Miért olyan jó szex közben nyögni? Ha meg szeretnéd tudni, pont jó helyen jársz!

GettyImages-964429048

Függetlenül attól, hogy pornófilmben vagy a Bridgerton nézése közben, esetleg az egyetemi kollégiumi szobád nagyon vékony falai mögül szűrődött át, jó eséllyel tudod, milyen a szexuális nyögés. Általában néhány „óóó” vagy  „ááá”, de elég könnyen felismerhető. Valójában azonban sokkal több a nyögdécselés, mint gondolnád.

Ha szeretnéd tudni, mit jelent, ha te vagy a partnered hangokat adtok ki szex közben, éppen jó helyen jársz. 

Akár egy természetes hangadó vagy, aki attól tart, hogy esetleg néha túl hangos az ágyban, vagy egy visszafogottabb szerető vagy, aki meg merne esküdni, hogy az emberek csak pornófilmekben adnak ki hangot, a Cosmopolitan megkeresett néhány szakértőt, hogy rendet rakjon a fejekben. 

És hogy miért nyögünk szex közben?

Valószínűleg azért, mert jól érezzük magunkat – mondja Gigi Engle, a LifeStyles márkanagykövete, okleveles szexcoach, és az All the F*cking Mistakes: A Guide to Sex, Love, and Life című könyv szerzője. Ez egy természetes, állati válasz a legelemibb szinteken – teszi hozzá.

Amikor örömöt érzünk, elveszítjük az uralmat a testünk felett. A szomatikus idegrendszer háttérbe szorul, és nem tudjuk kontrollálni az örömből adódó hangokat.

Nagyjából olyan, mintha mindannyian eksztázisban lévő macskák lennénk, és kiadnánk magunkból szexuális vágyainkat – magyarázza Kenneth Play, nemzetközi szexuális oktató és a Sex Hacker Pro tanfolyam megalkotója.

Másfelől azonban az is lehet, hogy azért nyög a partnered, hogy nehogy rájöjj, hogy ő nem élvezi annyira a szexet. Néha azért nyögnek az emberek szex közben, mert egyszerűen színlelnek – teszi hozzá Engle.

Mit jelent pontosan a nyögés szexuális helyzetekben?

Leggyakrabban a nyöszörgés egyfajta zöld lámpaként is szolgálhat. A nyögés azt jelenti, hogy amit a partner csinál, az jó érzés – mondja Engle. Ha valami jó érzés, adj ki  hangot, hogy tudasd partnereddel, hogy ez neked jó, és folytassa, ami csinál! Ha hangot adsz ki, jól jelzi, hogy valami működik, a csend pedig azt, hogy nem – fűzte hozzá.

És pontosan itt válik bonyolulttá az ügy, ugyanis egy csomó ember van, aki gátlásos abban is, hogy hangokat adjon ki szex közben, és a kommunikáció itt válik kulcsfontosságúvá. Mindig egyeztess partnereddel, hogy megbizonyosodj arról, hogy amit csinálsz, az jólesik neki, akár nyög, akár nem.

GettyImages-471205319
1001nights / Getty Images Hungary

Javíthatja-e a szexuális életedet a nyögés?

A nyögés számos módon felhasználható a szex jobbá tételére. Használhatod indikátorként, hogy megtudja a társad, mit szeretsz, vagy éppen mit nem szeretsz, amitől aztán lehet, hogy jobb szeretővé is válik.

A nyögés egyike azon elsődleges válaszoknak, amelyek akkor történnek, amikor elengeded a gátlásaidat, és egyszerűen csak átéled a pillanatot. Ez önmagában is jobbá teszi számodra a szexet, ami viszont valószínűleg még jobban feldobja a partneredet. A nyögés rendkívül szexi, és azt mutatja, hogy valaki éppen nagyon jó érzést okoz neked – mondja Engle. 

Hozzátette, az emberek azt akarják érezni, hogy jók az ágyban, és nagyon izgató hallani a megerősítést. 

Segít-e az orgazmus elérésében a nyögés?

Valójában segíthet elérni a csúcspontot, ha kiadod magadból, ami éppen jön. Ha hagyod, hogy a hangok szabadon elhagyják a szádat, az még izgatóbbá teheti az élményt – magyarázza az Astroglide rezidens szexológusa, Jess O'Reilly. Kiemeli, ezzel szemben, amikor tompítod a hangokat, gyakran elfojtod a lélegzeted, ami viszont segíti a keringést, az izgalmat és az orgazmust.

Megjegyezte ugyan, hogy a nyögés nem mindenkinek való, de ha valaki szándékosan elfojtja, érdemes lehet felmérni ennek okát, a szaki tehát azt javasolja, ha rájössz, hogy visszatartod a nyögéseid, gondolkodj egy kicsit a mögöttes okokon. 

Számít, hogy milyen hangosan nyögsz?

Nyögj olyan hangosan vagy halkan, ahogy neked tetszik – mondja Engle. Megjegyzi, hogy ha valaki beszól, hogy milyen hangos vagy, akkor egyszerűen csak ne szexelj vele, ugyanis rengeteg ember van, aki értékelni fogja. Nincs jó vagy rossz módja a hangzásnak – tette hozzá. 

Nyilvánvalóan nem kell olyan hangosan nyögni, hogy a szomszédoknak fejhallgatóval kelljen hátralevő életüket leélni, ha ezt egyszerűen nem érzed a magadénak. 

Mi a teendő, ha nem szeretek nyögni?

Egyszerű: akkor ne tedd. „A nyögés nem feltétele a jó szexnek, ezért ha nem érzed, hagyd ki – mondja Taylor Sparks, erotikus oktató és az Organic Loven alapítója. Ha azonban a partnered szeret hangot kiadni szex közben, te meg nem igazán, akkor a helyzet egy kicsit bonyolultabb, de azért íme egy ötlet: van, aki izgat, ha a szájára teszed a kezed, próbáld ki, ugyanis ez akár olyan szexi megoldás lehet, amely mindenkinek megfelel.” 

Oszd meg másokkal is!
Mustra