Tortillalapok karfiolból: gluténmentes, diétás királyság

Diétás verziós, gluténmentes tortillalapok. Ha fogyni szeretnél, akkor vacsoraidőben feltétlenül csökkentsd a szénhidrátbevitelt, és válaszd ezt a nagyszerű low carb tortillát!

Bármilyen gluténmentes fűszert, fűszerkeveréket használhatsz a korianderen kívül. Ízlés szerint akár csípőset is.
Bármilyen gluténmentes fűszert, fűszerkeveréket használhatsz a korianderen kívül. Ízlés szerint akár csípőset is.nata_vkusidey

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 darab tojásfehérje
  • 1 citrom vagy lime leve és héja
  • 0.5 teáskanál
  • 1 evőkanál mandulaliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 gramm reszelt sajt
  • 1 evőkanál koriander
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A karfiolt szedjük apró rózsákra, és robotgépben vagy botmixerrel aprítsuk nagyon finomra, kb. kuszkuszállagúra. Adjuk hozzá a tojásfehérjét, a mandulalisztet, a sajtot és a fűszereket. Keverjük össze alaposan. Kézzel formázzunk 4 nagyobb tortillalapot (vagy több kisebb és ducibb formát), és tegyük sütőpapírra. Süssük aranybarnára kb. 15-20 perc alatt. 

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

A tökéletes csokikrém diétásan: glutén-, tojás- és cukormentes csokimousse A tökéletes csokikrém diétásan: glutén-, tojás- és cukormentes csokimousse

A tökéletes csokikrém diétásan, percek alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Szénhidrátcsökkentett citromszeletekkel könnyebben megy az újévi diéta

Egyszerű sütit hoztunk, ami sokkal jobban illeszkedik a diétádba, mint a krémes, habos szeletek. Citromos, lime-os és narancsos változatban is finom, ha pedig extra fűszereket keresel hozzá, a fahéj, a tárkony és a szerecsendió is remekül illik bele.

2021. január17., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Alma-brie-rukkola quesadilla: francia–mexikói fúziós vacsora 10 perc alatt

A tortillalapok bármelyik fajtája remek alap a mexikói fogásokhoz, ahogy ahhoz is, hogy rendhagyó ízekkel dobjuk fel őket. Ez a francia hangulatú fogás remek reggeli, ami még finomabb akkor, ha egy kevés tárkonyos mézzel locsolod meg a tetejét.

2020. szeptember3., 06:04

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek