon is szubjektív az, hogyan éljük meg. A számok ugyanakkor megmutatják, pontosan mi minden fér bele egyetlenegy percbe a Földön, legyen szó születésről, halálról, telefonhívásról vagy éppen szívdobbanásról.

Ennyi fér bele egy percbe

Ötszáz és fél milliárd szívdobbanás: a Föld minden egyes lakosának mellkasában lüktető szív ennyit produkál egyetlen perc alatt. Közben nagyon sok új élet kezdődik el: percenként nem kevesebb mint 250, így mire cikkünk végére érsz, nagyjából ezer család bővül. A percente születő gyerekek közül ugyanakkor 113 szegény családba érkezik, 15 életét pedig valamiféle születési rendellenesség teszi majd nehezebbé. 107 ember ugyanakkor meghal, közülük 18 éhezés következményeképp. Csak az Egyesült Államokban percenként három erőszakos bűncselekményt követnek el, az esőerdők faállománya pedig 2040-nel lesz alacsonyabb.

Egy perc alatt rengeteg dolog történik: például 250 baba születik
Egy perc alatt rengeteg dolog történik: például 250 baba születikER Productions Limited / Getty Images Hungary

Sőt, még ez is mind megtörténik

116 pár köt házasságot a glóbusz valamelyik részén, 144 pedig új otthonba költözik. 83 300 ember ebben a pillanatban is szeretkezik – igaz, egy forrás szerint másfél milliónak van orgazmusa, így feltehetően sokan vannak olyanok is, akik éppen maszturbálnak. Az orgazmusoknál már csak a Facebook-lájkok száma magasabb, 1,8 millió ember küld egy felfelé mutató ujjat valamilyen tartalomra. 

A YouTube-ra 100 órányi videót töltenek fel ugyanennyi idő alatt mások, eközben 7 Wikipedia-szócikk keletkezik, egy-egy ember fejében pedig 33 új gondolat.

Öt könyvet is kiadnak: lehetetlen lenne mindet elolvasni…

Az okostelefonok mindenhova elkísérnek minket, így talán nem meglepő, hogy 722 ezer fényképet készítenek az emberek világszerte egyetlen perc alatt, és 48 millió telefonhívás is indul hatvan másodperc leforgása alatt. A rengeteg képből nagyon sok azonnal a Facebookon is landol – 243 ezret töltenek fel a közösségi oldalra.

A sok pénzből pedig még több lesz
A sok pénzből pedig még több leszJohn M Lund Photography Inc / Getty Images Hungary

45 ezer liter bor is elfogy

Bill Gates vagyona 15 ezer dollárral nő, miközben öt földrengés rázza meg a világ különböző tájain élő emberek talpa alatt a Földet, és 360 villám csap le valahová. A Nap 66 millió tonna anyagot lövell ki magából, a Niagarán pedig 31 600 tonnányi víz zúdul le. Egy átlagember 12 alkalommal pislog.

58 különböző repülőjárat indul útnak a világ reptereiről, 150 ezer ajándékot adnak át egymásnak az emberek és 45 ezer liter bort isznak meg. 1800 csillag robban fel és 2,5 millió kilogramm szemét keletkezik. Téged melyik adat lepett meg a leginkább?

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra