Az erőszak oké, a szoptatás nem?

A Virginiából származó, de ma már Németországban élő Erin White-ról két dolgot kell tudni: az egyik az, hogy babafotósként dolgozik, a másik pedig az, hogy a szoptatás elfogadásáért és népszerűsítéséért harcol. Éppen ezért készítette el Women in the Wild (Nők a vadonban) című sorozatát is, amelyben a gyermeküket szoptató anyák fotói mellett a témáról alkotott véleményük is olvasható – olvasható a DesignTaxi oldalán.

„Érdekes, hogy a társadalmunk tolerál mindenféle trágárságot – beleértve a szexet és az erőszakot is, de a szoptatás tabunak számít" – írja White, aki teljes mértékben az alanyokra bízta, hogy mit szeretnének viselni a fotózás során. Meg is lepődött, amikor a legtöbben a fehérneműre szavaztak.

„Mivel sokféle alakatú, súlyú és korú modell megtalálható a sorozatban, a legtöbb nő tud majd azonosulni velünk. A sorozat két olyan témával foglalkozik, amivel minden friss anyuka szembesül: Két fő üzenetet közvetítünk egyébként a terhesség előtt álló társainknak: az egyik a testkép és annak megváltozása, a másik pedig az, hogyan vélekednek mások az etetés módjáról" – mondta egyikük. „Kutatások igazolják, hogy azok a nők, akik kevésbé elégedettek a testükkel, kisebb valószínűséggel szoptatnak majd és emiatt depressziós vagy egyéb lelki eredetű tüneteik lehetnek " – tette hozzá.

"Today me and 19 other women and their babies got our pictures taken, by an amazing photographer, breastfeeding our...

Posted by Erin White Photography on Friday, 3 July 2015

A fotós szerint a mozgalom hamarosan az Egyesült Államokba, Angliába és Németország különböző városaiba is eljut majd. Ha érdekli, miként vehet részt a programban vagy csak kíváncsi a fotókra, irány White Facebook-oldala!

Oszd meg másokkal is!
Mustra