Ő volt Elon Musk legkülönlegesebb szerelme

grimeskezdő
Beszterczey Judit

Két rendkívül extrém egyéniség szenvedélyes szerelme (volt) az övék. Elon Musk, a világ második leggazdagabb embere és Grimes, a szuperelvont, kissé manószerű énekesnő ötödik éve tartó on-off kapcsolatban élnek. Két gyermekük is született, akiket X-nek és Y-nak szólítanak. De ki is Grimes, Elon Musk nyolcadik és kilencedik gyermekének az anyja?

Bár itthon kevésbé ismert, a kanadai énekes-zenész-producernek világszerte komoly rajongóbázisa van. A 33 éves Grimes fél éve jelentette be, hogy most „félig külön élnek” gyermekei apjával, akit mégis a legjobb barátjának nevezett, de szerinte még bármi lehet köztük.

Sosem tanult zenélni

A Musk-kapcsolatig nem sokat lehetett tudni a kanadai énekesnőről, aki Claire Boucher néven született Vancouverben. Grimes ereiben francia, olasz és még ukrán vér is csörgedezik, vagyonos szülei katolikus iskolába járatták. Grimes aki a Grime elektronikus hip-hop stílusról nevezte el magát – nagyon sokáig a zene közelébe se ment. Miután Montrealba költözött, orosz irodalmat és neurobiológiát hallgatott az egyetemen. Elmúlt már 20 éves, amikor végre eszébe jut, hogy zenélni szeretne: az egyik osztálytársa inspirálja, hogy elektronikus hangzású és ütemű dalokat hozzon létre számítógépen. Grimesnak annyira megtetszett ez a világ, hogy otthagyta az egyetemet, és zenei karrierbe kezdett.

Grimes és Elon Musk párkapcsolatából két gyermek is született
Grimes és Elon Musk párkapcsolatából két gyermek is születettVivien Killilea / Getty Images Hungary

Született sci-fi őrült

Legelső albuma a 2010-ben megjelent Geidi Primes címre hallgat, a címet Frank Herbert amerikai sci-fi író, a Dűne szerzője ihlette. Bár a Gyűrűk ura- és Dűne-fanatikus énekesnő a kezdetekben nem ért el különösebb sikereket, a kritikusok ódákat zengtek róla, és forradalminak tartották a megjelenését folyamatosan változtató extrém énekesnő alkotásait. A nagy áttörést a 2012-es Visions című lemezével érte el, amellyel a brit és az amerikai slágerlistákra is sikerült felkapaszkodnia, és megkapta a rangos Juno Awards elismerést is.

Szerelem a Twitteren

Az észbontó ötleteiről elhíresült Elon Muskkal 2018-ban jöttek össze, miután nyilvánosan chateltek egymással a Twitteren, és a Space X-tulajdonos ősrégi Grimes-rajongónak nevezte magát. Legelső beszélgetésük témája is igen bizarr volt: Musk egy szóviccet akart elsütni a Twitteren a rokokóval kapcsolatban, amikor ráeszmélt, hogy Grimes már három évvel korábban kitalálta ugyanezt a szófordulatot. Mindez a Tesla-mágusnak annyira imponált, hogy ráírt a pszichedelikus popsztárra. Szó szót követett, Elon pedig beleszeretett 17 évvel fiatalabb múzsájába, akivel 2018-ban már nyilvánosan is mutatkozott. A titokzatos páros legelőször a 2018-as Met-gálán jelent meg együtt, ahol mindketten saját tervezésű, szolidnak egyáltalán nem nevezhető kosztümöket viseltek.

A szerelmespár kizárólag a 2018-as Met-gálán mutatkozott együtt
A szerelmespár kizárólag a 2018-as Met-gálán mutatkozott együttTaylor Hill / Getty Images Hungary

Első gyerek: X Æ A-12

Aztán néma csend következett, és Grimes legközelebb 2020-ban jelentkezett, amikor bébipocakos képeket posztolt az Instagram-oldalára. Nem kellett rá sokat várni, és Elon Musk örömmámorban úszó fotókkal árasztotta el a Twittert, amikor végre kezébe foghatta újszülött kisfiát, akit a X Æ A-12 néven neveztek el. A rendkívül bizarr elnevezésnek a kaliforniai hatóság sem örült. Mivel a helyi törvények nem engedik, hogy szám szerepeljen egy keresztnévben, előírták a büszke szülőknek, hogy a 12-es számot módosítsák a római XII-re. Ezt a bizarr névadást akkor így magyarázta az énekesnő: „Az »X« az ismeretlen változót jelenti, az »Æ« a mesterséges intelligencia, az »A-12« pedig a szüleim kedvenc repülőgépének a neve.” A most kétéves kisfiú nevét amúgy X-AI-nak kell kiejteni, Grimes pedig az egyik interjújában kifejtette, külön örül neki, hogy fia az anya kifejezés helyett Claire-nek szólítja.

Béranya szülte Y-t

Az önállóságát és anyagi függetlenségét mindig kínosan hangsúlyozó művész a szülést követően megjelentette legújabb albumát, Miss Anthropocene címmel, amelynek szokásához híven ő tervezte a borítóját. Bár folyamatosan felröppentek a pletykák, hogy a feltűnési viszketegséggel megáldott pár szakított, 2021 decemberében megszületett a kislányuk. Második gyermeküket már béranya hordta ki, Grimes azzal magyarázta ezt a döntést, hogy végzetesen legyengült, amikor a kis X-szel volt várandós. Természetesen kislányuk sem hétköznapi nevet kapott: őt az Exa Dark Sideræl keresztnévvel látták el, viszont Y-nak szólítják. Bár a pár megpróbálta titokban tartani a második gyermek érkezését, Grimes akkor bukott le, amikor a Vanity Fairnek adott interjút otthonában, a másik szobában pedig felsírt a pici.

Tündefülek a szakítás után

A második gyermek érkezését ugyanakkor már nem bírta ki az álompár kapcsolata. Amikor 2021 végén Elon Muskot az Év Emberének választotta a Times, már azt nyilatkozta a Tesla-milliárdos, hogy félig-meddig szétmentek a kilencedik gyermeke anyjával. Mindezt a zenevirtuóz énekesnő is megerősítette, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bár jelenleg nincsenek együtt, de „ők a legjobb barátok, és egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újra összejönnek”. Mióta félig-meddig különmentek a nagyon megosztó személyiségű multimilliárdossal, Grimes azt csinálja, amihez a legjobban ért: a saját karrierjét építi, és a legújabb albumán dolgozik. Legutóbb azzal kavart vihart a neten, hogy Marx Kommunista kiáltvány című könyvét szorongatva pózolt az Instán. Ráadásul tavaly csúcsra járatta a kissé ijesztő, manószerű megjelenését, hiszen teljesítette régi vágyát, és hegyes tündefüleket plasztikáztatott magának.

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra