Cindy Crawford nem felelne meg

csmleadMa a ruhák mérete 34-es: ha beleférsz, esélyed van a kifutóra, ha nem, sorry – a modelléletről Cseh Myrával.

article-type-interju

Cseh Myra modellként körbeutazta a Földet. Japántól Amerikáig sok-sok ügynökséggel dolgozott együtt. Állítja, hogy szakmája az egyik legnehezebb hivatások közé tartozik, ráadásul, ha nem vigyáz az ember lánya, hamar rossz útra tévedhet.

Mit gondolsz, te miért nem kallódtál el a nagyvilágban?

Mert normális nevelést kaptam. Mindig a helyén volt az eszem, és egy idő után már átláttam bizonyos embereken, bizonyos szituációkon. Márcsak ezért sem tartom jónak, ha egy kislány túl fiatalon kezdi a szakmát. Egy tizenéves lány rendkívül naiv, könnyen megvezethető. Sokan utaznak arra ebben a világban, hogy a fénnyel, csillogással elkábítsák a lányokat, mert így azt csinálhatnak velük, amit csak akarnak. Nem egy olyan kislánnyal dolgoztam együtt, aki 14 évesen került a pályára, ám 20 éves korában már sehol sem volt. Sőt, nagyon rossz irányba sodorta az élet,

A bulikat, ahol ti résztvesztek, valóban úgy kell elképzelni, ahogy a filmekben látjuk?

Aki komolyan veszi a szakmát, az nem is bulizik, hiszen másnap a válogatáson, fotózáson nem tud száz százalékosan teljesíteni. Persze havonta egyszer-kétszer én is elmentem szórakozni, mint minden fiatal lány, de a kétes hírű bulikat kerültem. De hidd el, az valótlan közhely, hogy a mi szakmánk csupa fény és csillogás.

csm3Mit nem látnak meg a kívülállók?

Például azt, hogy sokszor hónapokig nem mehetsz haza. Azt, hogy az állandó utazgatások miatt nem tudsz tartós és tartalmas kapcsolatokat kialakítani. Kvázi: nincs magánéleted. Aztán az sem tudják, hogy 20 castingból, ha egy munkát megkapsz, akkor az már nagyon jó átlagnak számít.

Tényleg, amikor kiutazol egy városba és válogatásról válogatásra jársz, ki segít eligazodni az idegen metropoliszban?

Senki. Reggel az ügynökségnél kell kezdeni. Ott kapsz egy címlistát és egy térképet, majd minimum tíz helyen meg kell jelenned aznap. Japánban egy olyan környéken laktam, ahol csak japán nyelvű feliratok voltak. A térképem pedig saroktól-sarokig, sőt lépésről-lépésre ki volt számítva. Felért egy kalandtúrával.

Ha egész nap gyalogosan jártad a várost, hogyan hoztad formába magad, mielőtt beléptél a megrendelők elé?

Egy korrektor, egy spirál és egy szájfény csodákra képes. A hajamat általában copfoztam. Nyáron teljesen bevizeztem, télen pedig zselével simítottam hátra. Aztán mindig volt nálam egy kedvenc egyberuha. Ha farmerben és pólóban jártam válogatásról válogatásra, akkor bedobtam a táskámba egy nagyon magas sarkú cipőt. Ebben nem lehet észre nem venni, ha belépsz egy terembe  Viszont erős sminkkel nem szabad menni. Az eredeti arcodra kíváncsiak. Sőt, manapság már arra sem. Rád sem néznek, csak az érdekli őket, hogy mi van a modellkönyvedben.

Cindy Crawford is azt nyilatkozta, hogy a mai normának már ő sem felelne meg, túl telt ahhoz, hogy modell lehessen 2009-ben. Te hogy érzed?

Engem azért kedveltek a megrendelők, mert karakteres az arcom. Tizenkét-tizenhárom évvel ezelőtt még erre volt igény. Ám ha megnézed a kifutók mostani sztárjait, akkor valóban igaz, hogy túl vékonyak és túl egyformák. Olyan lányokat keresnek, akikből, ha akarnak fiút csinálnak, ha akarnak lányt, vagy éppen rockert, vampot. És a ruhák mérete is 34-es, ha nem férsz bele, nem hoznak a te kedvedért egy 38-ast.

csm1Kik határozzák meg a méretet?

A divattervezők. Ők készítik a ruhákat ilyen kisméretben. Ha beleférsz jó vagy, ha nem sorry.

Sokat fogyókúráztál? Nekem, most a babád születése után is ugyanolyan vékonynak tűnsz.

Nem hiszek a kilókban. Inkább csak a centikben. Vannak lányok, akik egy almától híznak, míg mások egész nap csokit esznek, és nem látszik rajtuk. Nekem van egy barátnőm, aki 10 kilóval nehezebb nálam, mégis teljesen hasonló az alkatunk. Egyébként szerencsém van, soha nem kellett fogyókúráznom, ilyen az alkatom. Genetikai adottság. Ráadasul rajongok a gyümölcsökért és a könnyű, egészséges ételekért.

 

 

cikk-tipus-linkek

Michael elment, itthagyta az emlékeit és két inget - elevenítette fel Herczeg Zoltán divattervező azt az estét, amikor eltervezték, hogy közösen bővítik majd Michael Madsen ruhamárkáját. Herczeg elkészült a “vagány, stricis” kollekcióval, bemutatta itthon, és már csak a színész válaszára vár, hogy kezdödik-e a nemzetközi karrier. | Herczeg Zoltán Michael Madsen kedvenc divattervezője

Mostantól megvásárolhatók Jimmy Choo cipői a hazai H&M üzletekben. A reklámkampányban a topmodellek elalélnak a cipőiktől, arra azonban kiváncsiak vagyunk, valójában milyen minőségű darabok ezek. | A modelleknek érzéki gyönyör egy Jimmy Choo cipő

Blogmustra