Szép karok egyszerűen: 8 gyakorlat, amit bárhol meg tudsz csinálni

Egy szék és más semmi! Ezekhez a gyakorlatokhoz még súlyokra sincs szükség.

A fizikoterápiás kezelésekre specializálódott dr. Marilyn Moffat segítségével összeállított gyakorlatsorhoz maximum egy székre van szükség, a The Independent szerint azonban ez is elég ahhoz, hogy szép, kidolgozott karokra tehess szert. Különösen akkor, ha kombinálod is Moffat gyakorlatait. 

Plank

Egy sima plank a törzs mellett a karokat is megedzi, függetlenül attól, hogy nyújtott karral vagy az alkarjaira támaszkodva végzi valaki a gyakorlatot. Nehezíthető azzal, ha néhány másodpercre a levegőbe emeled az egyik lábad. Kevésbé veszi igénybe a csuklót, ha szétterpeszted az ujjaidat.

Oldalsó támasz

A plank egyik változata. Ehhez az oldaladra kell fordulnod. Támaszkodj az egyik tenyeredre, a másikat pedig nyújtsd felfelé.

shutterstock 270888182

Tolódzkodás széken

Fogj egy széket – a biztonság kedvéért lehetőleg egy fal közelében helyezd el –, és helyezkedj el úgy, mintha le akarnál ülni a szélére. Ragadd meg a karfákat (vagy a szék oldalát, mint a képen), és engedd le, majd told fel magad. A könyököknek ideális esetben szorosan a törzs mellett a helyük. Ha jól megy a dolog, egy kézzel is megpróbálhatod!

shutterstock 152560415

Lábak a széken

A lábujjakat a magasban, a széken elhelyezve is fekvőtámaszozhatsz. Ez sokkal nehezebb, mintha vízszintesen csinálnád, így a karjaidat is alaposan megdolgozza majd.

shutterstock 533857303

Fordított plank

Feküdj a hátadra, nyújtsd ki a lábaidat, támaszkodj az alkarjaidra, és nyomd ki magad. Fontos, hogy a hátad egyenes maradjon. Elsősorban a tricepszeket erősíti.

shutterstock 703417240

Négyütemű fekvőtámasz

Mindenki kedvenc tornaórai gyakorlata. Felugrás helyett fekvőtámaszhelyzetben a lábak karokhoz közelítésével is csinálhatod.

shutterstock 499566193

Karkörzés

Az oldalsó irányban kinyújtott karokkal való körözést érdemes a végére hagyni a szakértő szerint. Az óramutató járásával megegyezően, és ellentétesen is körözz, egészen addig, amíg tényleg rendesen elfáradnak a karjaid.

shutterstock 499489120
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek