Házi spenótos tortilla gluténmentesen

Ha szereted a wrapot, tacót, burritót, enchiladát, quesadillas-t. Ráadásul alig érezni benne a spenótot. Gluténmentes, vegán, egészséges és könnyű elkészíteni.

Tortilla gluténmentes változatban, ha zöldségraguval töltjük, abszolút vegán is marad az élet.
Tortilla gluténmentes változatban, ha zöldségraguval töltjük, abszolút vegán is marad az élet.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 120 gramm csicseriborsóliszt
  • 60 gramm tápiókakeményítő
  • 60 gramm bébispenót
  • 250 ml víz
  • 1 teáskanál só
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Turmixoljuk össze az összes hozzávalót. Kb. egyharmad bögrényi tésztát palacsintasütőbe öntünk, és az egyik oldalát kb. 2 percig sütjük, majd megfordítás után a másik oldalát további kb. egy percig sütjük. Felhasználás előtt érdemes mindkét oldalán 1-1 percig forró serpenyőben pirítani.

A dietetikus tippje: „A csicseriborsót mint hüvelyest, a legtöbb ember főként a hummusz és a falafel révén ismeri. Magas szénhidrát-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalommal bír, akárcsak a belőle készült őrlemény. A csicseriborsóliszt főként a tradicionális indiai konyha népszerű alapanyaga. Az utóbbi években viszont a gluténmentes gasztronómia egyik kiemelkedő szereplőjévé is vált, köszönhető ez kiemelkedő rosttartalmának és sokrétű felhasználhatóságának.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek