Vigye gyermekét pszichológushoz!

Szerkesztőségünk az MTA pszichológusainak munkáját igyekszik segíteni, akik 9 és fél és 10 és fél hónapos kor közötti csecsemőkkel folytatnak fejlődéslélektani vizsgálatokat.


Az MTA Pszichológiai Intézetében jelenleg az ELTE Etológiai Tanszékével közösen végzett, a csecsemők tárgykeresési viselkedését vizsgáló, játékos helyzetben történő tesztre keresnek vállalkozó kedvű babákat és mamákat.  A részvétel egyszeri, félórás elfoglaltságot jelent Budapesten, a XIII. kerületben egy előre egyeztetett időpontban.

Aggódó olvasóink megnyugtatására közlöm, hogy nemrég mi is részt vettünk egy ilyen kísérletben, mely során a gyermek remekül szórakozott. A kutatók gyakorlatilag itt a piros-hol a pirost játszottak vele, bár a csecsemők részére készült változat erősen le van egyszerűsítve, ugyanis nem három, csak két leborított pohár közül kell kiválasztania, melyik rejti a játékot.

A kísérlet menetét előre elmagyarázták (nekem, mert a gyerek csak vigyorgott), utána pedig elmesélték, milyen eredményre számítottak, mi történt, és ez miért jó nekik. A poént nem lövöm le, ha érdekesnek találjátok, vigyétek el a gyereket, ingyen van.

Jelentkezni Vándor Tímeánál lehet a 239-4683-as telefonszámon, vagy a timea@mtapi.hu címen, ő minden felmerülő kérdésre szívesen válaszol. Nem csak tízhónapos babák jelentkezését várják, hanem fiatalabbakat is, hogy majd behívhassák őket, ha elérik a megfelelő életkort.
Oszd meg másokkal is!
Mustra