Napi cuki: Kismakik születtek Debrecenben!

Ha nem lett volna elég a zsiráfbébi, újabb cukisággal rukkolt elő a Debreceni Állatkert!

Március 19-én egy aprósággal, 23-án pedig makibébiikrekkel ajándékozták meg a kattaszülők a Debreceni Állatkert látogatóit. A jelenleg körülbelül 80 grammos csöppségek több mint 4 hónapig tartó vemhesség után látták meg a napvilágot. Az életerős kicsik egyelőre anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik mindennapjaikat.

Veszélyeztetettek

Az eredetileg Madagaszkár szigetén őshonos gyűrűsfarkú makik számát főként élőhelyük rohamos zsugorodása veszélyezteti, melynek következtében állományuk jelentősen csökkent. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) által veszélyeztetettnek nyilvánított faj az Európai Fajmegmentési Program (EAZA EEP) keretében él a Debreceni Állatkertben, ahol a látogatók húsvéttól testközelből is találkozhatnak a mindig játékos és szórakoztató gyűrűsfarkú makikkal a Katta sétányon.

Pár hét múlva már meg is nézhetjük őket
Pár hét múlva már meg is nézhetjük őket
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.