Baby racing: pelenkáért kúsztatják a babákat

A Baby Racingen kivételesen nem a cukiság és a szépség, hanem a gyorsaság számít.

Itt a kúszó-mászó gyerekeket állítják rajtvonalhoz, abban bízva, hogy ő lesz a leggyorsabb a többi kölyök közül, s megnyeri a versenyt, amelynek fődíja egy évre elegendő pelenka.

Az elvetemült szülők a még négykézláb közlekedő gyereküket, akárcsak a futókat, szorosan egymás mellé helyezve startkész állapotba hozzák. Egy kis lökéssel aztán elindítják a cél felé a piciket, mely igazán nincs messze, a dolgokat azonban nehezíti, hogy az ekkora babák hajlamosak az önfejűségre. Megállnak, vagyis inkább megtorpannak néha félúton, vagy esetleg pont a cél előtt. Sőt, némelyek csak úgy elkezdenek üvölteni, pedig már majdnem az övék volt a győzelem.

Éppen ezért a szülők mindent bevetnek, hogy a célegyenes felé csalják a gyereket. A négykézláb tappogó babákkal szemben egy tucat gagyogó, hadonászó szülő ül, áll, fekszik közvetlenül a célszalag mögött, s mindenféle motivációs eszközt lobogtat, hogy lendületet kapjon a gyerek. Anya és apa nem riad vissza semmitől, s igazán oda nem illő dolgokkal is próbálkoznak. Míg egyes szülők plüssállattal és cumival próbálják magukhoz hívni a babát, a találékonyabb szülők akár a laptopot is bevetik a nemes cél érdekében (s ezzel fölényes győzelmet is aratnak egyébként). A szabályok egyértelműek, bemenni a kicsihez nem lehet, de a vigasztaló simogatás nem tiltott, persze csak kívülről benyúlva a versenytérre.

Legutóbb július 24-én, New Yorkban rendeztek hasonló versenyt, ahol a győztes baba, vagyis inkább szülők jutalma egy egyéves pelenkaellátmány, valamint egy kupa volt. S hogy kinek a fejében született meg az ötlet, kérdéses, lehet, hogy a kakasviadalt és a kutyafuttatást már rossz szemmel nézték az állatvédők, így egyszerűbb volt a gyerek után nyúlni. De legalább már a pelenkájáért megdolgozhat a kicsi.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek