A wifi-jel szép, színes és szövevényes

Az építészetet és interaktív formatervezést hallgató Luis Hernan a napokban debütált látványos, Digital Etheral névre keresztelt multimédiás projectjével. A dizájner a Kirlian mobilalkalmazás segítségével fejlesztett ki egy eszközt, ami képes érzékelni a wifi hálózatok erősségét - ebben még nem is volna semmi különös, ha a jeleket színes LED-ek használatával nem fordítaná le és tenné láthatóvá – írja az elsőre ijesztően túlbonyolítottnak tűnő munkáról a gizmodo.com.

Ha ilyet lát, akkor csak a Wi-fi jel kering ön körül
Ha ilyet lát, akkor csak a Wi-fi jel kering ön körülFotó: digitalethereal.com

A falakon és lépcsőn felkúszó elektromágneses jelekről készült képek azért láthatóak ennyire jól a térben, mert a fotók hosszú expozícióval készültek. Az interaktív applikációnak köszönhetően pedig a mindennapi életünket át- meg átszövő wifi jelek egy öt színből álló hőtérképpé alakulnak, ahol a piros szín jelzi az erős, míg a kék a leggyengébb jelet.

Nem disco fény amit lát, csupán Wi-fi jel
Nem disco fény amit lát, csupán Wi-fi jelFotó: digitalethereal.com

„Ez a mű a digitális technológiák és azok láthatatlan infrastruktúrájának párbeszédéből jött létre. Szerintem az elektromágneses jeleket is le lehet úgy írni, mint ahogy Anthony Dunne rádióhullámokkal próbálta leképezni a szellemeket és a spektrumokat. Mindkettő paradox jelenség, amelynek tipikus felépítése lehetővé teszi, hogy láthatóvá tegyük a láthatatlant. Meg szerettem volna találni a módját annak, hogy bemutassam a körülöttünk lévő vezeték nélküli világot és annak változatosságát” – mondja a nem mindennapi projektről Luis Hernan. A The Secret Body of Wireless című kiállításról kisfilm is készült, alább megnézheti!

Digital Ethereal—The secret body of wireless from Luis Hernan on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra