Ha kiszemlézte magát, nyerjen mozijegyet!

Az Indavideó a hegy megy Mohamedhez módot alkalmazta, amikor fricskaként az idei filmek híján megrendezhetetlen Filmszemle helyett megcsinálta az Indafilmszemlét. A lelkes, ám új filmek nélkül maradt mozirajongók így kényelmesen, otthonról nézhették végig a héten a tavalyi szemle kis- és nagyjátékfilmjeit.

inda

Hat nagyjátékfilm és hat kisfilm szerepel repertoárjukban, ezeket vasárnapig még bárki megnézheti ingyen és bérmentve, csak a nete bírja szuflával. A Cinematrix persze naponta közöl cikkeket az alkotókkal, beszélgettek Jankovics Marcellel, Török Ferenccel és Bergendy Péterrel a szakmáról, szemléről és minden, filmmel kapcsolatos dologról.

Mint az igazi filmszemlén, itt is lesz nagyszabású díjkiosztó, az elismerést a rendező kapja. A zárófilm pedig nem más, mint Pálfi György Final Cut című műve, amit vasárnap este vetítenek az Aréna Plázában. Erre jegyeket sajnos nem kapni, viszont kis szerencsével bejuthatnak rá a Facebookon az Indafilmszemle oldalán lájkolók, hiszen közülük fogják kisorsolni azt, aki megnézheti a filmet, ami sosem lesz moziban látható.

Aki szeret filmet nézni, ki ne hagyja!

A Final Cutot már mindenki úgy hirdeti, mint a filmet, amit minden filmőrületnek látnia kell. Hogy miért? Mert a filmtörténet legismertebb alkotásaiból vágták össze - kábé 450 filmből - úgy, hogy egy saját lábán is megálló szerelmi történet bontakozik ki benne, amiben a nőt Sharon Stone-tól Karády Katalinig, a férfit pedig Jack Nicholsontól Jávor Pálig rengetegen alakítják.

Ennek ellenére sem kell attól tartani, hogy netán zavaró vagy nehezen követhető a mozi, sőt, bizonyos összevágások még úgy is élvezhetően humorosak, ha netán nem ismernénk az eredeti filmeket. Így tehát nemcsak öncélú, posztmodern művészfilm született, hanem egy valóban szórakoztató mozi, amit sajnos filmes jogi problémák miatt csak nagyon ritkán lehet látni.

A filmet rendező Pálfi György rögtön első alkotásával, a Hukkléval több rangos díjat is megnyert, második filmjével, a Taxidermiával pedig elhozta a 37. Magyar Filmszemle fődíját is, és kijutott vele a Cannes-i Filmfesztiválra. A Final Cut szintén szerepelt Cannes-ban, a Classics szekció zárófilmje volt, ami hatalmas megtiszteltetésnek számít. 
Oszd meg másokkal is!
Mustra