Hozzávalók 6 darabhoz
- 120 gramm csicseriborsóliszt
- 60 gramm tápiókakeményítő
- 60 gramm bébispenót
- 250 ml víz
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Turmixoljuk össze az összes hozzávalót. Kb. egyharmad bögrényi tésztát palacsintasütőbe öntünk, és az egyik oldalát kb. 2 percig sütjük, majd megfordítás után a másik oldalát további kb. egy percig sütjük. Felhasználás előtt érdemes mindkét oldalán 1-1 percig forró serpenyőben pirítani.
A dietetikus tippje: „A csicseriborsót mint hüvelyest, a legtöbb ember főként a hummusz és a falafel révén ismeri. Magas szénhidrát-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalommal bír, akárcsak a belőle készült őrlemény. A csicseriborsóliszt főként a tradicionális indiai konyha népszerű alapanyaga. Az utóbbi években viszont a gluténmentes gasztronómia egyik kiemelkedő szereplőjévé is vált, köszönhető ez kiemelkedő rosttartalmának és sokrétű felhasználhatóságának.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.