Mit csináljon egy anya otthon egyedül, amikor lelépett a család? Ezt!

Olyan dolgokra is jut idő ilyenkor, amelyeket máskor csak kapkodva vagy egyáltalán nem mernek bevállalni a dolgos anyukák. A szunyókálás mondjuk nem feltétlenül ilyen tevékenység.

Ritka, de kincset érő pillanat az örökké leterhelt anyák életében, amikor egyszer csak kiürül a lakás és a zsizsegést felváltja a csend. A Romper magazin egyik szerzője összeszedte, mit is érdemes ilyenkor csinálni. Nem, a takarítás nincs köztük!

Pihenés

Egy sima tévézés, az olvasás vagy a kádban ázás is ilyenkor élvezhető csak ki maradéktalanul: a pihenéssel töltött pereceket máskor előbb vagy utóbb megszakítják a fürdőszoba ajtaján dörömbölő gyerekkezek, ilyenkor azonban nem fenyeget ez a veszély és tényleg nyugodtan lehet ejtőzni, lazítani. Vagy épp szunyókálni, hisz a rövid, zavartalan szieszták is ilyenkor a legédesebbek.

Szépészeti beavatkozások

Egy izgága gyerek jelenléte a hajfestést és a lábak leborotválását is embert próbáló küzdelemmé teheti, ami bizony gyakran félkész és tökéletlen frizurákat és kissé egyenetlen szőrszálhosszt eredményez. Ha magára marad az ember, máris más a helyzet: ha nem kell kapkodni, mindjárt élvezetesebb a dolog.

via GIPHY

Maszturbálás

Ehhez meg aztán pláne szükség van a nyugalomra. A gyerekek mellett nem mindig jut idő (és energia) a szexre, az üres és csendes lakásban viszont bárki háborítatlanul kielégítheti a máskor háttérbe szoruló vágyait. Nem mintha részletes indoklásra lenne szükség ez ügyben.

„Hát ez mit tud?”

Olykor-olykor a gyerek legújabb játékai is a magukra hagyott anyák keze ügyébe kerülnek. Ilyenkor teljesen más a helyzet, mint amikor egy követelőző gyerekkel kell játszani, ráadásul még az a veszély sem fenyeget, hogy megkapja valaki, hogy „rosszul játszik” egy kütyüvel.

Mások dolgai

Ennek persze általában nem nagyon örülnek azok a „mások”, de a magányosan kószáló anyák néha bizony a felelőtlen módon őrizetlenül, és főleg rendezetlenül hagyott CD gyűjteményekre, számlákra és egyéb csecsebecsékre is rávetik magukat. A kidobott, áthelyezett és furcsa helyekről előkerülő tárgyak tulajdonosai persze nem mindig bizonyulnak rendszerető és a katalogizálást megbecsülő tesztalanynak.

Táncolj bugyiban!

A Romper szerzője szerint ez pont olyan gyakori, mint ahogy képzeljük. Azaz szinte kötelező.

via GIPHY

Egyéb kínos és zavarba ejtő mozgásformák

Kiváló alkalom ez arra is, hogy kipróbálj egy új edzéstípust. Valami olyasmit, amit elsőre inkább zárt ajtók mögött szokás kipróbálni. Például a hulahopp karikázást. Vagy a hastáncot. És a balettot.

via GIPHY

„Hol lehetnek már?”

Hiába várja valaki ezeket a pillanatokat úgy, mint egy hatéves a karácsonyt, néhány óra vagy néhány nap után azért elkezdenek hiányozni a gyerekek/férj/a komplett család. Akik valahogy mindig szimpatikusabbnak tűnnek ilyenkor, mint azelőtt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek