Fabergé tojások lepték el Londont

209 nagyméretű Fabergé tojást szórtak szét London belvárosában a húsvéti szezonra. A kortárs művészek által tervezett tojás-szobrokat a nagyböjt után bárki meg is veheti magának.

The Big Egg Hunt néven indított tojáskereső programot a luxustojásairól híres Fabergé a húsvéti szezonra. A XIV. Lajos udvarából útjának indult tojásőrület a mai napig nem ment ki a divatból, olyannyira, hogy idén 209 kortárs művész tervezett 75-80 centi magas egyedi tojás-szobrot, melyeket hat héten keresztül lehet keresgélni London belvárosában.

A különleges húsvéti projectben a világ minden tájáról részt vettek művészek, többek között a Pritzker-díj első női díjazottja, a sztárépítész Zaha Hadid, a divattervző Tommy Hilfiger, a szobrász Marc Quinn, vagy Mr. Brainwash.

faberge-big-egg-hunt-0

A sok formabontó alkotás közül egyik kedvencünk Mary Katrantzou Teflon névre keresztelt fém- és kristályszirmokkal díszített tojása, de Diane von Furstenberg Love is Life felirattal telefirkált darabja is tetszett, és a legismertebb brit pop-művész, Sir Peter Blake jelenleg 1900 fonton (650 ezer forint) álló Egg című tojása sem semmi - itt ön is nézelődhet a tojások közt.

Van 30 darabból álló Arany Kollekciói is, ennek darabjait március 20-án egy jótékonysági aukción árverezik el, a többi tojásra online lehet licitálni. Az aukció teljes árbevétele jótékonysági célra megy majd, mi másra menne, az Elephant Family and Action for Children nevű gyermekvédelmi szervezet kapja az összeget - írja a thebigegghunt.co.uk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek